SORTIDA DE SENDERISME A LA PENYA SAGANTA

El dissabte realitzàrem la primera sortida de senderisme de l’Escletxa. A les 8 del matí ens reunírem 14 persones a la plaça de la Panderola. Agafàrem els vehicles i ens desplaçàrem a la població d’Espadilla per emprendre l’atac a la Penya Saganta de 723m. L’itinerari, un PR de 10 Km., esta perfectament senyalitzat i surt de la mateixa població. El recorregut es desenvolupa totalment per senda i és circular. Al voltant de les nou i mitja realitzàrem la primera parada per prendre provisions en la font de la Piqueta.
Despres vam reemprendre la marxa a bon ritme, gaudint de les vistes de barrancs i penya-segats de calissa. En un dels últims trams observàrem les restes del Castell d’Espadilla en el que encara es pot apreciar part de la torre major.
La pujada va continuar fins assolir el cim que dóna sentit al recorregut. Una vegada dalt i gràcies al solejat dia gaudírem d’unes vistes interminables: la població d’Espadilla als nostres peus, Vallat, Toga, el riu Millars, el riu Pequeño, el pantà de Ribesalbes, Onda i tota la plana inclosa Borriana. Impressionants també les vistes de l’emblemàtic massís del Penyagolosa i les Illes Columbretes.
Amb l’objectiu ja assolit va ser el moment de repondre forces per a la tornada, entrepans, coques i bon vi, donaren pas a la xerrada i les obligades fotos de grup amb les vistes de fons.
Sols va faltar el cafè però ens comprometem a aconseguir-ne per la propera sortida.
A continuació emprenguérem la tornada casi sempre en paral.lel al riu Pequeño amb el seu tortuós i abrupte camí cap al riu Millars. També cridaven l’atenció el murs de calissa de la penya.

A les dues de la vesprada ja estàvem en el punt de sortida i ens dirigírem al bar de la població per celebrar-ho. Al bar, que comparteix nom amb la penya, ens va rebre l’artífex i creador de la ruta que ens obsequià a tots amb material promocional de l’ascensió al cim que organitza anualment.

Els encarregats de l’activitat es mostren satisfets i ja estem pensant noves sortides. Una de les quals serà una marxa nocturna, més cap a l’estiu, amb sopar, caminada i esmorzar. Vos convidem a tots i totes a participar.

3 comentaris:

super-hero ha dit...

Ke bona pinta te ixa sortida, com m'agradaria haber anat..... bueno, es fa el que es pot!!

AMUNT ESCLETXA!!

melquiades ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
melquiades ha dit...

ENORABUENA A LA ORGANIZAZION,Y QUE SE REPITAN MUCHAS MAS CON EL MISMO BUEN ROYO.ANIMO