BOICOT H &M

Al març de 2010 la multinacional H&M va obrir la seva primera botiga a l'Estat d'Israel, no gaire després que es feren públiques les conclusions de l'Informe Goldstone sobre els crims de guerra comesos per Israel durant els atacs sobre Gaza. Aquest fet va fer que la Unió Europea es plantegés seriosament la congelació del tractat d'associació econòmica amb Israel.

El mateix director general de la multinacional H&M, Karl-Johan Persson, va inaugurar la botiga juntament amb Nir Barkat, una de les autoritats de Jerusalem que més suport està donant al procés de neteja ètnica del poble palestí.

Al llarg dels seus 62 anys de vida, l'Estat d'Israel, fent cas omís de les resolucions de l'ONU i altres organismes internacionals, no ha cessat de practicar una política de colonització, expulsió i neteja ètnica: violació dels drets fonamentals i polítics de la població civil palestina, talls de subministraments hídrics i elèctrics, demolició de cases, tortures, detencions, humiliació, restricció de moviments,… mitjançant infinitat d’estratègies com ara el mur de l’ Apartheid, els controls militars, els assentaments a Cisjordània i Jerusalem (colònies jueves), el bloqueig de Gaza, etc… Tot açò davant el silenci còmplice de la Comunitat Internacional.

H&M, obeint només a la lògica del benefici, ha preferit ignorar els crims i violacions de drets humans que comet l'Estat d'Israel, i obrir dues botigues a Tel Aviv i Jerusalem (pròximament n’obrirà sis més a Haifa, Petach, Tikvah, Rehoboth, Netanya i Kfar Saba). D'aquesta manera H&M és còmplice i obvia tota política totalitària en pro d'una obtenció de beneficis, normalitzant una situació que encobreix tot tipus de vulneració de drets humans.

Aquesta campanya pretén informar a la direcció i personal treballador de la multinacional H&M, i també al consumidor, de fins a quin punt resulta inacceptable el seu assentament comercial en un Estat que exerceix una política opressora i il·legal. Igualment, H&M incompleix la seva Responsabilitat Social Corporativa relativa al respecte dels drets humans en els països en els quals s’implanta així com la Convenció de Ginebra.

El consum responsable és un exercici de ciutadania activa. En comprar o deixar de comprar un producte no només establim una relació amb aquest sinó que mostrem la nostra acceptació o rebuig del que ocorre en la cadena de producció, distribució o venda d’aquests productes.

Et demanem que et sumes a aquesta campanya mundial de boicot a l’empresa H&M. Amb això pressionaràs a la direcció per tal de què rectifique la seva política empresarial respecte a Israel assenyalant-li amb claredat que les relacions comercials no poden estar per sobre de l’acompliment dels drets humans.

NO FACES NEGOCIS AMB ESTATS COLONITZADORS I RACISTES

NO ANTEPOSES ELS BENEFICIS DE LES MULTINACIONALS ALS DRETS HUMANS

RespectA LA LEGALITAT internacional i els drets humans del poble palestí

NO A UN COMERÇ SENSE JUSTICIA, FES CONSUM RESPONSABLE

Instem a H&M a retirar-se de tota activitat a Israel

DIGUES NO A LA POLITICA EMPRESARIAL DE H&M

SUMA'T AL BOICOT!!!!!

***********************************************************

PER QUÈ BOICOT A ISRAEL
  • L'Estat d'Israel incompleix sistemàticament les resolucions de les Nacions Unides i la legalitat internacional, manté ocupades Cisjordània, la Franja de Gaza, Jerusalem Est i els Alts del Golan des de 1967, ha provocat l'èxode de milions de palestins i ha transferit població civil a aquests territoris per colonitzar-los.
  • L'Estat d'Israel construeix a Palestina un mur que el 2005 ha de fer 730 km de llarg, sense respectar la Línia Verda que l'ONU va marcar el 1969 i condemnant prop del 16% dels palestins de Cisjordània a viure aïllats entre el mur i la Línia Verda. Israel fa cas omís del recent veredicte del Tribunal de l'Haia contrari al mur de l'apartheid.
  • L'Estat d'Israel continua aplicant la seva política colonitzadora i manté gairebé dos-cents assentaments il·legals en territoris ocupats. Això vol dir gairebé cinc-cents mil colons en terres palestines i sirianes i la violació de les convencions de Ginebra i de la resolució 242 de les Nacions Unides.
  • L'ocupació, l'espoliació de terres i recursos, els assassinats, la destrucció d'habitatges i de cultius, la violència i la humiliació, les greus violacions de la Convenció de Ginebra i els abusos contra els drets humans per part de l'exèrcit israelià ocupant i dels colons, són clares proves de la política de neteja ètnica que Israel està portant a terme davant al passivitat còmplice dels governs dels EUA i la Unió Europea. Per trencar el setge que li és imposat, el poble palestí necessita la solidaritat de la societat civil internacional.