VOLEM UN LOCAL: CARTA OBERTA A ASSOCIACIONS I COL.LECTIUS

Escletxa som un col·lectiu del poble que duu poc més d'un any construint una alternativa cultural i d'oci en els quals hem portat a terme més d'un centenar d'activitats, totes obertes i gratuïtes. Hem col·laborat amb altres entitats, grups i col·lectius en moltes de les activitats que hem desenvolupat (ABC, Revista Buris-Ana, AEB, colla de dolçainers i tabaleters, insititut Jaume I, Caixa Rural de Sant Josep, Universitat Jaume I de Castelló, Centre Municipal d'Estudis Rafel Marti de Viciana...).

És una realitat que a Borriana falten espais per als joves. Fa falta oferta cultural, esportiva o d'oci que vaja més enllà de les propostes habituals amb què ens volen acontentar. Nosaltres treballem per construir altres formes de fer cultura, esport i oci amb caràcter participatiu.

És possible, quasi segur, que molts tenim alguns trets ideològics comuns: ganes de treballar en equip, l'oposició frontal i radical al racisme, al feixisme, a la xenofòbia i al sexisme, el compromís voluntari d'actuar en pro dels més desfavorits, la il·lusió en el treball col·lectiu, la confiança en una democràcia directa i participativa, les ganes de no quedar-nos a casa veient com passen els dies sinó d'actuar... I tot això sí és compatible amb la diversitat, pluralitat i heterogeneïtat de la gent que conforma Escletxa.

I com que sabem que no estem sols, hem volgut obrir Escletxa a tots els col·lectius, associacions, persones... que tenen inquietuds per millorar la vida social, cultural i lúdica de Borriana.

Necessitem un local per a poder posar en marxa projectes nous, diferents, agosarats... i fer-los realitat. Amb un model diferent de treball, l'autogestió, que ens permeta arribar a totes les expectatives i obrir nous camins per a créixer com a persones i com a ciutadans.

Ens dirigim a vosaltres associacions i col·lectius de Borriana per demanar-vos la vostra opinió i recolzament.

El local no el volem sols per a nosaltres, el volem per a tota la gent i associacions del poble: un espai de convivència que facilite la participació ciudadana.
El projecte encara no esta tancat i anirà creixent amb les idees i treball de la gent.

La nostra petició és molt simple. Estem redactant una llista de persones, associacions i col.lectius del poble, i per suposat ens agradaria comptar amb vosaltres, per a que l'Ajuntament valore les nostres forces i comence a negociar la cessió d'un local per a poder desenvolupar tot tipus d'activitats. Ens agradaria que ho parlareu tots els components de l'associació i ens diguéreu si podem comptar en vosaltres, la vostra opinió, consell, crítiques i suggerències, i també que ens ajudareu a fer difusió de la campanya.

Una vegada més convidar-vos a les nostres assemblees que estan sempre obertes per parlar aquestos i tots els temes que vullgau.

Un abraç a tots i a totes

Col.lectiu Escletxa

Si voleu sumar-vos a la nostra demanda deixeu un comentari o envieu un mail:
escletxaborriana@gmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quereis un Local. Pagaros uno!!! Es lo que suela hacer la gente