FESTES ALTERNATIVES FALLES 2009

Aquesta iniciativa va nàixer d'un grup de gent amb moltes ganes de participar i aportar vida al nostre poble, que van constituir les FESTES ALTERNATIVES A BORRIANA (FAB-BORRIANA).
Actualment el Col.lectiu Escletxa s'encarrega de la coordinació i organització de les FESTES ALTERNATIVES.
Per millorar en les ofertes i la diversitat es convida a la participació de diversos col.lectius, entitats i associacions.

Organitzador: Col.lectiu Escletxa.
Col.laboradors: Agrupació Borrianenca de Cultura, Centre Municipal d'Estudis Rafel Martí de Viciana, Jamaica Music Bar, El Zulo,
Penya Gastronòmika, Jovenes Inkietos Ke no Kallarán. (falten confirmacions)

Festes Alternatives:
Es tracta d'una alternativa a les festes oficials, amb l'objectiu de traure la festa al carrer, i fer entre tots i totes unes festes obertes, gratuïtes i populars.
La nostra iniciativa és absolutament independent de qualsevol iniciativa privada o institucional. No és contrària a cap altra iniciativa, però sí busca treballar per oferir una festa que s'opose a l'endogamisme i la privacitat a la que ens té acostumats.
El funcionament de l'assemblea es basa en el treball col.lectiu i altruista de totes i tots els que participem. Es treballa de forma assembleària, horitzontal i autogestionada.
D'aquesta forma podem fer evident que el treball creatiu i la capacitat de participació cívica de la gent poden gestionar unes festes amb l'única intenció de fer gaudir.
L'intenció és que les festes es financien amb les activitats que elles mateixes generen, és a dir que siguen autofinançades, i crear una cultura festera on els diners no siguen un impediment.
També volem treballar pe l'activisme civic i respetuós amb el poble i la gent, i fer una festa sostenible.
Estem convençudes i convençuts que la participació ciutadana amb la festa és un espai per generar un compromís cívic i noves actituds de ciutadania responsable e implicada en la vida del nostre poble.