Concentracions 10 novembre contra Educació per la Ciutadania en anglés

El dilluns 10 de novembre tindrà lloc la concentració comarcal de la Plataforma per l’Ensenyament Públic a .......La Vall d'Uixó, Vinaròs, Vila-real i Castelló..........................

El pròxim 10 de novembre se celebra la concentració en la Plaça de l’Ajuntament de La Vall, Vinarós i Vila-real i ala casa dels Caragols de Castelló a les 19h en protesta per la política educativa del govern valencià. Aquesta concentració se celebra simultàniament en més d’una vintena de localitats valencianes i s’emmarca en el calendari de mobilitzacions acordat per les assemblees unitàries de professorat i per la Plataforma per l’Ensenyament Públic -integrada pels sindicats STEPV, CCOO, UGT, Federació de pares i mares d'alumnes FAPA-València, Escola Valenciana –Federació d’Associacions per la Llengua, l’associació d’estudiants FAAVEM i les Permanents de Directors de primària i secundaria.
La persona de contacte de STEPV en la concentració, que atendrà qualsevol consulta o dubte, és a Castelló Lola Vives. (Tel: 645 96 90 64).
a Vila-real Belinda Bueno (Tel. 645 96 90 55)
a La Vall Mavi Oliver (Tel. 660 05 17 38)
a Vinaròs Raul López (Tel.660 05 17 29)
Les demandes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic es resumeixen en 10 punts:
1. Manca d’una xarxa de centres que permeta acollir adequadament tot l’alumnat.
2. Inexistència d’una xarxa pública de 0 a 3 anys.
3. Inestabilitat de les plantilles de professorat que dificulta la planificació i el funcionament dels centres.
4. Insuficiència de les plantilles d'educadors i fisioterapeutes per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials.
5. Desequilibri en la matriculació d’alumnat entre centres públics i concertats.
6. Manca de suficients especialistes en llengües estrangeres.
7. Les places docents de secundària no estan catalogades lingüísticament com a places de valencià.
8. Imposició de la impartició d’Educació per a la Ciutadania en anglés que ha ocasionat greus problemes organitzatius i pedagògics els centres i un gran malestar.
9. El bo-llibre no cobreix el preu total dels lots de llibres i no hi ha beques de transport, ni de menjador per a l'alumnat d'Educació Infantil, Batxillerat i Formació Professional.
10. Manca de programes per a compensar les deficiències de l'alumnat per tal que no abandonen el sistema educatiu.
A banda d’aquesta concentració, el calendari de mobilitzacions per a novembre i desembre inclou:
- Del 3 al 7 de novembre: tancaments, claustres, adhesions manifestos, activitats diverses en el centres educatius
- 4 de novembre: lectura en els centres del manifest de la Plataforma per l’Ensenyament Públic. Abans de l’hora del pati, classe generalitzada a tots els grups per explicar els continguts de l’EpC a l’alumnat.
- Dia 10 de novembre: concentracions comarcals a les 19 hores a la plaça de l’ajuntament de les següents ciutats: Elx, Elda, Villena, Torrent, Gandia, Alzira, Vinaròs, Vila-Real, Xàtiva, Ontinyent, Alcoi, Torrevella, La Vall d’Uixó, Altea, Requena, Bunyol, Llíria, Dénia i Port de Sagunt. A Alacant, Casa de les Bruixes; a València, Palau de la Generalitat; i a Castelló, Casa dels Caragols,
- Del 17 al 21 de novembre: accions a les comarques valencianes amb tancaments, claustres, adhesions manifestos, activitats diverses en el centres educatius.
- Dissabte 29 de novembre manifestació general a València: de la Plaça Sant Agustí a la Plaça de la Mare de Déu.
- Jornada de vaga la primera setmana de desembre.