presentació llibre LA MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES

Divendres 27 de juny es presente el llibre "La
memòria de les víctimes: repressió franquista a les comarques de Castelló", en la sala Pictograma a les 19,30 h. en el marc de la mostra sobre les víctimes de la repressió franquistaque organitza el nostre Grup.
Aquesta publicació s'enmarca en el projecte del monolit a les víctimes
del franquisme subvencionat pel Ministeri de la Presidencia.
El treball de Juan Luis Porcar al voltant de la repressió franquista, la recollida de testimonis orals i el contacte amb nombroses familiars de víctimes de la repressió ens van decidir a impulsar aquesta publicació, per actualitzar unes dades i donar resposta a la demanda de moltes persones que van parlar amb nosaltres.
La publicació en un principi i així era la nostra intenció vol ser simplement una actualització de les víctimes repressió franquista a les comarques de Castelló (afusellats, morts violentes, morts a la presó, víctimes de la repressió exercida contra el maquis, fora de la província...), on Juan Luis Porcar introduirà una síntesi hìstòrica sobre la matèria i una explicació de la metodologia de treball, el seu treball d'investigació es molt més extens i conté moltes més dades i es publicarà sencer més endavant.

S'enmarca amb l'exposició que esten organitzant, en el nostre projecte d'homenatge i reconeixement a persones fins ara publicament
silenciades.
Ha segut una publicació-producció artesanal fora dels
ambits comercials, en escala reduida pero molt gratificant en aspectes
com el disseny, el proleg, la correcció linguistica i la maquetació,
gracies al treball i la col·laboració de diferents membres del Grup.


Si coneixeu també gent interessada feu difussió de la presentació.
El llibre es pot adquirir directament al Casal Popular, al propi autor i la pròxima setmana ja en les principals llibreríes de Castelló