MANIFESTACIÓ CONTRA EL PACTE SOCIAL


Un dia per lluitar per la Dignitat i la Justícia Socials

Per la Jubilació als 60 anys - Per la Jornada laboral de 35 hores - En defensa dels drets laborals i socials

12 DE MARÇ, MADRID, 12.30 h. eixida des del Banc d’Espanya fins al Passeig Camoens.

Míting i CONCERT (Penadas por la ley + Yeska + Deshechos), fins a les 17h.

Autobús Gratuït des de Castelló

Eixida dissabte 12 de març a les 6:30 h des de la Plaça Illes Columbretes.

Tornada el mateix dissabte i arribada a Castelló cap a les 12 h. de la nit.

Per apuntar-vos i rebre més informació: 964 25 06 36 - 679 37 81 69

La CGT fa partícips d’aquesta convocatòria a totes les organitzacions sindicals i socials que no accepten el Pacte Social assolit pel govern, la patronal i el sindicalisme institucional de CCOO i UGT i que defensin els drets laborals i socials de les i els treballadors i classes populars.

Organitza: CGT


12 de març: MANIFESTACIÓ CONFEDERAL a Madrid

Pacte Social i Econòmic de 2011. Amb la signatura d’aquest pacte, el govern, els polítics, la patronal i el sindicalisme institucional d’UGT-CCOO, des de la més absoluta desvergonyiment política i empresarial, ens estan robant els salaris, les pensions públiques, els drets laborals i socials de la classe treballadora i classes populars i ens estan estafant la nostra dignitat com a persones.

Estadístiques del dolor. La realitat de la majoria social es recull en les dades del dolor: milions de persones en atur, contractes temporals i precaris, salaris de misèria, anul·lació de prestacions socials, eliminació de l’ajuda de 426 euros, acomiadaments barats i lliures, reducció de les pensions públiques, milers de desnonaments, desregulació de les relacions laborals, eliminació dels convenis col.lectius, etc. Aquest panorama s’utilitza des del poder per atemorir a tota la població i que ens sotmetem submisos a les lleis del mercat capitalista.

Pèrdua de salaris. Els signants del Pacte Social, accepten que els salaris, entesos en tot el seu recorregut (preu del contracte, impostos, càrregues socials i acomiadament), havien de baixar i així ha estat: els costos laborals han disminuït, els salaris han perdut el 2010 almenys 2,7 punts. Això significa que les polítiques d’ajust (reforma de l’acomiadament, reforma de la negociació col.lectiva, reforma de les prestacions socials) donen els fruits esperats per la banca i la patronal: ara ens roben més i millor a la classe treballadora, ens prenen major porció de les nostres rendes salarials ia sobre fem créixer la productivitat del nostre treball.

Saqueig de les pensions. Govern, polítics, empresaris i UGT-CCOO han decidit que hem de treballar més anys, jubilar més tard, allargar el període mínim de càlcul de la pensió, incrementar el nombre d’anys cotitzats per tenir dret al 100% de la pensió … Conclusió, les rendes del treball baixaran 4 punts del PIB d’aquí al 2040 i aquests prop de 60.000 milions d’euros, aniran directes a la banca privada.

Decret, Tisorada, pensionazo . A la majoria de la població ens han desposseït de rendes, drets i llibertats. D’altra banda, a la minoria rica que ens explota i governa, se li redueixen les aportacions de les seves empreses a la seguretat social, es permet el frau fiscal, no es lluita contra l’economia submergida, es mantenen els paradisos fiscals, els beneficis de les grans empreses es fan servir per enriquir ells més i més, se’ls jubila amb pensions multimilionàries, se’ls lliuren milers de milions d’euros per sanejar els seus negocis i bancs.

Resposta de mobilització social. Tota la classe treballadora, els i les pensionistes, joves, els que estem aturats a la força, els qui hem estat condemnats a l’exclusió social, a la pobresa, que encara des del món del pensament no han estat colonitzats per el pessebre del mercat i conserven la lu

Per a la CGT, lluitant és possible un altre sistema social i productiu respectuós amb les necessitats de les persones i el medi ambient. Lluitant és possible la justícia social per a viure com a persones amb dignitat i drets i no com a esclaus moderns del segle XXI.

PER LA JUBILACIÓ ALS 60 anys i LA JORNADA LABORAL DE 35 H PER A CREAR OCUPACIÓ

PEL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA: d’una SORTIDA SOCIAL A LA CRISI

Per recuperar la dignitat i la Justícia Social, TOTS I TOTES A MADRID EL 12 DE MARÇ 2011

Confederació General del Treball (CGT)