Grècia viu els incidents públics més greus des del final de la dictadura ...

Sí, és cert. Però, a banda de la lògica indignació per l'assassinat d'un jove per part de la policia grega, què hi ha darrere d'aquests incidents tan massius? per què ja hi havia per ahir, convocada anteriorment, una vaga general a tot l'estat? què està passant realment a Grècia?
Els mitjans "convencionals", com fan sempre davant les revoltes populars, simplement fan el seguiment dels fets mostrant imatges de la violència (la dels i les manifestants, és clar) als carrers que sol ser duta a terme per "grupuscles" radicals i donen per bones les versions "oficials" de la policia o del govern de torn.
Anit, per exemple, a les notícies del canal "Cuatro", es donava per bona la versió de la bala "rebotada" que, segons el canal, va matar l'Alexandros sense més explicacions, literalment van dir "... hoy hemos sabido que la bala que mató al joven había rebotado ..." . El que no van dir a la crònica és que aquesta versió va ser donada per la defensa del policia i que hi ha prop de 30 testimonis que desmenteixen el "rebot" de la bala i que afirmen que el tret va ser "directe i a sang freda". Doncs sí, tot un exemple de periodisme rigorós i objectiu... i en el dia de la commemoració de la signatura de la Carta dels Drets Humans, per cert.
Resumint, que hi ha altres mitjans i altres veus que ens poden donar altres versions de la realitat per trencar amb el discurs únic dels mitjans "convencionals".
Segur que hi ha més, però a tall d'exemple us n'oferim els següents:
Grècia crema !
Aquest article i d'altres relacionats el trobareu a la capçalera d'Inymedia Barcelona. Hi trobareu a més, enllaços cap a d'altres pàgines com ara Nodo50, La Haine o Alasbarricadas.
També podreu enllaçar amb els Indymedia d'Atenes i Tesalònica, on trobareu informació de primera mà dels fets.
La revolta de la G-700
En aquest article podeu trobar una breu però clara explicació del que està passant a Grècia i n'ofereix diversos enllaços per ampliar-ne la informació.