COMUNICAT DE LA "RED SOLIDARIA CONTRA LA OCUPACIÓN DE PALESTINA" (RESCOP) *

*Estructura que engloba a una treintena de organizaciones de todo el Estado Español.
"CAL CASTIGAR ALS CRIMINALS VIUS"


"Cal castigar als criminals vius. Els demane que facen tot el possible perquè se'ls aplique el càstig just a aquests criminals".


Poques persones manifestarien el seu desacord davant aquestes declaracions que feien referència a la persecució dels criminals nazis que encara romanen amb vida, subratllant també el perill intrínsec que suposen els "règims fanàtics que ignoren la Carta de les Nacions Unides".Aquestes paraules van ser pronunciades per l'actual President de l'Estat d'Israel, Simon Peres en una sessió especial del Bundestag [parlament federal alemany] el 27 de gener de 2010.


Simon Peres va arribar amb 13 anys a Palestina procedent de l'actual Bielorusia i deu anys després, en 1941, va començar a militar en l'organització paramilitar sionista Hagana, on prompte va assolir importants responsabilitats, entre elles les de reclutament i adquisició d'armes per al grup. La Hagana, al costat del Irgun i la Banda Stern, van anar els tres grups paramilitars que abans de la creació de l'Estat d'Israel van sembrar el terror en les poblacions palestines, assassinat civils, destruint cases i expulsant a l'exili a poblacions senceres.


Des de llavors fins als nostres dies Simon Peres ha anat ocupant llocs de responsabilitat participant en la creació en Nes Tziona del centre d'investigacions bacteriològiques amb fins bèl·liques –que encara existeix- i a l'aixecament a mitjan els 60 i amb ajuda de França de la primera central nuclear israelià en Dimona establint el programa d'armes nuclears de l'Estat d'Israel.


Simón Peres és també considerat com el pare de les colònies israelianes en els Territoris Ocupats de Cisjordània i la Franja de Gaza: en 1974 va promoure i va fundar la primera colònia israeliana, Kdumim, en ple cor de Cisjordània.


Sota el seu mandat es van efectuar diferents operacions militars com l'operació “Puny de Ferro” en els territoris del sud-est libanès, ocupats en aqueix moment per Israel, violant les ordres del Consell de Seguretat de l'ONU.


Després de rebre el Premie Nobel al costat de Rabin i Arafat, en 1994, Peres, com canceller de Sharon va continuar amb les polítiques repressives cap al poble palestí i amb la colonització israeliana de Palestina.Com Primer Ministre i titular de Defensa, va anar el màxim responsable del bombardeig israelià en Qana (Líban) el 18 d'abril de 1996, en el context de l'operació "Raïms de la ira". Ell va ser qui va ordenar al seu exèrcit bombardejar les instal·lacions de l'ONU on s'havien refugiat centenars de persones. 102 civils i 3 cascos blaus van morir trossejats i carbonitzats en poc més d'una quart d'hora. Va ser un acte deliberat de terror i càstig i l'informe posterior de l'ONU va suggerir que el bombardeig es va realitzar de forma conscient.Peres també va promoure les matances de palestins durant la Intifada del Aqsa (que va esclatar en 2000) i el cèrcol militar al president Arafat en la Muqata (Ramallah) durant els primers anys de la segona Intifada.


Simon Peres -Vinculat històricament al Partit Laborista –si bé en els últims anys ha pertangut al partit Kadima- va ser designat president d'Israel el 13 de juny de 2007. En aquests anys del seu mandat Israel va portar a terme la brutal agressió contra Gaza iniciada al desembre de 2008 i les conseqüències de la qual i responsabilitats han quedat reflectides en l'Informe Goldstone -van morir prop de 1.400 palestines i palestins- i l'atac contra la Flotilla humanitària que es dirigiria a la franja deGaza en 2010.


En dates recents, Peres ha mostrat obertament el seu suport -amb paraules i amb armes- a la repressió criminal que el règim dictatorial i agonitzant del seu aliat Hosni Mubarak ha intensificat contra el poble egipci.

Per tot això, la RESCOP (Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina) rebutja i denuncia la presència del màxim dirigent israelià en l'Estat espanyol el 24-25 de Febrer de 2011 en el març de la commemoració dels 25 anys de les relacions diplomàtiques entre l'Estat Espanyol i Israel i reitera el seu compromís amb la lluita contra la impunitat.


En aquest sentit volem recordar el missatge del Relator Especial per als Drets Humans en els Territoris Ocupats palestins, Richard Falk, qui al juny de 2010 demanava amb urgència als governs que implemen la jurisdicció universal i a perseguir als criminals de guerra israelianes en visita o escala en els seus territoris nacionals. La RESCOP denuncia la situació d'ocupació, colonització, annexió, neteja ètnica i apartheid que Israel, amb el suport dels governs occidentals, segueix implementant sobre el poble palestí. Mentre aquests parlen de drets humans i respecte al dret internacional, els seus actes avalen les polítiques colonials d'Israel. Entre aquests actes destacar la recepció amb honors d'estat a representants governamentals que cometen crims de lesa humanitat, com Simon Peres, acte que no contribueix, de cap manera, a l'assoliment d'una pau justa i sostenible en la regió.


Els criminals vius han de ser perseguits allà on es troben. Només un procés fonamentat en els drets humans, en la legalitat internacional i en la justícia universal, pot canalitzar el conflicte cap al camí d'una solució justa en la regió. Mentre açò no es produïsca, seguirem impulsant la campanya pel boicot, les desinversions i sancions (BDS) contra l'entitat sionista i vam exigir a les autoritats de l'Estat espanyol i de tota la Unió Europea la ruptura de tot tipus de relacions amb l'Estat d'Israel.


Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina
--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

Parem el genocidi a Palestina

Si no vols rebre més notícies nostres, torna-nos el mail indicant a l'assumpte: "no més notícies" i t'esborrarem de la llista de correu.--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/