xl mail:Comunicat de Jòvens en Defensa de l'Ebre

- La sequera és conseqüència d’una gestió mercantilista de l’aigua, dirigida exclusivament a satisfer els interessos d’empreses privades com AGBAR.
- L’ACA no només permet esta gestió sinó que ha actuat en complicitat amb estes empreses.
- Per tant, la culpabilització de la societat civil que s’està duent a terme amb una forta pressió mediàtica és totalment interessada i dirigida a confrontar la població per afavorir els interessos econòmics d’unes empreses determinades.
- El transvasament de l’Ebre, les dessaladores i altres projectes que s’han presentat com a solucions al “problema” no s’han pensat per a cobrir cap necessitat bàsica d’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sinó que serviran per a generar noves expectatives de creixement urbanístic i especulació.
- Tota esta actuació per part de les empreses i l’administració és contradictòria amb l’impuls als nous projectes urbanístics, camps de golf, pistes d’esquí…
Els i les Jóvens de les Terres de l’Ebre no ens creiem que este transvasament sigue reversible, ni que obeeixi a motius justificats. Per contra, este transvasament ocasionarà greus conseqüències, tan a la conca receptora com a la conca transvasada. Per la qual cosa, pensem que no pot existir una confrontació territorial, sinó d’interessos: d’una banda, l’administració i les empreses que especulen amb l’aigua i, de l’altra, una majoria social que reclamem una vertadera nova cultura de l’aigua.
Emplacem a la gent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per a que es neguen a rebre una aigua que només servirà per a fer créixer l’especulació i el creixement urbanístic.
Animem a la gent jove de les Terres de l’Ebre a lluitar per un futur digne i a participar a les convocatòries de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Jóvens en Defensa de l'Ebre, 16 d'abril de 2008

3 comentaris:

Minaor ha dit...

Doncs no se de qui serà la culpa, però la veritat es que els embassaments que abasteixen barna estan molt per sota (1/4?) de la mitjana dels ultims 10 anys, a Barna ja tenen restriccions i potser que arriben talls d'aigua...

si penses que la gestió de l'ACA és mala, és que no has vist el que passa per ací.

Anònim ha dit...

L'àra metropolitana de Barceloa és l'àrea,sens dubte més poblada, i perilosament la que té una xarxa d'abastament més malmesa almenys del estat espanyol, a més a més té le major nombre de pisicines per habitant i on el nombre de viveindes més a crescut en els darrers anys.

Si vius en una conca deficitària el millor és anar a estalvi, i no gastar més, però clar AGBAR vol controlar el Ebre, i aixòs són només interessos especulatius i empresarials. A ningú se li acudeix paltar arròs al desert ni industries químiques a conques deficitàries... o si?

Minaor ha dit...

encara hem de donar gràcies que els va pegar pels camps de golf.. si els arriba a pegar per les pistes de ski ja me veig jo al camps reclamant que porten neu del pirineu en camions frigorífics :)