El lingüicidi del PP no s'atura: el valencià deixarà de ser un requisit per treballar a Canal 9


El català segueix perdent terreny al País Valencià. No només perquè el seu ús social i prestigi no estigui en el seu moment, sinó també per la continuada feina de desvalencianització practicada des del govern del PP a la Generalitat valenciana. El valencià es veurà disminuït a Canal 9 i Punt 2.


Si el govern de Francisco Camps no en tenia prou perseguint les emissions de TV3 al País Valencià. Aquesta setmana, només dos dies després de la Diada del País Valencià del 25 d'Abril, l'executiu del PP ha decidit que el català deixi de ser un requisit per entrar a treballar als diferents canals de la Ràdio Televisió Pública Valenciana, consolidant així la seva progressiva castellanització.

A dia d'avui, els valencians poden veure els informatius en valencià i alguna sèrie com l'Alqueria Blanca. La majoria de programes, exceptuant Punt 2, són en castellà o en bilingüe, com és el cas de Valencians al món, una rèplica del programa creat al seu dia per Mikimoto (Miquel Calçada) amb Afers Exteriors.

Per la seva banda, el sindicat ANPE tornarà a reclamar l'exempció del valencià com a requisit per a accedir al cos de catedràtics a la Taula Sectorial que es farà demà per a tractar per tercera vegada la convocatòria de càtedres al País Valencià, ha avançat avui l'entitat en un comunicat. Diferents formacions com el Bloc o Esquerra ja han anunciat que faran el possible per capgirar aquesta situació.