Renovar-se o dormir. Charles Beauvoir en Twitter

Charles Bellver (esquerra) i Iussuf A. moments abans de ser abduïts per un ovni.

Carles Bellver, escriptor castellonenc i expert en noves tecnologies, ens convida a una nova experiència literària de la mà del seu alter ego Charles Beauvoir. A través de twitter, el dia 6 de febrer a partir de les 6 de la vesprada, i fins les 6 de la vesprada del dia 7, Bellver escriurà un relat breu en temps real en format microblog. Els que patiu d’insomni o esteu de festa podeu acompanyar Beauvior en la seua aventura.

Aquesta és la seua invitació:

  • Renovar-se o dormir. Charles Beauvoir en Twitter

http://www.carlesbellver.com/blog/_tb.php?id=20090201221600

La llibreria Babel de Castelló destaca sens dubte en molts altres aspectes, sobretot en l'organització d'activitats culturals, però pel que fa a les noves tecnologies resulta més aviat bartlebyana: "preferiria no fer-ho". Encara no té -l'any 2009!- ni un mínim web propagandístic. Justament per això em va sorprendre trobar-hi l'altre dia una publicitat ben ostensible del Reader de Sony, o de l'iLiad, o d'algun altre d'aquests aparells amb què editorials i fabricants d'electrònica pretenen que llegim d'ara endavant els clàssics i les novetats.

Deu ser veritat doncs, si fins i tot Babel s'hi apunta, que enguany ha de ser finalment com molts auguren l'any del llibre electrònic. I per tant crec que ha arribat per a mi el moment de donar un passet més endavant: anar una miqueta més enllà del venerable llibre, si pot ser. Aquests dies he començat a escriure un relat breu, merament virtual, en format microbloc. És a dir, un relat que consistirà en una sèrie de missatges curts de 140 caràcters, escrits i tramesos per en Charles Beauvoir, el meu alter-ego literari i almenys fins ara no tant tecnòfil com jo.

La història transcorre al llarg de vint-i-quatre hores i es publicarà en temps real en twitter.com, un dels serveis més populars de microblogging (i xarxa social, també). Començarà el divendres 6 de febrer cap a les sis de la vesprada i acabarà dissabte a la mateixa hora. Cal advertir que Beauvoir pateix insomni i aleshores és probable que enviï missatges fins i tot durant la nit i la matinada.

Apunteu-vos, doncs, aquesta cita a l'agenda: divendres 6 de febrer a les 18 h. O millor encara, comenceu a seguir ja Charles Beauvoir en Twitter:

Charles Beauvoir en twitter.com :
twitter.com/chbeauvoir

També podreu seguir els missatges -i. e. llegir el relat- per RSS, p. ex. amb el Google Reader:

Canal RSS de Beauvoir:
twitter.com/statuses/user_timeline/19497950.rss