Tot a punt per al IV Campionat de Pic i Pala a Borriana


Per quart any consecutiu, l’Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC) organitza el Campionat de Pic i Pala amb l’objectiu de fomentar i de donar a conéixer la pràctica d’eixe joc tradicional. El campionat se celebrarà a les 10 del matí del dia 8 de maig al pati del col•legi Salesià. En acabant, a les 12.30, es lliuraran els trofeus al local de l’ABC (C. Encarnació, 45 entresòl). L’activitat s’emmarca dins del cicle Maig Cultural i Festiu 2010 i compta amb el suport de la Regidoria de Festes del Magnífic Ajuntament de Borriana.
La competició està oberta a totes les edats i les inscripcions es poden fer per Internet escrivint un correu electrònic a l’adreça info@borriana.com. El termini d’inscripció s’acaba el dijous 6 de maig.
El pic i pala també s’anomena boli, pique o escampilla. Cal un bastonet o pic d’un pam de llarg i una pala de fusta. La pala aprofita per a pegar al pic i fer que salte per l’aire; aleshores li tonarem a pegar per llançar-lo ben lluny. L’equip contrari ha de mirar d’empomar el pic.