PATINAR NO ÉS UN DELICTE!!!!!! TOTS A LA MERCÉ


El carrer és de tots. Patinar no és un delicte

Un grup de xiquets i joves es reuneixen des de fa ja algun temps per passar la vesprada i patinar a la Plaça de la Mercé, junt a la Casa de la Cultura. Aquesta placeta s’ha convertit en un punt de trobada i convivència per aquests joves, amb edats que oscil·len sobretot entre els 12 i 17 anys, encara que puntualment s’acosten esportistes més majors per les característiques del paviment.

El patinatge i el BMX ha estat un vincle que fomenta la pràctica d’esport, l’ensenyament mutu i la relació solidària entre aquestos joves.

Aquests xavals i les seues famílies han expressat l’acós policial que pateixen des de fa ja un temps.

Alguns agents de la policia local han amenaçat amb treure-los els patins en diverses ocasions, i els obliguen a abandonar la plaça, amb total arbitrarietat i sense basar-se en cap normativa. Els membres de l’escletxa hem parlat en diversos agents i funcionaris de l’ajuntament i tots ens diuen que no existeix cap normativa municipal al respecte.

Pensem que no és una bona manera de resoldre els conflictes que s’originen entre veïns i/o usuaris de la plaça. Una actuació per part d’alguns agents desmesurada i amb total falta de criteri. I més quan molts veiem que la plaça és un exemple de convivència cada vesprada.

Resulta increïble que en un poble que no ofereix a la gent menuda alternatives d’oci es criminalitzen iniciatives espontànies que naixen de la pròpia xicalla.

El col·lectiu Escletxa denuncia aquesta actuació arbitrària d’alguns agents de la policia.
També ha intentat reunir-se amb la regidora de Policia (Esther Pallardó) per tractar aquest tema però és un poc complicat per la dificultat d’acoplar els nostres horaris. Per això hem realitzat una instància per sol.licitar una reunió i afrontar aquest tema.

Escletxa reclama també l’obertura dels espais públics, fonamentalment els carrers, per a la convivència dels veïns de Borriana (grans i més MENUTS) i la facilitació de polítiques que adeqüen els espais a les necessitats dels ciutadans (incloses les reclamades per joves i xiquets).

Per tot l’exposat anteriorment el Col.lectiu Escletxa amb l’adhesió de la Comissió de Festes Alternatives de Borriana i el Col.lectiu Envidia (que ha realitzat el material gràfic per l’activitat) convoquen a tot el món: Joves, pares, mares, iaios, veïns i veïnes a una Festa-Reunió el proper divendres des de les 17 hores per parlar d’aquesta problemàtica, i mostrar el nostre suport a aquests joves. A la festa tindrem: música, malabars, percussió i per suposat skate i Bmx.

+info

8 comentaris:

Jose ha dit...

sempre que es respecte la marxa dels vianants i la gent que vulga descansar als bancs... avant amb l'skate

Anònim ha dit...

Esta clar que son xavals i tal però parlant o regulant el fet de patinar en un horari i unes normes tot es pot fer.

Anònim ha dit...

força skaters

allioli pa la fideua ha dit...

a mi me molestan las fallas,las cruces de mayo,no tener sitio para aparcar,las procesiones de capuchinos y la cara de algunos y me aguanto los skaters no me molestan porke no hacen nada malo y si a alguien le molestan pues ke se aguante como hago yo con otras cosas y paciencia con la adolescencia acordarse de vosotros a su edad

Anònim ha dit...

allioli crack

Anònim ha dit...

Avore si aquest acte fa que se'ls caiga la cara de vegoña, y deixen d'una vegada patinar als Skaters trankils, sobretot als nanos que no fan ningun mal a ningú y que alegra la vista a tot el que pasa per ahi, vore a xuiquets/etes disfrutant amb un simple monopatí!!!

El que pasa es, que el put.. ajuntament vol tractarnos com a borregos y que ens quedem tots en caseta, aixina no oferim ninguna resistencia... ARRRGGG!!!

NO FALTEU!!!

Anònim ha dit...

VISCA L'ESCLETXA!!!!

Anònim ha dit...

No fem res mal.. patinem pel nostre conter sense fer mal a ningu..
QUE ELS MOLESTA?

PATINAR NO ES UN DELICTE