Presentació del llibre: "TEXTOS ANTISIONISTAS" + actuació de REFLECTOR- Divendres 4 març al Casal Popular de Castelló:


DIVENDRES 4 MARÇ | Casal Popular de Castelló
................................................................................

19 Hores | Presentació del llibre: "TEXTOS ANTISIONISTAS"

AGUSTÍN VELLOSO, escriptor i professor de la UNED, ens visita per presentar-nos el seu darrer llibre “Textos antisionistas” (La Caida, 2011). Un interessant recull d’escrits al voltant de la situació a Palestina i la denúncia de la propaganda sionista que invaeix els mitjans de comunicació occidentals. Més info: www.lacaida.org

22 Hores | Actuació: REFLECTOR

Projecte musical del prolífic DSM (membre de l’editorial La Caida). Cançons senzilles, pop melòdic i polític, sonant a coses que van de Nacha Pop a Amusement Parks on Fire. Tot acompanyat de projeccions dels darrers viatges de “Castelló per Palestina”, així com de passatges sonors ambientals sobre els que es llegiran textos de poetes palestins.

*Després de la xerrada hi haurà sopar vegeta a preus populars | ENTRADA LLIURE.
Organitza: Castelló per Palestina i Distri Comú.

................................................................................
Casal Popular de Castelló | carrer d'amunt 167 · Castelló de la Plana | www.casalpopulardecastello.org

Entrevista a David SM (Editorial La Caida/Reflector)
David SM és membre del col·lectiu editor La Caida, així com la persona que està darrere del projecte musical Reflector, entre d'altres propostes sonores paral·leles. Aprofitant la seua visita a Castelló us acostem aquesta breu entrevista amb la intenció d'ampliar la informació del què us podeu trobar el proper divendres 4 de març al Casal Popular.

................................................................................

1.Ens pots comentar una mica què és La Caida, com funcioneu?

La Caida és una iniciativa desenvolupada per dos persones i algunes ajudes externes ocasionals, sorgida de projectes anteriors com SKP o Bajo Zero, abastant una experiència total d'uns dotze anys. Editem materials (llibres, discos, marxandatge) i organitzem esdeveniments (concerts, jornades de poesia, presentacions de llibres, etc). Ens situem dins de l'espectre llibertari, però treballem amb individus i col·lectius de diferents tendències i no ens definim com a anarquistes. No obstant, estem bastant relacionats amb el Ateneo Libertario de Villaverde Alto i el sindicat CNT.


2.Quins criteris seguiu a l'hora d'editar materials des del vostre col·lectiu?

A nivell de llibres, que se situen políticament en conflicte amb l'ordre establert, des de postures antiimperialistes, anticapitalistes, etc... Que estiguen d'acord amb la filosofia del projecte de la Caida. Tenim màniga ampla partint d'ací. Si després et trobes amb el plaer d'editar a algú com Agustín Velloso, que escriu de manera sorprenent i diu veritats com a punys, sense por a eixe ser políticament correcte basat en enganyoses equidistàncies... doncs mel de romer.


3.Tu portes ja uns anys posat al tema de l'edició i distribució alternativa. La Caida, encara que ve o es mou per aquest "circuit", funciona d'una manera bastant particular (edicions curtes, coses molt específiques, músiques que s'allunyen dels tòpics "del rotllo",...). Com veus l'evolució del "mundillo" de l'edició i distribució alternativa en l'actualitat?

Crec que els circuits de distribució/edició alternativa estan morts si els comparem amb els noranta. Un clic és molt més barat que un paquet de tabac o un litre de cervesa. També crec que amb aquest clic mai hem tingut més a mà aquest mateix tipus de continguts que abans precisaven enormes quantitats d'esforç, energia i recursos econòmics. Per això no em preocupa la possibilitat que desaparega la combativitat d'aquella època. Tot això sense oblidar que encara hi ha buit per a edicions físiques, encara que més reduïdes. Es tracta que la lluita genere la seua pròpia cultura genuïna, sense dependre del mitjà.


4.Per a la gent que no coneix Reflector, pots comentar una mica que és el que es trobarem a l'actuació del Casal Popular?

Doncs cançons sencilletes, de pop, que alguns els podrà sonar a Nacha Pop i a altres a Amusement Parks on Fire. Lletres que semblen parlar d'un amor que s'acaba i de sobte te n'adones que poden parlar del tancament d'Egunkaria, o dels xavals que s'enfronten amb pedres als Merkava israelians. A més prepararé uns passatges ambientals on llegir per damunt alguns poemes d'autors palestins.


5.L'actuació de Reflector vindrà precedida de la presentació del llibre d'Agustín Velloso,"Textos antisionistas". Des de La Caida, i tu particularment, veniu seguint de prop tot el que passa al món àrab. Com veus el que ha estat passant últimament a Tunísia, Egipte, Líbia...?

La veritat és que jo fa uns anys sí vaig caminar molt molt ficat en temes àrabs. Ara no sabria dir-te exactament què està passant a Egipte, ja que veig enormes contradiccions en aquests successos. Com deia el poeta afroamericà Gil Scott-Heron, "La revolució no serà televisada". De totes maneres, continue recomanant la pàgina web del CSCA per tenir info sobre el tema: www.nodo50.org/csca També la del CEPRID: www.nodo50.org/ceprid


6.Si vols afegir alguna cosa més...

Què més que agrair a la plataforma Castelló per Palestina, a la Comú i al Casal el seu interès i suport per organitzar un esdeveniment així!