MASACRE EN PALESTINA

Siguen llegando noticias de la gente de Gaza, y siguen diciendo lo mismo. No han dejado de bombardearles.

Hasta el momento son más de 350 muertos y miles de heridos. La peor matanza de palestinos desde la guerra de los seis días, en 1967.

Por supuesto, aunque muchas de las víctimas son miembros del gobierno democráticamente elegido y miembros de los cuerpos de seguridad (o terroristas de Hamas, según quien lo diga), es enorme la cantidad de civiles (incluidos niños y niñas) que están siendo afectados.

De todas formas, tras los bombardeos iniciales, lo que más se teme ahora son las consecuencias de las carencias totales de víveres y material médico que hay en Gaza, así como los planes inmediatos del gobierno de Israel, que ahora está concentrando tropas y artillería al otro lado del muro con el que mantienen Gaza aislada. La gente de la franja teme que en cualquier momento se dé la orden y el ejército israelí entre por tierra, para terminar la labor.

Os dejo varios enlaces a vídeos que se han grabado allí. No son imágenes agradables, pero ofrecen una visión más completa que la que nos llega.

vídeo 1
vídeo 2
vídeo 3
vídeo 4

Juzgad vosotrxs

Por otro lado, en todo el Estado se está poniendo en marcha una iniciativa. Hoy por hoy, a nivel de la gente de a pie, lo que más daño puede hacerle al estado asesino de Israel es que la gente muestre su rechazo, y lo haga de forma manifiesta. En este sentido, se os invita a que colguéis de vuestros balcones o ventanas un pañuelo palestino. Afortunadamente ahora están de moda (aunque mucha gente no sepa lo que lleva en el cuello) por lo que es muy fácil conseguir uno.

Gracias por vuestra implicación.

Dia 3 Regals, Berenar, Djs i Hip Hop a La Gatera

Dissabte 3 de gener 19 hores berenar i entrega de regals a tots els participants de la compe de bloc.

+ NKOTBB vs Corleone Dj Set · Rimes Hip Hop Fum de Canya

LA REPRESSIÓ FRANQUISTA AL PAÍS VALENCIÀ. BORRIANA I MANISES

Ja podeu trobar a les llibreries el treball "LA REPRESSIÓ FRANQUISTA AL PAÍS VALENCIÀ. BORRIANA I MANISES" dels companys del Grup de la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Teresa Armengot i Joan Lluís Porcar.
Editat per 3i4.
http://www.tresiquatre.com/cataleg_ficha.php?id=ME003&refPage=cataleg_cer_result.php%3Fcol%3DME%26pag%3D1

Al més de gener el presentaran a Borriana, ja vos donarem més informació.

Fotos Activitat dissabte Sahara



Algunes fotos de l'activitat del passat dissabte

ASSEMBLEA ESCLETXA DIVENDERES 19 HORES

Divendres 19:00 hores a la seu de l'ABC (c/Sardina)

ELZO: CREATIVITAT A SACO


Per a la penya que li mola el tema disseny, streetart, graffiti and cia. Vos pasem el link a un autentic maquina el Elzo de Bruseles. Mosaics, Ilustracions, flyers, cartells i molt més...
Pa fliparla!!!!
myspace.com/ledurtduquartier
http://www.elzo.be/

Una mirada al SAHARA· campanya de recollida d'ulleres per al poble sahraui

campanya de recollida d'ulleres per al poble sahraui
del 9 de desembre al 9 de gener

Centres Educatius:
Col·legi d'Educació Especial Plá d'Hortolans · IES LLombai · IES Jaume I · Francesc Roca i Alcaide · José Iturbi · Pare Villalonga Penyagolosa · Novenes de Calatrava · Cardenal Tarancón · Illes Columbretes · Consolació · Villafatima · Salesians · Escola Permanent d'Adults · Centre d'Activitats Polivalents · C.E. Rafel Martí de Viciana

Òptiques:
Piquer Òpticos. Almassora · Óptica Navalent · Centro Óptico Miró · Óptica Isabel · HMB Óptica · Insavisió · Multiopticas Ibarra · Centro Óptico Audiológico

Altres:
Biblioteca Municipal · Centre de Salut · Casal Jove de Borriana · Casal Jove de Les Alqueries · Casal Popular de Castelló · CSO La Nau Castelló · Associacions locals (consultar al bloc)
--------------
Altres activitats:

Khaima: Recollida d'ulleres, Info, Projeccions Exposició.

27 de desembre Plaça de la Mercé de 11 a 20 hores

Xarrada Informativa conflicte Sahraui.
27 de desembre 19 hores CEAM
------------
Info campanya

En molts llocs del desert del Sàhara no hi ha pràcticament res, els refugiats que han de viure en aquestes condicions necessiten l'ajuda exterior per a poder sobreviure, atesa la falta de recursos de qualsevol tipus.
La salut és un aspecte molt important en els camps de refugiats i, en concret, la vista, els ulls de les persones, es veuen molt afectats per les condicions en què viuen.

Les llargues hores d'exposició al sol i les tempestes d'arena són els causants de moltes malalties en els ulls dels refugiats, i a això s'ha d'afegir una climatologia molt severa, la falta de condicions higièniques adequades i la falta d'atenció mèdica.
Per això, moltes afeccions oculars simples es converteixen en greus malalties que poden acabar en ceguesa. No cal dir que els més afectats són els xiquets i les xiquetes i la gent major.

L'objectiu d'aquesta campanya és reduir els alts índexs de cataractes i ceguesa que es dóna entre la població dels refugiats sahrauís, i també, dotar els campaments dels mitjans suficients per tal que no depenguen exclusivament de l'ajuda exterior.

LA NOSTRA CRIDA:
Ajudar aquestes persones refugiades és tan senzill com tornar a aprofitar les coses que nosaltres ja no necessitem.
Si les teues ulleres ja no et serveixen, si no les necessites o si, per qualsevol altre motiu, ja no les vas a usar, no les tires al fem!
Aquestes ulleres que ja no utilitzes les pot aprofitar alguna persona dels campaments del Sàhara amb problemes oculars. Les teues ulleres serviran perquè recuperen la mirada els sahrauís.

Les ulleres que arrepleguem s'enviaran als campaments del Sàhara. Amb la teua aportació estàs contribuint a mitigar la duresa de les condicions de vida als campaments. D'aquesta manera, contribueixes, també, a millorar la vida dels xiquets i xiquetes sahrauís i a facilitar el seu accés a l'educació.

Sahara?
La situació del poble sahraui és una de les assignatures pendents de la política exterior espanyola desde la transició.
Ja en 1973 Espanya inicia amb una comunicació al Secretari General de les Nacions Unides, un procés per a la realització d´un referéndum d´autodeterminació; procés que fracasà per les reivindicacions de Marroc sobre el Sahara Occidental.

Aquest fracàs unit a l´ocupació del Sahara Occidental per part de Marroc amb l´anomenada Marcha Verde de novembre de 1975, i a la signatura dels acords tripartits entre Espanya, Marroc i Mauritania el 14 de novembre d´aquest mateix any, dóna lloc a la lluita armada del Frente POLISARIO.
Aquesta guerra provocà l´èxode de mils de sahrauis que permaneixen refugiats en Argèlia fa més de 33 anys, en uns campaments administrats per la República Àrab Sahraui Democràtica , i separats de les seues famílies per un mur minat de més de 2000Km construït per Marroc , que divideix el Sahara Occidental.

Espanya com antiga potència colonial, és responsable de l´actual situació del Sahara Occidental per no haver conclòs el procés de descolonització del territori i haver cedit la seua administració a Marroc i Mauritania, però no la seua sobirania. Per la qual cosa té un deute ineludible amb el poble saharaui en la seua lluita per l´autodeterminació i la llibertat.
Desde la missió visitadora de la ONU en octubre de 1975 fins al fracàs de les últimes negociacions al març del 2008, passant per l´elaboració d´un cens de votants per a un futur referéndum s´han generat interminables disputes entre les parts implicades.

El que és evident és que el dret a l´autodeterminació del poble sahraui queda avalat per les seues característiques específiques objectives i subjectives, que confirmen el seu caràcter com a poble singular i diferencial, i per la doctrina internacional referent al procés de descolonització.
Altra qüestió fonamental és la vulneració dels drets civils i polítics en el territori del Sahara ocupat, per part de l´administració marroquí. La política repressiva de l´estat marroquí limita la participació de la població saharaui en assumptes públics i augmenta la pressió política i social, especialment cap a les persones activistes de l´autodeterminació.
La situació que viu el poble sahraui, tan en els territoris ocupats com en els campaments argelins mereix la solidaritat i el compromís de la nostra societat, per la qual cosa el col.lectiu Escletxa vol organitzar uns actes solidaris amb el patiment que ve assolint aquest poble desde fa ja més de trenta anys:

“posa´t les ulleres, mira al teu voltant”

CONCERT ACÚSTIC A LA TENDA WALLRIDE

BUTACA CINEMA UJI · gener

Pub Terra

C/ Ramón Llull, 19, Castelló de la Plana.

Diumenges a les 20h.

Gener: KEN LOACH

04/01/09 BLACK JACK (RU, 1979)

11/01/09 TIERRA Y LIBERTAD (RU, 1995)

18/01/09 SWEET SIXTEEN (RU, 2002)

25/01/09 EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA (RU, 2006)


Distriz Café Rock

C/Enmig, 154. Castelló de la Plana.

Dimecres a les 22h.

Gener
: ALFRED HITCHCOCK

07/01/09 REBECA (EUA, 1940)

14/01/09 LA SOGA (EUA, 1948)

21/01/09 EXTRAÑOS EN UN TREN (EUA, 1951)

28/01/09 LA VENTANA INDISCRETA (EUA, 1954)


Cicle Four Films

Four Seasons sixties Club

C/Castelldefels, 14, Castelló de la Plana

Dimarts a les 20:30h

Gener: ROCKUMENTALS

13/01/09 GIMME SHELTER de Albert Maysles, David Maysles, Charlotte Zwerin (EUA, 1970)
20/01/09 THE FILTH & THE FURY de Julien Temple (RU / EUA, 2000)
27/01/09 METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY de Sam Dunn, Scot McFadyen (Canada, 2005)

NADAL PER A QUI?


La distribuidora Llibertaria i Anticomercial
Jovens Inkiets Ke No Kallarán (Distri Llibertaria i Anticomercial)
ha editat 5 Cartells per conscienciar a la població en aquestes dates de consumisme i hipocresia. Si voleu veurels tots i ajudar-los en la distribució aci teniu el seu correu...

jovenesinkietos_kenokallaran@hotmail.com

Joguets x somriures, dissabte a les alqueries

Actuació de Sergio Molés a les Alqueries

DISSABTE NO PODEU FALLAR. AJUNTAMENT DE LES ALQUERIES. VUIT DE LA VESPRADA. ENTRADA: UN JOGUET.
ELS JOGUETS QUE RECOLLIM SERÀN DONATS A XIQUETS QUE HO NECESSITEN. FARÉ UN EMPASTRE D´AQUESTOS MEUS, MIG IMPROVISSATS... AMB EL NADAL I LA MARE QUE EL VA PARIRI PEL MIG. I LA CRISI. I RAPHAEL. I EL REI. I ELS DINARS D´EMPRESA. I LA NIT DE CAP D´ANY... I JO QUE SE. A LO MILLOR, CANTE... NO SÉ, GENT. ¡ALGO FAREM!

www.lascosasdesergio.blogspot.com

Compe d'Escalada

3ª Edició de la Compe Amistosa i Nadalenca d'Escalada en Bloc a la Gatera.
Enguany organitza Agrupament Escolta Borriana amb la col.laboració del Col.lectiu Escletxa, Club d'Escalada de Borriana, Preses Lythos.
Del 22 de desembre al 6 de gener. Inscripció Gratuïta.

Dissabte 3 de gener berenar i entrega de regals a tots els participants.
+ NKOTBB vs Corleone Dj Set · Rimes Hip Hop Fum de Canya

EL ROTO NO COMMENT

En memòria d'Alexandros Grigoropoulos i en solidaritat amb la revolta de Grècia

CONCENTRACIÓ A CASTELLÓ

En memòria d'Alexandros Grigoropoulos i en solidaritat amb la revolta de Grècia

Aquest dijous 18 de Desembre a les 20 hores a la Plaça Ma Agustina.

Contra el terrorisme d'estat: acció directa !

Surt a la llum el blog de l'Assemblea Contra Bolonya

Des de l'Assemblea Contra Bolonya hem decidit crear un blog on anar penjant tota la informació, tant oficial com no, sobre el procés de Bolonya. A més també hi ha un diari on s'anirà informant de les nostres activitats dia a dia. Vos animem a entrar i opinar http://nobolonya.wordpress.com/

Canya contra Bolonya
A l'any 1999 es va signar la declaració de Bolonya amb la qual es pretén crear l'anomenat EEES (Espai Europeu d'Ensenyament Superior), aquest procés no ha estat lliure de crítiques, principalment perquè s'ha fet a esquenes de la comunitat universitària i no s'ha comptat en cap moment amb la veu dels estudiants, a banda d'això hi ha uns altres punts bastant criticables:

- Graus i Postgraus
: Els estudis es configuren en dos cicles, grau i postgrau, aquest últim dividit en màster i doctorat. El problema rau en què totes les carreres siguen de 3 (diplomatures i enginyeries tècniques) o 5 anys (llicenciatures i enginyeries) es converteixen en graus de 4 anys, però no seran equiparables amb les actuals, aquests graus tindran un ensenyament molt bàsic. El primer any les assignatures tindran un caire molt general desviant així la intenció de la titulació i al finalitzar el grau els estudiants no ixen amb les mateixes retribucions, un exemple clar és el de dret, ara per a exercir d'advocat serà necessari tindre un postgrau. Si l'estudiant decideix optar pel postgrau per a especialitzar-se, haurà de tenir amb compte que el preu serà molt més elevat, des de 18.40€ (normalment els no presencials) a 50€ els més cars i clarament amb més opcions de futur.

- Crèdits ECTS: Amb l'actual pla d'estudis un crèdit té al voltant d'unes 10 hores lectives, amb la implantació del Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits(ECTS) el crèdit passa a tindre de 25 a 30 hores tenint en compte la càrrega lectiva de l'estudiant fora de classe, fent que l'estudiant acumule una jornada de 40 hores, en compte de les 22 actuals. Així s'aconsegueix crear la figura de l'estudiant a temps complet cosa que impossibilita la tasca d'estudiar i treballar a la vegada, comportant una elitització de la universitat. La forma de mesurar aquesta càrrega lectiva es manar "entregables" per a casa (el que sempre hem anomenat deures) i preguntant quantes hores s'han invertit en la realització dels mateixos, per a tenir un control dels alumnes fora de la classe.

- Beques-Prèstec: L'estat ha dit que no invertirà diners en aquest canvi de pla d'estudis, per la qual cosa es deixa que entre capital privat a l'hora d'invertir en els postgraus. Com aquests tenen un preu molt més elevat i no hi haurà més diners per a les beques a fons perdut, s'ha decidit crear el sistema de beques-préstec en el qual l'estudiant rebrà immediatament els diners però haurà de tornar-los una vegada es fique a treballar.S'aconsegueix així que la gent en compte de demanar beques optarà per la via fàcil amb el préstec bancari. D'aquesta forma la demanda de beques disminuirà conseqüentment l'estat tendirà a no invertir en les beques.

- Dogmatització de l'estudiantat: El pla portarà a terme una pèrdua d'autonomia de l'estudiantat. Entre la càrrega lectiva fora de classe, l'assistència obligatòria i el control més exhaustiu de l'estudiantat, donarà lloc a una universitat molt més rígida en la qual no s'educarà sinó es consumirà educació, trencant així l'esperit crític que sempre ha caracteritzat a la universitat. Com a conseqüència es crearan individus molt més submissos enfocats directament al mercat laboral.

A la nostra comarca més concretament a la Universitat Jaume I, es porta temps realitzant una tasca de conscienciació cap a tota la comunitat universitària des de la creació d'una Assemblea Contra Bolonya de caire autònom, la realització d'una vaga i manifestació, despenjament de pancartes, fins a una acampada contra Bolonya enmig del vestíbul d'Humanes el dimarts 9 de desembre.

Enllaç

75+1 Aniversari de les Normes de Castelló

75+1 Aniversari.
20de desembre:
19:00 MANIFESTACIÓ:Per la llengua o ara o mai.A la Plaça de la independència.(la farola)
21:00 Botifarrada.A la plaça de les Aules.
Tot seguit actuacions dels cantautors,Josep Lluís Notari i Sergí Contrí.
Organitza:Comissió del 32
Endavant, organització socialista d´alliberament nacional.
Maulets,el jovent independentista revolucionari.
Sepc,sindicat d´estudiants dels Països Catalans
Cajei,coordinadora d´assemblees de joves de l´esquerrra independentista.
Col.laboren.
Associacio Cultural Esportiva Bell-lloc del Pla.
Associació Cultural Pla Redó de les Alqueries.
Resistenda,Estel Groc Vila-real,STEPV,Comunicadors per la pau,COS,FAB Borriol,
Casal Popular de Castelló,La Lola.

RECULL DE LLETRES PEL CAP DE SETMANA: Exportacions espanyoles de material de defensa 1998-2007

Exportacions espanyoles de material de defensa 1998-2007
La Despesa militar de l'Estat espanyol per a l'any 2009

Informe Exportacions espanyoles de material de defensa 1998-2007:

La nova llei de control d'exportacions d'armes estableix que no s'han de vendre armes a països sancionats, inestables, en conflicte armat, que vulnerin els drets humans, que no condemnin el terrorisme o que tinguin un nivell de benestar delicat. A l'informe es recullen les dades de les exportacions de l'Estat espanyol, que al 2007 ja figura en la vuitena posició del rànquing mundial d'exportadors, a països en conflicte com Colòmbia o Israel, o a països en un context de tensió com Filipines, Indonèsia i Sri Lanka, d'altres que intervenen en conflictes i fins i tot a països que dediquen més recursos a despesa militar que al desenvolupament humà.
El projecte de Pressupostos de l'Estat espanyol per al pròxim any 2009 ha estat aprovat pel Congrés de Diputats. El centre Delàs cada any fa una anàlisi de la despesa militar real dels pressupostos, la qual, va més enllà del pressupost del Ministeri de Defensa, doncs existeixen despeses militars repartides per altres ministeris.
El Centre Delàs manifesta que, malgrat que per a l'any 2009 la despesa militar real disminueix 1,6% respecte a l'any 2008, no és tan bona notícia quan es considera la quantia final de la despesa militar prevista per a l'any 2009, ja que aquesta és encara de 18.609,60 milions d'euros i representa més del doble del pressupost del Ministeri de Defensa i per tant una despesa molt més elevada de la que diu el Govern espanyol.
Si que és una bona notícia però, que les magnituds que més havien augmentat en els darrers anys -les dedicades a inversions en nous armaments i en R+D militar- es redueixen de manera notable, un 14,75% les inversions i un 12,13% la R+D militar.
Per a més informació:
Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau

Grècia viu els incidents públics més greus des del final de la dictadura ...

Sí, és cert. Però, a banda de la lògica indignació per l'assassinat d'un jove per part de la policia grega, què hi ha darrere d'aquests incidents tan massius? per què ja hi havia per ahir, convocada anteriorment, una vaga general a tot l'estat? què està passant realment a Grècia?
Els mitjans "convencionals", com fan sempre davant les revoltes populars, simplement fan el seguiment dels fets mostrant imatges de la violència (la dels i les manifestants, és clar) als carrers que sol ser duta a terme per "grupuscles" radicals i donen per bones les versions "oficials" de la policia o del govern de torn.
Anit, per exemple, a les notícies del canal "Cuatro", es donava per bona la versió de la bala "rebotada" que, segons el canal, va matar l'Alexandros sense més explicacions, literalment van dir "... hoy hemos sabido que la bala que mató al joven había rebotado ..." . El que no van dir a la crònica és que aquesta versió va ser donada per la defensa del policia i que hi ha prop de 30 testimonis que desmenteixen el "rebot" de la bala i que afirmen que el tret va ser "directe i a sang freda". Doncs sí, tot un exemple de periodisme rigorós i objectiu... i en el dia de la commemoració de la signatura de la Carta dels Drets Humans, per cert.
Resumint, que hi ha altres mitjans i altres veus que ens poden donar altres versions de la realitat per trencar amb el discurs únic dels mitjans "convencionals".
Segur que hi ha més, però a tall d'exemple us n'oferim els següents:
Grècia crema !
Aquest article i d'altres relacionats el trobareu a la capçalera d'Inymedia Barcelona. Hi trobareu a més, enllaços cap a d'altres pàgines com ara Nodo50, La Haine o Alasbarricadas.
També podreu enllaçar amb els Indymedia d'Atenes i Tesalònica, on trobareu informació de primera mà dels fets.
La revolta de la G-700
En aquest article podeu trobar una breu però clara explicació del que està passant a Grècia i n'ofereix diversos enllaços per ampliar-ne la informació.

Xarrada sahara a Betxi


El Sahara és el resultat d'unes decisions nefastes de l'Estat Espanyol. En lloc de deixar la terra als que allí vivien, als que havien traballat per donar una riquesa que després sempre se n'anava cap a la península, es va entregar aquesta terra als paisos del voltant. Contra el que aconsella l'ONU, contra la soberania d'un poble. 32 anys després, l'Estat Espanyol -tant el PP al seu moment com ara el PSOE- obliden la seua responsabilitat amb els saharauis. Avui el Marroc ocupa una terra que no li pertany. Mentre gran part de la població sobreviu als campaments de la zona de Tindouf, en Argèlia. Sense treball, sense terra, sense aliments, ... depenen de la solidaritat internacional. Ells continuen reclamant que els tornen la seua terra.

EMBARKA HAMOUDI ens parlarà de tot això i més.
DIJOUS, a les 7 i mitja de la vesprada a la Fundació Noves Sendes
Avgda. 1 de Maig 23 Betxí.

TALLER DE CINEMATOGRAFIA DIGITAL


COMPOSICIÓ DE LA IMATGE, ILUMINACIÓ, MOVIMENTS DE CÀMERA

Dissabte 13 i Diumenge 14 a partir de les 16.00 h.
Fundació CAIXA RURAL, Vila Real
Plaça La Vila 1, 3º pis, aula de formació

Curs impartit per: Alejandro R, de Valcarcel i Antoni Fili

Mes informació a la web de PUNT ROIG

www.puntroig.org

AQUESTA SETMANA A ESCLAFEM L'AVORRIMENT...ENTREVISTA A VICENT MONSONIS

RAPSODES i 121dB A LA SALA JAPAN

Els amics de Rapsodes tornen a la Plana aquesta vegada acompanyats de 121dB per muntar-la grossa un altra vegada. El concert és gratuït el dissabte a les 22:30 a la Sala Japan de Vila-real.

EL ROTO NO COMMENT

Nota del Gran Segio Molés:Suspeses les meves actuacions del circuit.

Hem resulta dificil comunicar açó, peró m´han retirat les actuacions del circuit. Al pareixer, a la gent d´anit no li va agradar molt el meu monóleg, i ho han dit a l´organització del circuit. I clar, ells no poden jugarse el prestigi, ni els diners. És comprensible.

Lamente que hi haja gent que anirà a vorem als locals perque estic anunciat i, al arrivar allí, no estaré. Segur que a eixes dos o tres persones els sap molt greu.

En fi. La vida continua -per desgràcia, perqué ara mateix, m´agradaría que caiguera un puto asteroide que arrasara la terra i ens enviara a tots a prendre pel cul. I que caiguera directament damunt de...¡no!... no em feu cas. Son bona gent i és un pub molt agradable. De veres.

Prompte tindré noticies de noves actuacions. Segurament, en nadal estaré actuant al meu poble. I és probable que surgeixen noves cosetes.
Una última cosa, quan em vegeu pel carrer, pegueume una abraçada, que estic baix de moral; i les xiques, us podeu refregar un poquet, que estic tristot... C´est la vie! I els tíos, i les tíes, em podeu convidar a un almorzar... o a una paella... o a un sopar d´eixos de putamare...
Açó no és fàcil, peró com deia el dúo dinámico "resistiré"...

Domingo's Hardcore Session!!! al Cso La Nau

El pròxim diumenge 7 de Desembre a partir de les 18.30 hores al CSO La Nau...

Domingo's Hardcore Session!!!

amb:
Una Vida
(h/c punk des de Catral)

Spitting-Rage
(Asturias Hardcore des de Xixon)

Oppugno
(hardcore/metal des d'Almassora)


Entrada única 5€

Els beneficis van destinats al transport dels grups i l'autogestió del Centre Social.

http://myspace.com/oppugno
http://myspace.com/spittingrage
http://myspace.com/xunavidax


Organitza: Centre Social Okupat La Nau
http://csolanau.lespiga.org

VI Jornades de Memòria Històrica a Castelló


LITERATURA, CINEMA I MEMÒRIA
del 2 al 6 de desembre

DIMARTS 2 · 19,30H LLOTJA DEL CÀNEM
PRESENTACIÓ DE LES JORNADES
i CONFERÈNCIA SOBRE LITERATURA I MEMÒRIA A CASTELLÓ
a càrrec de Lluís Messeguer
Membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Professor de la Universitat Jaume I

DIMECRES 3 · 19:30H SALÓ D'ACTES IES RIBALTA
CONFERÈNCIA MEMÒRIA HISTÒRICA I FICCIÓ
a càrrec d'Alfons Cervera

DIVENDRES 5 · 19:30H CASAL POPULAR CASTELLÓ
PRESENTACIÓ DE LA PEL.LICULA
"LA SANGRE Y LA MEMORIA"
a càrrec de Nacho Sirera

DISSABTE 6 · 19:30H CASAL POPULAR CASTELLÓ
PROJECCIÓ DE
MEMORIAS DE UNA GUERRILLERA i
MAS ALLÁ DE LA ALAMBRADA
de Pau Vergara


Organitza: Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló


ASSEMBLEA ESCLETXA DILLUNS 8-18.00 HORES SEU DE L'ABC

Diulluns 18:00 hores a la seu de l'ABC (c/Sardina)
!Ara és bon moment per pujar-se al carro!

AQUESTA SETMANA A ESCLAFEM L'AVORRIMENT XARXA FEMINISTA

El col·lectiu Escletxa amb més força que mai.

Crònica d'un any de lluita.

Aquest passat mes de novembre el col·lectiu Escletxa va fer el seu primer aniversari. Tot i que som un col·lectiu molt jove tenim una trajectòria molt llarga ja que hem dut a terme una gran quantitat d'activitats diverses i enriquidores durant tot aquest any.

Els primers passos d'Escletxa van ser el recolçament públic als skaters i riders de la Mercé. Aquesta iniciativa va sorgir enfront a la gran quantitat de problemes que molts joves tenien per a practicar l'skate en la Plaça la Mercé.Ens vam reunir amb aquestos joves i vam fer diferents concentracions en protesta pel mal tracte que estaven tenint i la poca comprenssió que les autoritats mostraven cap a ells.A banda també vam fer diverses reunions amb la regidoria pertinent per tal d'arribar a una solució beneficiosa per a tots/es.

A partir d'ací hem continuat duent a terme idees mil. Vam crear un grup de batucada que al principi va tindre uns inicis un poc durs ja que no teniem cap local per a poder assatjar,però despres de lluitar un poc vam aconseguir que l'ajuntament ens cedira un quartet en el casal jove. Aquest grup de batucada s'ha consolidat molt i ja ha fet moltes actuacions en públic, no obstant continua obert a tota la gent que vullga unir-se i aprendre un poc de percussió.

D'altra banda una de les iniciatives que més ens ha donat a conèixer a Borriana va ser la xerrada de Memòria Històrica que vam organitzar junt al Grup per la recerca de la Memòria Històrica de Castelló. La recuperació de la nostra Memòria Històrica és un dels objectius que aquest col·lectiu es va marcar des del seu començament per això continuem treballant i lluitant en la mateixa línea per a poder oferir més i nous events durant el pròxim any.

També cal recordar que a més de temes culturals hem tractat altres de caràcter esportiu ja que s'han organitzat diverses sortides de senderisme i tallers per a iniciar-se en l'escalada. Així com temes socials com per exemple la jornada de jocs i tallers gratuïts que vam fer al barri La Bosca.

Els nostres projectes van creixent poc a poc i es van fent més forts. En el cas dels cicles de cinema, que fins ara els feiem en alguns bars de Borriana i a la Plaça la Mercé,hem avançat molt donat que durant aquest proper any contem amb la col·laboració de la Universitat Jaume I que ens donaran suport amb la difussió i aspectes burocràtics per tal de dur-los a terme

Per damunt de totes les activitats que hem fet, cal destacar les Festes Alternatives, que junt amb la FAB i la Penya Gastronòmica hem organitzat per a Falles, l'1 de Maig i les Festes de la Misericòrdia.

La proposta de fer unes Festes Alternatives va nàixer de la realitat de que cada volta les festes estan més privatitzades i la gent ja no pot gaudir d'unes festes originals,populars i gratuïtes. Per això aquestes alternatives tenen una molt bona acollida per part de la gent. Els ciutadants de Borriana volen unes festes en les que no nomes s'ho passen bé alguns/es ,sino que tots/es puguen sortir al carrer a gaudir. De manera que aquesta iniciativa volem estendre-la a tota la ciutadania és a dir que ens agradaria que poc a poc entre els diferents col·lectius i associacions de Borriana poguerem fer una programació conjunta en la que tinguera cabuda qualsevol proposta, per a fer de Borriana una ciutat més participativa i activa.

Com a novetat per a aquest any Escletxa compta amb un programa a Radiosis en la 89.6fm:Esclafem l'avorriment!!! que s'emet tots els divendres a les set de la vesprada on es difon informació sobre tot el que es mou a Borriana i de les activitats de l'Escletxa.

Després d'un any sencer treballant i d'unes bones vacances d'estiu, hem començat aquest nou curs amb moltes ganes de millorar tot allò que ja hem fet i sobretot amb moltes forces per a emprendre nous projectes,que esperem que agraden a totdon i tothom i als que vos convidem a sumar-vos.

CINEMA, CINEMA, CINEMA

Ciclo Four Films
Dimarts
, a les 20:30h
Four Seasons sixties Club (C/Castelldefels, 14,
Castelló de la Plana)
Desembre
: V, los visitantes

2/12/08 V [1ª Parte] (1983). Duración: 90 minutos.
9/12/08 V [2ª Parte] (1983). Duración: 90 minutos.
16/12/08 V: La batalla final, 1ª parte (1984). Duración: 90 minutos.
23/12/08 V: La batalla final, 2ª parte (1984). Duración: 90 minutos.
30/12/08 V: La batalla final, 3ª parte (1984). Duración: 90 minutos.

Cicles de cinema en el Distriz Café Rock
Dimecres
, a les 22h.
Distriz (C/ d’Enmig, 154. Castelló de la Plana)

Desembre: PRESOS I PRESES POLÍTICS
03/12/08 CAMINO A GUANTÁNAMO de Michael Winterbottom y Mat Whitecross (RU, 2006)
10/12/08 LA ESPALDA DEL MUNDO de Javier Corcuera (
Espanya, 2000)
17/12/08 EL SOPAR de Pere Portabella (
Espanya, 1974)

Projeccions de cine en el Terra
Diumenges
, a les 20h,
en el Pub Terra (C/ Ramón Llull, 19, Castelló de la Plana)

Desembre: REUNIONES FAMILIARES
07/12/08 FAMILIA de Fernando León de Aranoa (España, 1996)
14/12/08 CELEBRACIÓN (FESTEN) de Thomas Vinterberg (Dinamarca, 1998)
21/12/08 ADIVINA QUIEN VIENE A CENAR ESTA NOCHE de Stanley Kramer (EE.UU., 1967)
28/12/08 MAMÁ CUMPLE 100 AÑOS de Carlos Saura (España, 1979)

FOTOS XERRADA DEMOCRÀCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA


CONFERÈNCIA COL.LOQUI:CALENTAMIENTO GLOBAL


CONFERÈNCIA-COL·LOQUI
“Calentamiento global: una verdad incómoda”
Ponent: Leonor Lapeña Barrachina
(Vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la universitat)

DIJOUS, 11 DE DESEMBRE DE 2008, A LES 19:30 HORES.
SALÓ D’ACTES DE LA CAIXA RURAL SANT JOSEP DE BORRIANA

Organitza :
CPFPA HISTORIADOR VICIANA

CONCENTRACIó: ‘Dia Mundial per l'Abolició de l'Esclavitut Animal (humana i no humana)’


02/12/08 (dimarts) 12h.

Plaça de la Verge · València

COMUNICADO OFICIAL de DefensAnimal.org
El día 2 de diciembre fue designado por la Asamblea General de las Naciones Unidas, en 1996, como el Dia Internacional para la abolicion de la esclavitud.

DefensAnimal.org denuncia publicamente que en pleno siglo XXI sigan siendo esclavizados cientos de miles de millones de individuos (humanos y no humanos) todos los años.

DefensAnimal.org pide la Abolicion de la Esclavitud Animal porque lo injusto no es que se trate mal al esclavo o a la esclava, sino que lo injusto es el hecho de que un individuo sea esclavizado/a.

Hace siglos, en Norteamerica se sometia y esclavizaba a humanos de raza negra, y surgieron voces en contra del maltrato a los esclavos, para que no les pegaran o para que tuvieran buena comida o un buen lugar para dormir. Afortunadamente surgio otro grupo de gente que pidio lo que pedian las víctimas de la esclavitud… la ‘Abolicion de la Esclavitud’.

Si nosotros/as fueramos esclavos/as no pediriamos un trato menos malo o menos perjudicial, sino que pediriamos lo que por justicia nos corresponderia, que se respetasen nuestros intereses, y por ello que dejaran de esclavizarnos.

No es justo que cientos de miles de millones de animales no humanos sigan siendo esclavizados cada año por el mero hecho de no pertenecer a la especie humana, ya que es igual de injusto que la esclavitud que padecian los humanos de raza negra por el mero hecho de no pertenecer a la raza blanca.

Todos los animales, humanos y no humanos, blancos y negros, machos y hembras, terrestres y acuaticos, tenemos sistema nervioso, y por lo tanto sentimos dolor, placer, miedo…, y por ello no es justo que los intereses de nadie sean menospreciados en funcion de la raza, sexo o especie a la que pertenezca ese individuo.

Hoy en día se alzan voces para que traten mejor a los esclavos no humanos, y para que los transporten, exploten y asesinen de un modo menos perjudicial, pero a nivel mundial estan surgiendo asociaciones abolicionistas, como DefensAnimal.org, que dan voz a las victimas y piden lo que ellas nos pedirian si pudieran hacerlo… piden que sus intereses sean respetados y que dejen de ser discriminados/as por el mero hecho de pertenecer a otra especie. Pedimos que dejen de ser considerados como propiedades de los animales humanos, del mismo modo que se pidio en su momento que los humanos de raza negra dejaran de ser considerados como propiedades de los humanos de raza blanca.

En nombre de las miles de millones de victimas (caballos, cerdos, vacas, delfines, ratones, primates, etc.) que estan siendo esclavizadas mientras lees este Comunicado, pedimos la Abolicion de la Esclavitud Animal, y por lo tanto pedimos que dejen de ser esclavizados en circos, granjas, piscifactorias, acuarios, zoologicos, laboratorios,…

DefensAnimal.org te pide, en nombre de las victimas, que no esclavices a nadie (humano o no humano), ni pidas que lo hagan en tu nombre, del mismo modo que pedirias si fueras una de ellas.

Todos/as podemos crear un mundo mas justo para todos/as, ya que esta en nuestra mano el dejar de usar, o pedir que esclavicen o asesinen a nadie en nuestro nombre. Todos/as podemos ser veganos/as.

Tal y como dijo la escritora estadounidense Alice Walker (autora del libro ‘El color purpura’): ‘Los animales (no humanos) existen en el mundo por sus propias razones. No fueron hechos para el (animal) humano, del mismo modo que los negros no fueron hechos para los blancos, ni la mujer para el hombre’.

DefensAnimal.org
http://www.defensanimal.org
info@defensanimal.org
Tfno. (+34) 630152401

Autobus republicà i Manifestació a Madrid


AUTOBÚS REPUBLICANO

MANIFESTACIÓN POR LA REPÚBLICA

Y CONTRA LA CONSTITUCIÓN MONÁRQUICA

SÁBADO 6 DE DICIEMBRE, 12h – MADRID

------------------------------------------------------------------------------

SALIDA CASTELLÓN_ 6h. La Farola

SALIDA SAGUNTO_ 6:30h. Gasolinera frente a la RENFE

SALIDA VALENCIA_ 7h. Alameda, fuente de Viveros

Billete ida/vuelta: 20€

Para reservas, tel. 96 356 36 53

Coordinadora del País Valencià per la República

PCPE

Plataforma Castellonenca per la III República

Plataforma 14 d'Abril per la III República

Conferències Observatori Permanent de la Immigració


Des de l´Observatori Permanent de la Immigració (OPI-UJI) i el Departament d´Economia us convidem a participar en les següents conferències:

4 de desembre, dijous, a les 15:00 hores
Taller: «Mediació intercultural, una experiència recent», Ramona Bucur,
Mediadora intercultural i doctoranda de la Universitat Jaume I

11 de desembre, dijous, a les 15:00 hores «La immigració al País Valencià»,
Rafael Viruela Martínez, Professor titular de Geografia de la Universitat de
València

18 de desembre, dijous, a les 15:00 hores «Immigració i drets», María Luisa
Cuerda, Professora de Dret Penal de la Universitat Jaume I

Lloc: Sala de graus, 2a planta (JAA205FR) Facultat de Ciències Jurídiques i
Econòmiques

Organitzen:
Observatori Permanent de la Immigració (OPI-UJI) Departament d'Economia

Més informació:
http://www.uji.es/serveis/opi/

ACTUACIONS DEL GRAN SERGIO MOLÉS

DIJOUS 4 AL PUB L'ANTIC- VILA-REAL 22:30H
DIVENDRES 5 LA FACTORIA-VALLD'ALBA 23:30H