Valoració Festa Skaters a la Mercé

El passat divendres 11 Abril el col·lectiu Escletxa amb l’adhesió dels col·lectius Envidia i FAB, vam celebrar una reunió reinvidicativa a la Plaça de la Mercé per donar suport als xiquets i joves Skaters que reclamen l’adequació i ús de la plaça per a patinar.
La concentració es va desenvolupar amb total normalitat. Prop de 100 joves i xiquets van passar al llarg de la vesprada per la plaça.
No va ocórrer cap incidència durant la jornada. La policia va acudir a la plaça i va demanar l’identificació d’un dels membres de l’Escletxa. El permís per a aquesta activitat havia estat sol·licitat pel col·lectiu previament i es va passar per registre, però com és habitual no hem tingut resposta, ni d’aquesta ni de les altres activitats organitzades (la primera data de Novembre 07).

Durant la jornada es van passar unes enquestes als vianants-joves.

Després de revisar les respostes a les esmentades enquestes destaquem que:

-La totalitat dels enquestats responen que no estan contents amb les activitats d’oci que es realitzen a Borriana i que no disposen d’espais ni llocs adequats

-La totalitat dels enquestats atribueixen la responsabilitat a l’ ajuntament, i sols una enquesta també adjudica la co-responsabilitat al poble i l’escasa participació

-Entre les solucions proposades pels enquestats destaquen dos línies clarament diferenciades:

1)Negociació i diàleg amb els polítics responsables

2) Creació d’alternatives: auto-organització/autogestió de l’oci pels joves de Borriana

Escletxa vol fer public el seu compromís amb la reinvidicació dels Skaters per considerar que la seua iniciativa espontània és constructiva, perqué promou l’esport i la convivència, perque és respectuosa amb els vianants, veïns i comerços locals de la zona.

Considerem que la falta de respostes de l’ajuntament a les iniciatives ciutadanes dificulten i obstaculitzen la participació ciudadana.

Esperem a hores d’ara que la Regidora de Policia (E. Pallardó) ens conteste a la petició d’una reunió amb ella per discutir les solucions (encara no hem tingut resposta).

Considerem que aquest conflicte respon a responsabilitats polítiques i no policials, i que l’inoperància de l’ajuntament-regidoria de Policia dificulta la feina dels agents que intenten donar solucions improvisades (i per tant no adequades).
El nostre interés com a col·lectiu és contribuir a fer de Borriana una ciutat participativa, que surt al carrer a conviure, i legitimar accions que tenen com a objectiu crear espais socials de participació i convivència, com la iniciativa dels Skaters de la Mercé.

+ fotos

1 comentari:

Anònim ha dit...

xa ke feos salen los maderos en las fotoss jajajjjaaj
ke los crujan