presentació llibre LA MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES

Divendres 27 de juny es presente el llibre "La
memòria de les víctimes: repressió franquista a les comarques de Castelló", en la sala Pictograma a les 19,30 h. en el marc de la mostra sobre les víctimes de la repressió franquistaque organitza el nostre Grup.
Aquesta publicació s'enmarca en el projecte del monolit a les víctimes
del franquisme subvencionat pel Ministeri de la Presidencia.
El treball de Juan Luis Porcar al voltant de la repressió franquista, la recollida de testimonis orals i el contacte amb nombroses familiars de víctimes de la repressió ens van decidir a impulsar aquesta publicació, per actualitzar unes dades i donar resposta a la demanda de moltes persones que van parlar amb nosaltres.
La publicació en un principi i així era la nostra intenció vol ser simplement una actualització de les víctimes repressió franquista a les comarques de Castelló (afusellats, morts violentes, morts a la presó, víctimes de la repressió exercida contra el maquis, fora de la província...), on Juan Luis Porcar introduirà una síntesi hìstòrica sobre la matèria i una explicació de la metodologia de treball, el seu treball d'investigació es molt més extens i conté moltes més dades i es publicarà sencer més endavant.

S'enmarca amb l'exposició que esten organitzant, en el nostre projecte d'homenatge i reconeixement a persones fins ara publicament
silenciades.
Ha segut una publicació-producció artesanal fora dels
ambits comercials, en escala reduida pero molt gratificant en aspectes
com el disseny, el proleg, la correcció linguistica i la maquetació,
gracies al treball i la col·laboració de diferents membres del Grup.


Si coneixeu també gent interessada feu difussió de la presentació.
El llibre es pot adquirir directament al Casal Popular, al propi autor i la pròxima setmana ja en les principals llibreríes de Castelló

Shuga Wuga a la Vila-real Jam


Qui es esta dona de nom extrany i imatge contundent? T'ho aclarim d'una forma rotunda: SHUGA WUGA es la propera gran artista dins del so HIP-HOP en castellà. Sense dubte ens trobem una veu inmillorable i un peculiar estil. Gaudeix amb calma i atenció de cada tema del seu nou treball amb l'acompanyament de Loren anomenat "Se acabó el romanticismo". Els podreu veure en directe a la IV edició de la Vila-real Jam el 28 de juny...

FOTOS FESTA SOLSTICI

La Rebelión de los cangrejos dissabte al Jamaica

La rebelión de los cangrejos
dissabte al Jamaica 20 hores

IDEAS A COLOR ON TOUR

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=373586854

L'or gris que portem a la butxaca provoca guerres al Congo.

Milers de congolesos són desplaçats de les seves zones d'origen per treballar a les mines de coltán. Al cor de l'Àfrica nadius esclavitzats extreuen, amb elevat risc per a les seves vides, el coltán, un mineral imprescindible per a les noves tecnologies. Del Congo s'extreuen riqueses que mai no beneficien els seus habitants. El coltán és imprescidible per al desenvolupament de mòbils i consoles.El 80% de les reserves estimades d'aquest mineral es troba a la República Democràtica del Congo.El coltán, conegut com l'or gris, per ser aquest el seu color en ser extret, és un mineral fonamental per a la construcció i manteniment de centrals nuclears i per fabricar projectils perforants i míssils de llarg abast. També és imprescindible per a la indústria dels videojocs i, sens dubte, per als telèfons mòbils de tercera generació, per als quals es destina a prop del 60% de la producció mundial. El Govern d'EUA, a través del Pentàgon, l'ha declarat matèria primera estratègica.

Aqui tenim la rel del problema. Continuem expoliant Àfrica per el nostre benestar. I no si val a dir que els seus governants són corruptes, puig els hi hem posat o els tolerem nosaltres o els nostres governs que bé a ser el mateix, la connivència és innegable. Ja ens van bé, o millor dit, ja els hi van bé a aquestes multinacionals de l'explotació d'Àfrica que garanteixen el nostre suposat benestar. S'hauria de començar seriosament a saber els productes que compren quin cost real tenen en explotació de persones i vides humanes. No podem seguir fent veure que no passa res, que no ho sabem, és així i així funciona, i en la mida que siguem capaços d'actuar conjuntament com a societat tots a una es podrà fer alguna cosa, al cap i a la fi, ens es igual pagar X o X+1 per molts productes, i aquest +1 podria ajudar a un desenvolupament com a mínim digne d'aquests països explotats i envoltats de guerra miseria i fam. I no és demagogia ni utopia, simplement que potser ha arribat l'hora que ens hi posem seriosament abans no sigui massa tard.

23 de Juny Festa Solstici d'EstiuEl proper dilluns el Col.lectiu Escletxa i la Comissió de Feste Alternatives tindrem la nostra foguera a la Platja de l'Arenal, vos convidem a totes i tots!!
La moguda va de la seguenta manera:
Des de les 19-20h ja estarem per allà per preparar la foguera, les torxes i el que calga...
Cap a les 21 hores farem el  Pa-i-Porta (recordeu dur-vos algo de beguda per no ofegar-vos)
Degustació de Meló d'Alger amb trukaet Tropical-Calipso-Ragga
Actuació del Grup de Batukada de l'Escletxa
Malabars a tutiplen
Percussió Lliure (porteu instruments)


Per localitzar el lloc mireu aquest mapa:xlmail:I LOVE SKATE


El millor portal de Skate en Castellà fet de Skaters per a Skaters: Notícies, manifestacions, spots, fotos, pros, campionats, material i molt més

Vj?


Ningú no coneixia fa deu anys aquesta disciplina artística. El terme VJ va nèixer als anys 90. Nascut en el món del techno, aquest moviment s'ha apropiat de nous espais festius, valoritzant tant l'estètica com l'acústica.

L'abreviació ‘VJ’ (‘vídeojoquei’), feia refèrencia en origen als animadors i presentadors de videoclips. El mot va evolucionar i des d'aleshores es refereix als creadors d'animacions visuals. Unit als temps en els que li ha tocat viure, el VJ prospera al ritme que ho fan els avenços tecnològics. Coneix avui un èxit que creix i que s'obre a estils musicals com el jazz, el rock o fins i tot la música clàssica.

Com a creador d'experiències visuals, el VJ ha de ser polivalent: un artista però també un tècnic; ha de ser capaç d'elaborar el material necessari per a la mescla visual: sampling, animacions, creació d'imatges fixes i manipulació de càmera. "El VJ és un artista tècnic, que crea un experiment visual com una pintura de vídeo efímera sobre una pantalla gegant", explica Collagiste. Per a Stiouf, un VJ “no necessita paraules per a expressar-se sinó que parla en termes d'imatge”. Tot un artista nòmada, Stiouf treballa a l'Amèrica del Sud i a l'Àsia, particularment a Tailàndia. A França es dedica a l'art al carrer, organitzant projeccions dels seus treballs des de teulades de París, sobre els molls o a llocs abandonats.

Aquests joglars catòdics utilitzen taules virtuals de muntatge o de mescla de so. Amb aquest ús massiu de l'ordinador, van aparèixer importants comunitats virtuals, que proposen noves reflexions sobre l'escena VJ i el seu futur.

Tot i l'augment de la presència d'aquesta nova expressió artística té encara poca visibilitat.

http://www.vjspain.com/ COMUNITAT VJ EN CASTELLÀ.

Dissabte 21 Escalada a Ayodar

Sortida d'Escalada organitzada per Escletxa, Club d'Escalada Borriana i La Gatera.
Vine a passar un dia agradable a Ayodar, vies de poca dificultat per a iniciar-se, zona de bany al riu a vora vies, solarium natural i relax...
10 hores Trobada i Esmorzar amb torrà i all-i-oli al Bar La Panderola
11 hores Sortida Bar la Panderola
Tornada per la vesprada (a consensuar)
Imprescindible banyador, xancles i papeo...

Newton las pelotas...Cultures Urbanes a la Xarxa

Un web molt guapo amb un munt de informació i recursos: Circ, Tetre de Carrer, Malabars, Dances Urbanes, Street Art, Performance, Parkou, Skate, Freestyle i molt més...

ESCLETXA AL "POGRAMA DE SERGIO MOLÉS"


Escletxa el divendres a les 18 hores en "El pograma de Sergio Molés" de Radio6 al 89.6FM

GRAFFITI I RUÏNES...i el GRAFFITERO FLAMENCO

Un altra Ració i doble de graffiti. Per un costat a Brasil els artistes de les ruïnes...on uns veuen destrucció altres veuen art.


-----------------------------------


Víctor García Repo, és un grafiter nascut a Cornellá (Barcelona) desenvolupa graffiti d'inspiració flamenca. El flamenc es un art que no para de sorprendre arriba al mon del graffiti per les mans i els sprays de Repo, un jove que té amb "el arte jondo" una de les seus principals inspiracions. 
A EscletxaTv podeu veure un vídeo del seus treballs 

TROBADA ACTIVA


El passat diumenge en les instal.lacions del Casino de la Caixa Rural va tindre lloc la primera “Trobada Activa”, una reunió oberta a totes les associacions, col.lectius, persones i entitats de la localitat. A la reunió van acudir representants de l’Agrupament Escolta Borriana, Centre Juvenil Salesià Porta Oberta, Club de Fútbol Sala Burriana, Associació Musical Crisalide, Club d’Escalada de Borriana, Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, Arenilla de Borriana, La Gatera, Jamaica Music Bar, La Rebelión de los Cangrejos, Festes Alternatives de Borriana, Penya Gastronòmica i Col.lectiu Escletxa. No van poder assistir a la reunió però també estan interessats en formar part del projecte L’Agrupació Borrianenca de Cultura, l’Associació de Warhammer de Borriana, Skaters de la Mercé, La Milotxa, Assemblea d’ex-membres del CSO ACZIÓ, Pamusics i Color de Calle.

La reunió va començar amb la presentació de les entitats i una breu exposició dels projectes que desenvolupen en els seus àmbits.

La idea de les reunions que és pretenen repetir amb periodicitat i obertes a tothom, és la de millorar la comunicació entre entitats per tal de millorar la difusió de les diverses propostes de cultura, esport, art i oci que plantegen. Per aconseguir-ho es va acordar elaborar i compartir agendes d’activitats per donar cabuda al major número de participants i evitar solapar convocatòries.
També se va plantejar la futura col.laboració de les entitats a l’hora de desenvolupar puntualment activitats conjuntes i recolzar-se mutuament per afrontar dificultats.

Ja que la totalitat de les entitats desenvolupen un treball voluntari en distintes parcel.les como la cultura, l’art, l’esport, joventut, etc. Es planteja com objectiu comú fomentar l’implicació de la població en la participació ciutadana i el voluntariat com eina transformadora de la societat. Sempre salvaguardant la independència i les singularitats de cada col.lectiu.

Per a la gestió diària contarem amb el fòrum per optimitzar la comunicació i la gestió.

Per finalitzar la trobada s’exposaren les múltiples propostes per al períoe estival que tenen programades. També es va acordar realitzar una nova reunió oberta abans de las festes de setembre. El projecte esta obert a la participació, per rebre informació i sumar-se esta a disposició de qui ho desitge un correo electrònic escletxa-borriana@gmail.com.

El Mac · Graffiti


Tot un plaer visual per a la vista observar els graffitis d'aquest artista conegut com "El Mac". Sorpren la seua facilitat per a plasmar rostres, en el seu web podeu veure les seues obres (en la secció Spraypaint esta el caviar)

V Mostra de Teatre de Carrer de les Alqueries


divendres 20 de juny

17.00 Miguelillo (Castella i Lleó) -ESTRENA C.V.-

18.30 Miguelillo (Castella i Lleó)  -ESTRENA C.V.-

20.00 "Master class", Diegolow! (Castelló) -ESTRENA-

22.30 “De viatge”, Alea Teatre (Catalunya)

dissabte 21 de juny

19.00 “Les fabuloses fabules” La Trouppe Malabó (Castelló)

20.00 “Renato”, Ganso (Euskadi) -ESTRENA C.V.-

diumenge 22 de juny

20.00 “Una odisea de butxaca” Tian Gumbau (Castelló)

22.30  “Encubando la luna”, Azulkillas (Euskadi) -ESTRENA C.V.-

dilluns 23 de juny

23.00 “La mar de gay”, Visitants(Castelló) -PREESTRENA-

dimarts 24 de juny

20.00 “La pista”, Engrata Teatre (València)

24.00 "Oua umplute", Teatro Che y Moche (Aragó)

NO COMMENT

CRISALIDE ASSOCIACIÓ MUSICAL


Crisàlide somos una Asociación Cultural no lucrativa que desarrolla su actividad en el ámbito musical.

La Asociación nace ante la creciente necesidad de crear alternativas frente a un mundo, el musical, cada vez menos vinculado a la cultura y más al mercantilismo. Las grandes multinacionales son quienes dictan ahora qué vale y qué no, y aquello que se considera válido, es decir rentable, corre un serio peligro de ser exprimido y lanzado después al rincón del olvido. Ante esta desesperante situación, tampoco los Estamentos Oficiales suponen un balón e oxígeno, sino que más bien añaden trabas a una ya de por sí difícil tarea.

Resulta por tanto bastante obvio que las alternativas hay que crearlas desde dentro.

Este pensamiento es el que lleva a un grupo de personas, vinculadas en mayor o menor medida al mundo de la música, a crear Crisàlide, con el objetivo de fomentar y promover cualquier tipo de actividad musical, entre solistas o grupos no profesionales, que pertenezcan al ámbito territorial de la Asociación.

La situación actual hace que estos solistas o grupos, algunos de reciente aparición y otros con un gran bagaje a sus espaldas, tengan difícil darse a conocer o promocionar su trabajo, por lo que en innumerables ocasiones grandes artistas pasan totalmente desapercibidos.

Conscientes de nuestras limitaciones, Crisàlide intenta ser para éstos, y para aquellas personas que quieran empezar a caminar en este apasionante mundo de la música, un punto de apoyo, organizando o colaborando en la organización de conciertos, festivales, charlas, cursos, etc

DARK CITY DIJOUS AL CINEMA A LA FRESCA


Director: Alex Proyas
Productors: Andrew Mason i Alex Proyas
Producció: Mistery Clock prod. Per a New Line Cinema.
Guió: Alex Proyas, Lem Dobbs, David S. Goyer, Història d'Alex Proyas
Fotografia: Dariusz Wolski
Disseny de producció: George Liddle i Patrick Tatopoulos
Música: Trevor Jones
Muntatge: Dov Hoenig
Efectes visuals: Mara Bryan, Arthur Windus i Andrew Mason
Intèrprets: John Murdoch (Rufus Sewel), Dr. Daniel Schrebel (Kiefer Sutherland), Emma Murdoch (Jennifer Connelly), Frank Bumstead (William Hurt), Sr. Mà (Richard O'Brien), Sr. Llibre (Ian Richardson), Walenski (Colin Friels)

Sinopsi:
John Murdoch (Sewell) es desperta una matí en un estrany hotel, amb vago i terribles records. Les autoritats per una sèrie de brutals assassinats que no sap si ha comès. Ha perdut la major part de la seva memòria. Perseguit pel detectiu Burnstead (Hurt), Murdoch tracta de desembolicar la teranyina en què s'ha convertit la seva identitat. A mesura que s'acosta a la resolució de l'enigma, s'ensopega amb un món controlat per un grup de truans coneguts col·lectivament com Els Estranys. Aquests sinistres personatges posseeixen l'habilitat de detenir el temps i alterar les percepcions de les persones, un procés conegut com "sintonitzar". Amb l'ajuda del Doctor Schreber (Sutherland), a Murdoch li és possible mantenir-se una passa per endavant dels seus adversaris mentre lentament reconstrueix el trencaclosques del seu passat, la seva infància, el seu amor per Emma (Connelly), l'esposa que el va abandonar i té la clau de la sèrie d'horrorosos assassinats dels quals se l'acusa.
TRAILER A ESCLETXA TV

--------------
Projeccions: 22 hores · Zona Chill-out ·Gratuït · Plaça de la Mercé· BORRIANA
ORGANITZA: COL.LECTIU ESCLETXA
COL.LABOREN: JAMAICA music bar · Cafetería LES TORRES · Cafetería ESLA CAN CURRO · COLOR DE CALLE

DIUMENGE 15 -17 HORES · TROBADA ACTIVA A BORRIANA


Trobada d’associacions, col.lectius, entitats, cel.lules, locals, individus, grups, espectres,que organitzen activitats obertes a Borriana.
DIUMENGE 15 · 17 HORES CAIXA RURAL

És una realitat que diverses associacions, entitats, col.lectius, grups, individualitats, cèl.lules o com cadascú vullga dir-li organitzem puntualment activitats obertes a la nostra ciutat.

També veiem la dificultat per fer arribar les nostres propostes i convocatòries als nostres veïns i veïnes. Aquest és un capítol en el que podríem millorar fent un intercanvi de calendaris, potenciant els canals de comunicació que tenim al nostre abast, o creant-ne de nous.

El motiu d’aquesta convocatòria, ja que som activistes de la participació ciutadana al nostre poble, és fer una reunió de tots els actors interessats en fomentar l’intercanvi d’idees i la creació d’agendes conjuntes per tal de no xafar-nos dates i poder recolzar-nos els uns als altres amb la nostra participació.

Obrim aquesta convocatòria a la vostra organització i a totes les persones i entitats que considereu que poden estar interessades. Agraïm la vostra assistència.

Convoquen: Festes Alternatives de Borriana, Agrupació Borrianenca de Cultura i Escletxa.

Punts a tractar:
1. Presentació dels participants i intercanvi de adreçes i contacte
2. Objectius de la reunió.
3. Intercanvi d'agendes
4. Propostes millora comuniciació veïnatge
5 . Activitats estiu
6. Activitats Festes
7. Propera Reunió

Projecció de la pel·lícula "Arna's children"

Diumenge 15 de juny (18:30h) al Casal Popular de Castelló

Projecció de la pel·lícula "Arna's children" sobre Palestina i posterior debat amb la companya palestina Mira Nabulsi i el periodista castellonenc Nacho Martín.

Organitza: Comunicadors per la Pau

Panegírico al Legado finalista del Circuit Rock

El grup borrianenc de pop rock Panegírico al Legado va actuar ahir a la sala El Loco de València a la semifinal del Circuit Rock, competint amb dos grupo més.

D'aquesta manera, es converteixen en el primer grup de Castellón en arribar a les finals d'aquest concurs, que es celebrará el próxim mes de juliol i tindrá com a jutjes a Carlos Goñi (Revólver) i integrantes del grup Guaraná.

Exposició sobre les víctimes de la repressió a Pictograma

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló inaugura aquest dissabte 14 de juny de 2008 a les 19,30 h en la llibrería Pictograma de Castelló la seua exposició “Víctimes de la repressió franquista a les comarques de Castelló”. Un treball de recerca i investigación realitzat en equip els membres del grup amb la consulta de diferents arxius i fonts documentals, recollida de testimonis orals de les diferents comarques de Castelló i de material documental i fotogràfic aportat per les famílies de les víctimes.

Aquesta mostra vol ser un acte de recuperación de la memòria històrica, d’homenatge i de record a unes persones protagonistes i víctimes en el nostre recent passat històric i fins ara silenciades.

Abans de l’inauguració de l’exposició i amb motiu de la data del 14 de juny, als 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Castelló, es llegirà per part del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló un comunicat dirigit a la ciutadania.

El 28 de juny en el marc de l’exposició de la llibreria Pictograma, es presentarà el llibre “La memòria i les víctimes: repressió franquista a les comarques de Castelló” de Juan Luis Porcar, membre del nostre grup.

SIN DINERO

Una modesta web que busca lluitar contra el consumisme i fomentar lo gratuït. Una web que  aglutina en un únic espai d'una forma localitzada, concentrada y organitzada, tota una serie de recursos gratuïts  i informació que en moltes ocasions esta al nostre voltant i no coneixem, i que ens facilita l'accés a un estil de vida menys esclavitzant.

www.sindinero.org

xl mail:DIMECRES 11 DE JUNY a les 20:30h al Casal popular REUNIÓ INFORMATIVA sobre el tema de les autoinculpacions d'avortament

DIMECRES 11 DE JUNY a les 20:30h al Casal popular, la Xarxa Feminista de la Plana ha convocat una segona REUNIÓ INFORMATIVA sobre el tema de les autoinculpacions d'avortament.
Si tú vas signar o coneixes algú que ho va fer, no dubteu en acudir ja que parlarem de coses que us interessen.
Us esperem!

Xarxa Feminista de la Plana

Vila-real Jam amb la col.laboració d'Escletxa

Dia 28 de Juny al recinte de la mayorazga (Vila-real), 4ª edició de la "Vila-real JAM", el festival de hip hop més consolidat a la Plana, a partir de les 17:00 horas, skate, graffiti, breakdance, micro obert, torneig basket 3x3, concerts i djs. I tot gratuït!!!!

Concerts: SHUGA WUGA i LOREN + BANDA ANCHA + IGNORANCIA CRASA + NICO RICO,DRAS & DJ SIK
DJ´s: DJ RENF(Banda Ancha) + DEL JAMAL SOUND (Dancehall)
Graffiti: FLASH (BCN,Banda Ancha) + CEHO (Castelló, Ignorancia Crasa)
Breakdance: ROCK THA BEAT CREW (Castelló)
+ MICRO OBERT + TORNEIG 3x3 BASKET + EXHIBICIÓ DE SKATE

ASSEMBLEA ESCLETXA DIJOUS 20 HORES

DIJOUS 20 H ASSEMBLEA ESCLETXA
MUNTATGE ZONA CHILL OUT CINEMA
PA I PORTA
PROJECCIÓ CINEMA A LA FRESCA · CIDADE DE DEUS

PLAÇA DE LA MERCÉ

DIJOUS "CIUDAD DE DIOS" AL CINEMA A LA FRESCA

CIUDAD DE DIOS

Cidade de Deus. Brasil, 2002
Direcció: Fenando Meirelles.
Guió: Bráulio Mantovani, a partir d'una novel·la de Paulo Lins.
Durada: 130'.
Intèrprets: Matheus Nachtergaele, Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Seu Jorge, Phellipe Haagensen, Jonathan Haagensen, Douglas Silva.

Web oficial

El barri de Ciutat de Déu és un dels suburbis més perillosos de Rio de Janeiro. Un jove negre, Buscapé, massa fràgil per a la vida criminal, té prou talent per tenir èxit com a artista i fotògraf. A través dels seus ulls podem seguir el desenvolupament de la vida, les baralles, l'amor i la mort dels personatges els destins dels quals es creuen amb el pas del temps.

Gangsterisme a les faveles
Un dels esdeveniments internacionals més significatius dels darrers anys ha estat el triomf electoral de Luis Ignacio Da Silva, més conegut com a Lula, en les eleccions presidencials al Brasil. La victòria d'aquest sindicalista, dirigent històric dels partits d'esquerra, batallador incansable, l'ha convertit en un dels presidents sud-americans més populars i, en un fet sense precedents, un home humil, forjat en les trinxeres de la lluita i les reivindicacions del carrer, en el costat dels més desprotegits de la societat, ha arribat al lloc de representació més alt de l'escala de poder del Brasil. En un gest profundament simbòlic –també, perquè no dir-ho, amb una volguda càrrega mediàtica-, el flamant president Lula va voler que el seu primer viatge oficial després d'haver pres possessió del càrrec fos a un dels barris de faveles més deprimits del país. Ho va fer acompanyat de tot el seu govern, amb la camisa xopa de suor, trencant tota mostra de protocol, departint directament, favela a favela, amb la gent, i amb tot el seguici presidencial al darrera. Lula pretenia demostrar que haver arribat al poder no podria trair els seus principis i que volia aplicar una política solidària i de reequilibri social.

Precisament un dels barris de faveles més coneguts, l'anomenada Cidade de Deus, una enorme extensió de barraques construïda als anys 60 als afores de Rio de Janeiro, és l'escenari de la pel·lícula de Fernando Meirelles que, coincidint amb el triomf electoral de Lula al seu país, ha esdevingut un film clarament representatiu del Brasil que el seu president vol eradicar. Presentada al Festival de Canes fora de competició però en la secció oficial –Walter Salles, el director de Estación central de Brasil n'és un dels productors i en ser membre del jurat de Canes el film no podia lluitar per la Palma d'Or-, Ciudad de Dios es va convertir ràpidament en un dels films que va causar sensació al certamen, que va anar creixent en les cròniques festivalières, que tothom recomanava pels passadissos. La victòria de Lula en les eleccions mesos més tard no va fer més que reforçar aquesta sensació de trobar-se davant un dels films més significatius i sorprenents de l'any cinematogràfic.

I què té Ciudad de Dios per haver provocat tanta expectació? D'entrada és una pel·lícula que sorprèn per l'ambició dels seus plantejaments. No és estrany que els seus productors l'hagin venuda internacionalment com una pel·lícula en què es barregen aspectes de Amores perros –pel seu plantejament agosarat i per tractar-se de dos films centrats en ambients marginals, també per la densitat de les seves imatges subjugants–, Pulp fiction –per la seva enrevessada però milimètrica estructura argumental–, o Uno de los nuestros –per tractar-se d'una variant singular de les sagues de gàngsters tant del gust de Scorsese. Ja sabem que les comparacions sempre són odioses, però per una vegada, aquests enllaços promocionals de la pel.lícula no són gens gratuïts ni estan fora de lloc. Ciudad de Dios proposa doncs un recorregut de pràcticament trenta anys per la vida d'alguns dels joves d'aquests barris de faveles que comencen jugant a futbol i acaben traficant drogues i crivellant-se indiscriminadament amb una Magnum 48 a les mans. No és un film que jugui amb la truculència ni que cedeixi a la temptació de la violència gratuïta. De fet, Meirelles dóna mostres d'una gran contenció en aquest aspecte, tot i que, com Scorsese, quan hi ha una seqüència violenta, és seca i contundent, sense concessions ni filtres.

Un dels aspectes més lloables del film és la seva capacitat d'integrar d'una forma àgil una estructura enrevessada, amb personatges que van i vénen, amb constants canvis d'època. L'equilibri entre aquest fons i una forma subjugant, enlluernadora, magnètica, un autèntic tour de force que va convencent l'espectador i el va introduint en l'ambient de forma progressiva, no és només mèrit del director Fernando Meirelles, sinó també del guionista Braulio Mantonvani, que ha estat capaç de sintetitzar, de despullar narrativament la novel·la-riu de Paulo Lins, basada en les seves experiències personals al barri Cidade de deus, en què es basa la pel.lícula. Rodada de forma mixta en estudi i en els escenaris autèntics on succeïa l'acció, protagonitzada per actors majoritàriament no professionals sorgits d'extensos càstings realitzats per l'equip de producció del film, Ciudad de Dios ha esdevingut per mèrits propis, i també per les diverses circumstàncies extracinematogràfiques a les que ens referíem a l'inici d'aquest escrit, una de les pel·lícules més importants i inclassificables de la temporada.

Paco Vilallonga
Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona

--------------
Projeccions: 22 hores · Zona Chill-out ·Gratuït · Plaça de la Mercé· BORRIANA
ORGANITZA: COL.LECTIU ESCLETXA
COL.LABOREN: JAMAICA music bar · Cafetería LES TORRES · Cafetería ESLA CAN CURRO · COLOR DE CALLE

2MDO A L'ALCORA SONA

EDURNE PASABÁN, EN LA FUNDACIÓN SAN ISIDRO


La prestigiosa montañera hablará sobre la experiencia de la mujer en la ascensión de cumbres

La Fundación San Isidro de Caja Rural Castellón acogerá el próximo miércoles 11 de junio una conferencia de la prestigiosa montañera Edurne Pasabán, que llevará por título “La mujer en la montaña. Mi experiencia en el K-2”. La charla tendrá lugar a las 19.30 horas en el Centro Social San Isidro (c/ Enmedio, nº 49).

L'Edurne Pasabán Lizarribar va néixer l'1 d'agost de 1973 a Tolosa, Guipúzcoa. És una de les poques alpinistes expecialitzades en les expedicions als cims de 8.000 metres de l'Himalaia. Actualment és una de les poques dones compromeses amb la cursa per tal de conquerir tots els 14 cims de 8.000 metres del món, fet que encara no ha aconseguit cap fèmina.

http://www.edurnepasaban.com/


CINEMA A LA FRESCA --JUNY


Projeccions: 22 hores · Zona Chill-out ·Gratuït · Plaça de la Mercé· BORRIANA
ORGANITZA: COL.LECTIU ESCLETXA
COL.LABOREN: JAMAICA music bar · Cafetería LES TORRES · Cafetería ESLA CAN CURRO · COLOR DE CALLE

PROGRAMACIÓ:

DIJOUS 5
Borat: Lecciones culturales de América para beneficio de la gloriosa nación de Kazajistán

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
AÑO 2006
DURACIÓN 84 min.
PAÍS Estados Unidos
DIRECTOR Larry Charles
GUIÓN Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer
MÚSICA Erran Baron Cohen
FOTOGRAFÍA Anthony Hardwick, Luke Geissbuhler
REPARTO Sacha Baron Cohen, Pamela Anderson, Ken Davitian, Pat Haggerty, Alan Keyes
PRODUCTORA 20th Century Fox
WEB OFICIAL http://www.boratmovie.com/
GÉNERO Y CRÍTICA
2006: Globo de Oro: Mejor actor comedia o musical (Sacha Baron Cohen) / Comedia / SINOPSIS: Sacha Baron Cohen, el peculiar protagonista de "Ali G anda suelto", lleva su popular personaje de reportero de Kazakistán llamado Borat a la gran pantalla. El periodista Kazajo debe viajar a Estados Unidos por orden de su gobierno. Allí deberá filmar un documental pedagógico, que recoja lo mejor de la gran potencia para que, de regreso a la "gloriosa nación Kazaja", el país aproveche sus enseñanzas. Pero el trabajo no será tan fácil como parece...
Con formato de falso documental, "Borat" ha sido aclamada en Estados Unidos, por gran parte de la crítica, como una película divertidísima, una ingeniosa sátira que en su aparente sencillez -básicamente un tipo detestable que hace preguntas a la gente mientras viaja por el país- resulta al mismo tiempo ácida, irreverente, inteligente y políticamente incorrecta como pocas comedias de los últimos tiempos. Además ha obtenido un sorprendente éxito de taquilla, ocupando durantes sus dos primeras semanas el puesto nº1 en el Box Office
--------
DIJOUS12
CIUDAD DE DIOS
Cidade de Deus
AÑO 2002
DURACIÓN 130 min.
PAÍS Brasil
DIRECTOR Fernando Meirelles, Kátia Lund
GUIÓN Braulio Mantovani (Novela: Paulo Lins)
MÚSICA Antonio Pinto & Ed Cortes
FOTOGRAFÍA César Charlone
REPARTO Matheus Nachtergaele, Seu Jorge, Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Philippe Haagensen, Douglas Silva, Roberta Rodríguez Silvia, Alice Braga
PRODUCTORA 02 Filmes / VideoFilmes. Distribuida por Miramax Films
GÉNERO Y CRÍTICA
Drama. Thriller. Nominada al Globo de Oro como mejor película extranjera

SINOPSIS: Basada en hechos reales, cuenta la historia del crecimiento del crimen organizado en los suburbios de la ciudad de Río de Janeiro, desde finales de los años sesenta hasta el comienzo de los ochenta, cuando el tráfico de drogas y la violencia impusieron su ley entre la miseria de las favelas:

FINALES DE LOS 60: “Buscapé” tiene 11 años y es sólo un niño más en Cidade de Deus, un suburbio de Río de Janeiro. Tímido y delicado, observa a los niños duros de su barrio, sus robos, sus peleas, sus enfrentamientos diarios con la policía. Ya sabe lo que quiere ser si consigue sobrevivir: fotógrafo. “Dadinho”, un niño de su misma edad, se traslada al barrio. Sueña con ser el criminal más peligroso de Río de Janeiro y empieza su aprendizaje haciendo recados para los delincuentes locales. Admira a “Cabeleira” y su pandilla, que se dedica a atracar los camiones del gas y hacen otros pequeños robos armados. “Cabeleira” da a “Dadinho” la oportunidad de cometer su primer asesinato. El primero de muchos.

LOS AÑOS 70: “Buscapé” sigue estudiando, trabaja de vez en cuando, y camina por la estrecha frontera que separa el crimen de la vida “honesta”. Dadinho ya tiene una pequeña pandilla y grandes ambiciones. Cuando descubre que el tráfico de cocaína es muchísimo más rentable que el robo se pone a reorganizar su negocio, que pronto florece.

PRINCIPIOS DE LOS 80: Tras unos intentos de robo fallidos, “Buscapé” finalmente consigue una cámara y así hace realidad el sueño de su infancia. “Dadinho” también ha hecho realidad su sueño: a los 18 años es conocido como “Zé Pequeno”, el narcotraficante más temido y respetado de Río. Su palabra es ley en Cidade de Deus. Rodeado por sus amigos de la infancia y protegido por un ejército de niños de entre 9 y 14 años, nadie le disputa el poder. Hasta que aparece “Manu Galinha”. Un cobrador de autobús que fue testigo de la violación de su novia, decide vengarse matando a “Zé Pequeno”. Empieza a correr la noticia y casi de la noche a la mañana un grupo de niños con la misma idea forma un ejército armado. Estalla la guerra en Cidade de Deus.
------------
DIJOUS 19
Dark City
AÑO 1998
DURACIÓN 100 min.
PAÍS Estados Unidos
DIRECTOR Alex Proyas
GUIÓN Alex Proyas, Lem Dobbs, David S. Goyer
MÚSICA Trevor Jones
FOTOGRAFÍA Dariusz Wolski
REPARTO Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, William Hurt, Jennifer Connelly, Richard O'Brien, Ian Richardson, Colin Friels, Melissa George
PRODUCTORA New Line Cinema
GÉNERO Y CRÍTICA
Fantástico / SINOPSIS: John Murdoch se despierta solo en un extraño hotel y comprueba que ha perdido la memoria y es perseguido como el autor de una serie de sádicos y brutales asesinatos. Mientras intenta juntar las piezas que componen el puzzle de su pasado, descubre un submundo habitado por unos seres conocidos como "los ocultos" que tienen la habilidad de adormecer a las personas y alterar a la ciudad y a sus habitantes.
-------
DIJOUS 26
Baraka
AÑO 1992
DURACIÓN 100 min.
PAÍS Reino Unido
DIRECTOR Ron Fricke
GUIÓN Ron Fricke, Genevieve Nicholas, Mark Magidsen, Bob Green
MÚSICA Varios
FOTOGRAFÍA Ron Fricke
REPARTO Documentary
PRODUCTORA Magidson Films
GÉNERO Y CRÍTICA
Documental. Naturaleza / SINOPSIS: Documental sobre la naturaleza del planeta Tierra. Rodada en 24 países diferentes.

Estació de comunicació 4 - 8 - 15 - 16 - 23 - 42


El projecte Dharma ja funciona...doneu-vos de alta...http://escletxa-forum.totdominis.com/

LA FLAMA I L'ESPILL OK +DHARMA

Estaciones de la Inciativa DHARMA

La Flecha: Almacenaje/recambio
La estación de La Flecha fue una vez uno de los centros de investigación de la Iniciativa DHARMA mencionados en la película de la orientación del Cisne. Fue utilizada para el almacenaje después de ser abandonada por los miembros de la iniciativa por razones desconocidas.

El Bastón: Médica

El Cisne:La transmisión, el electromagnetismo, y/o la psicología de Los Número
Según su video de orientación, el Cisne era originalmente un laboratorio "donde los científicos podrían trabajar para entender las fluctuaciones electromagnéticas únicas que emanaban de este sector de la isla". Sin embargo, después de "el accidente", un protocolo tuvo que ser seguido en el cual dos personas se turnarían para presionar un botón (que introduce Los Números en una computadora) cada 108 minutos por 540 días, al final de este periodo llegaría un reemplazo para tomar su lugar.

La Llama: Comunicación con el continente

La Perla: Psicologico
La tarea de esta estación, según su vídeo de la orientación, es supervisar la estación del Cisne y otras estaciones por un sistema especial. El vídeo de orientación también indica que los habitantes de la estación del Cisne son desconocidos y parte de un experimento psicologico y los inquilinos de La Perla deben registrar su comportamiento. No obstante se presume que el trabajo del personal de La Perla era de hecho inútil, puesto que los cuadernos que ellos fueron enviando, con sus anotaciones, a lo largo del tiempo, terminaban en un descampado. Había también una cámara oculta en La Perla, indicando que ellos y no los residentes del Cisne eran el tema del experimento. La estación consiste en un cuarto, con un tunel octogonal, que conduce al exterior, el salón principal es un espacio octogonal, en el cual nueve televisores se alimentan de camaras de vigilancia.

La Hidra: Estudios Zoológicos
La Hidra es el nombre de una estación zoológica de la Iniciativa DHARMA.

El Espejo :Bloquear la señal de las transmisiones emitidas desde la isla al exterior y viceversa.

La Orquídea : Estudios del efecto Casimir
Función de dicha estación es el estudio del efecto Casimir, que logra crear viajes en el espacio y tiempo, pues utilizan capsulas cargadas con atomos diseñados especialmente para la descomposición de los atomos de personas, objetos, lugares (isla), para moverlos de tiempo o lugar fisico.

La Tempesta: Gas tóxico

Notícies Fresques dels Panegirico al Legado

Eii Peña som un dels 6 semifinalistes de la nova edició del circuit rock de la Comunitat Valenciana. El dimats 10 estem a la Sala El Loco de Valencia 22h. ja vos contarem. Es veu que el jurat esta format pel cantant de Revolver i el de Guaraná (son tb els que han seleccionat les maquetes).

Aprofitem també per a convidar-vos a la presentació del nostre disc el 5 de juliol en la platja de Burriana, ja us confirmarem mes detalls (al myspace mes dates de la gira que comença en breu). http://www.myspace.com/panegiricoallegado

Seguim Lluitant! Ací una breu descripció del concurs:


El CIRCUIT ROCK´08 tiene como objetivo apoyar a las jóvenes bandas de rock
de la Comunidad Valenciana con el propósito de abrirles las puertas del
mercado discográfico y promocionarles dentro del panorama musical actual”.

Al igual que en la anterior edición, el Circuit Rock´08 tendrá un Jurado
especializado formado por Juanra Arnaiz y David Navarro de Guaraná y
Carlos Goñi de Revolver, constituido para el CIRCUIT ROCK ´08. El Jurado
será el encargado de seleccionar las maquetas presentadas, Los grupos
seleccionados tocarán en concierto para optar a uno de los puestos de la
final.

www.circuitrock.com

ÚLTIMA HORA: BORAT AL JAMAICA 22,30 HORES

XL MAIL:Mort el Chiki Chiki, Visca el el Xéque Xéque xeque. Paellea! Paellea!

TRAEU ELS BANYADORS QUE COMENÇA LA TEMPORADA DE PSICOBLOC

Podeu veure uns clips a ESCLETXATV
Psicobloc? Ein?
El psicobloc ("deep-water soloing" en su versión inglesa) es una de las variantes más novedosas de la esclada deportiva . Concretamente, es una de las derivaciones del bloque o bulder (del inglés boulder. El bulder se caracteriza por escalar paredes de (relativamente) escasa altura, generalmente no más de 5-6 métros, con la única protección de una colchoneta especial conocida con el nombre de crashpad.

Por su parte, el psicobloc consiste en realizar el mismo tipo de escalada sin cuerda pero sobre el agua (bien sea sobre el mar, un río, un embalse, etc.). Así, se aprovecha el agua para amortiguar la caída, permitiendo además poder realizar bloques de mayor altura (alrededor de los 20 metros) que en el caso del bulder tradicional.

Para llegar hasta la pared se utilizan todo tipo de métodos: barcas hinchables, colchonetas o simplemente se llega nadando. Cuando se produce una caída, el escalador debe intentar caer en el agua de manera vertical para amortiguar mejor la caída.

Concentració Memòria Històrica 14 de juny

El pròxim dia 14 de juny del 2008 es cumpliràn setanta anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Castelló.
El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, ha convocat a tots el ciutadans que siguen demócrates a una concentració a la Plaça de la Muralla Medieval (darrere de la Delegació del Govern) a les 19/30 hores. Se llegirà un manifest i seguidament se inaugurarà una expocició a la sala Pictograma sobre la Repressió franquista a les Comarques de Castelló.


Plaça de la Muralla Medieval
Dissabte 14 de juny del 2008
19/30 hores.

"EL CONFLICTE URBANISTIC AL BARRI DEL CABANYAL I LA RESISTÈNCIA DEL SEUS VEÏNS"

DIVENDRES 6 DE JUNY A LES 19H en el HALL de la FACULTAT D'HUMANES de la Universitat Jaume I de Castelló
i després sopar i concerts a La Nau
(
al costat de la Universitat.Carretera de Borriol.Quadra Segona)

Us adjuntem el cartell.

Resultats Campionat de Skatecontinuen les jornades obertes a la gatera

Vine a penjar-te

ASSAIG GRUP DE BATUKADA A L'ARENAL


DIJOUS BORAT AL CINEMA A LA FRESCA

L’atenció a dones víctimes de violència en Castelló està en perill.

El canvi de denominació del Centre d’atenció a dones víctimes de violència que passa a ser Centre d’atenció a dones en situació de risc social, suposarà una desviació de partides pressupostàries que oculta interessos de rendabilitat política que priven sobre les necessitats de la ciutadania:

no es destinaran recursos específics, menys dotació pressupostària, més places, pitjor atenció.
La violència de génere, i més concretament la violència exercida contra les dones, és un problema actual en la nostra societat, amb greus conseqüències sobre la salut i profund impacte sobre la qualitat de vida de les dones. Representa un atemptat contra el dret a la vida, la seguretat, la llibertat, la dignitat i la integritat física i psíquica de les dones, i està reconeguda com un problema de salut pública per l’Organització Mundial de la Salut des de 1996.

La violència contra les dones és la manifestació més dramàtica de les desigualtats existents entre homes i dones. La visibilització d’aquesta violència ha sigut un primer pas gràcies a l’acció de diversos moviments de dones, associacions, col·lectius feministes, mitjans de comunicació (encara que predomina el tractament sensacionalista del problema), i finalment les accions dels governs estatal i autonòmics. En este sentit destaquem a l’àmbit de Castelló les concentacions convocades a la Plaça de La Pau de Castelló per Dones de Negre el darrer dimecres més proper al 25 de cada mes en protesta contra la violència masclista.

La Xarxa Feminista de La Plana, que integra diversos col·lectius feministes de Castelló, vol fer pública la seua preocupació pel canvi de denominació del “Centre d’Atenció Integral a Dones Maltractades” recentment publicat en el DOGV, que ha passat a denominar-se “Centre d’Atenció Integral per a Dones en situació de Risc Social”.

Des de l’any 2006 Castelló disposava del Centre d'Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència de Génere amb 35 places, de les quals només 18 han estan ocupades, la meitat per dones i la meitat per menors.

El Centre tenia un finançament d'un 85% amb càrrec al fons previst en l'article 19 i disposició adicional tercera de la Ley Orgánica 1/2004, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género, per a “coadyuvar a la puesta en funcionamiento de los servicios necesarios para asegurar el derecho a la asistencia social integral”.

Les partides assignades al centre foren les següents:

Any 2005 1.049.471€

Any 2006 1.400.000€

D'aquestes quantitats, es justifiquen 800.000€ en l'esmentat Centre, com a centre de recuperació específic i centre d'Emergències. De fet al balanç dels anys 2006 i 2007 de l'”Observatorio Estatal de la Violencia contra las Mujeres”, es fa constar que la Comunitat Valenciana disposa de la Casa d'Acollida de Castelló i Centre d'Emergències.

Però el passat mes de Març del 2008 ha eixit a concurs, i així apareix publicat al DOGV, la contractació per a la gestió d'aquest Centre, que anul·la l'anterior concurs de l'any 2007 amb una dotació de 3.756.042€ , i que canvia el nom del Centre per “Centro de Atención Integral a Mujeres en situación de Riesgo social”. A més el pressupost assignat ha sofert una disminució important, ja que passa a ser de 3.046.507€ per a l’any 2008 (709.535 € menys).

El canvi de denominació no és caual, sinò intencionat, i va a tindre canseqüències nefastes per a l’atenció de dones víctimes de violència de génere, ja que les poques places i dotació per a l'atenció d’aquestes dones hauran de ser compartides amb altres col·lectius “d'exclusió social”. Considerem una important regressió aquesta “estratègia”, amb un alt risc de mermes de serveis i atenció, ja que el col.lectiu de dones violentades té necessitat de recursos específics i urgents i encara avui en dia està desproveït d’una protecció efectiva. El fet de destinar el centre a l’atenció d’un sector tan ampli de la població com és el de les dones en situació de risc social amb problemàtiques molt variades, repercutirà negativament en l’atenció a dones amb diferents problemes i necessitats.

Amb la reestructuració de les conselleries del govern valencià de juliol de 2007, les competències en matèria de prevenció de violència de génere han passat de la Conselleria de Benestar Social a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques. Tanmateix, el Centre de Castelló continuarà sent gestionat per Benestar Social, per raó d'haver-li canviat el nom i fins al Centre d’Atenció a Dones Maltractades, actualment d’Atenció a Dones en Risc Social.

Si en matèria de serveis socials, la conselleria de Benestar Social no s'ha preocupat de dotar de mitjans i recursos els diferents centres, desconfiem que ho faça ara en encarregar-se de la gestió del centre en qüestió.

Considerem que el govern valencià no destina ni mitjans ni recursos per a la prevenció i atenció de la violència de gènere i els pocs existents es redueixen, seguint un criteri només d'estalvi econòmic allunyat de la realitat social.

Denunciem la nul·la sensibilitat del govern valencià per a l’adequat tractament de les dones víctimes de violència de génere que necessiten un tracte i atenció diferenciat que recomana no compartir dependències amb altres col·lectius “de risc social” , tal com recomanen organismes oficials que inclou la OMS (Organització Mundial de la Salut).

Denunciem que, si el Centre ha estat finançat en un 85% amb càrrec al fons previst en la Ley Orgánica 1/2004, el govern valencià ha fet un ús indegut d'aquest fons, ja que els destina a altres fins no previstos en la llei.
Des de la Xarxa Feminista de la Plana (integrada per nombroses dones, homens i col.lectius socials de la nostra comarca) i la Plataforma Feminista del País Valencià ( integrada per 34 associacions, col·lectius, sindicats i diferents entitats ) s’han iniciat diverses accions com ara: reunions amb les Conselleries adients, presentació de recurs al Síndic de Greuges i divulgació pública de la informació rebuda amb la finalitat d’evitar repercusions futures que aquest canvi de denominació puguera tindre sobre el centre d’atenció específica per les dones maltractades.

Per fer patent el nostre malestar davant aquesta situació, el passat 26 de Març,la Xarxa Feminista de la Plana va mantindre una reunió amb el Director Territorial de Benestar Social (Vicente Tejedo), el qual ens va garantir, mitjançant la seua paraula, que el canvi de denominació sols respón a qüestions purament administratives, d’intervenció i de competències pressupostàries i que per tant el Centre continuarà com abans, amb el 100% de les places en l’exclusivitat pel col.lectiu amb major risc social com és el de les dones maltractades. Tot i això no ens va poder concretar cóm es portarà a terme aquesta garantia d’ exclusivitat.

Des de la Xarxa Feminista de la Plana demanem un compromís ferm per part de l’Administració. Pensem que aquesta parcelació entre Conselleries posa en perill un recurs abssolutament necessari i que tant ha costat de generar, prioritzant les competències institucionals i la rendabilitat política sobre la vida de moltes dones.
Xarxa Feminista de La Plana