El col·lectiu Escletxa amb més força que mai.

Crònica d'un any de lluita.

Aquest passat mes de novembre el col·lectiu Escletxa va fer el seu primer aniversari. Tot i que som un col·lectiu molt jove tenim una trajectòria molt llarga ja que hem dut a terme una gran quantitat d'activitats diverses i enriquidores durant tot aquest any.

Els primers passos d'Escletxa van ser el recolçament públic als skaters i riders de la Mercé. Aquesta iniciativa va sorgir enfront a la gran quantitat de problemes que molts joves tenien per a practicar l'skate en la Plaça la Mercé.Ens vam reunir amb aquestos joves i vam fer diferents concentracions en protesta pel mal tracte que estaven tenint i la poca comprenssió que les autoritats mostraven cap a ells.A banda també vam fer diverses reunions amb la regidoria pertinent per tal d'arribar a una solució beneficiosa per a tots/es.

A partir d'ací hem continuat duent a terme idees mil. Vam crear un grup de batucada que al principi va tindre uns inicis un poc durs ja que no teniem cap local per a poder assatjar,però despres de lluitar un poc vam aconseguir que l'ajuntament ens cedira un quartet en el casal jove. Aquest grup de batucada s'ha consolidat molt i ja ha fet moltes actuacions en públic, no obstant continua obert a tota la gent que vullga unir-se i aprendre un poc de percussió.

D'altra banda una de les iniciatives que més ens ha donat a conèixer a Borriana va ser la xerrada de Memòria Històrica que vam organitzar junt al Grup per la recerca de la Memòria Històrica de Castelló. La recuperació de la nostra Memòria Històrica és un dels objectius que aquest col·lectiu es va marcar des del seu començament per això continuem treballant i lluitant en la mateixa línea per a poder oferir més i nous events durant el pròxim any.

També cal recordar que a més de temes culturals hem tractat altres de caràcter esportiu ja que s'han organitzat diverses sortides de senderisme i tallers per a iniciar-se en l'escalada. Així com temes socials com per exemple la jornada de jocs i tallers gratuïts que vam fer al barri La Bosca.

Els nostres projectes van creixent poc a poc i es van fent més forts. En el cas dels cicles de cinema, que fins ara els feiem en alguns bars de Borriana i a la Plaça la Mercé,hem avançat molt donat que durant aquest proper any contem amb la col·laboració de la Universitat Jaume I que ens donaran suport amb la difussió i aspectes burocràtics per tal de dur-los a terme

Per damunt de totes les activitats que hem fet, cal destacar les Festes Alternatives, que junt amb la FAB i la Penya Gastronòmica hem organitzat per a Falles, l'1 de Maig i les Festes de la Misericòrdia.

La proposta de fer unes Festes Alternatives va nàixer de la realitat de que cada volta les festes estan més privatitzades i la gent ja no pot gaudir d'unes festes originals,populars i gratuïtes. Per això aquestes alternatives tenen una molt bona acollida per part de la gent. Els ciutadants de Borriana volen unes festes en les que no nomes s'ho passen bé alguns/es ,sino que tots/es puguen sortir al carrer a gaudir. De manera que aquesta iniciativa volem estendre-la a tota la ciutadania és a dir que ens agradaria que poc a poc entre els diferents col·lectius i associacions de Borriana poguerem fer una programació conjunta en la que tinguera cabuda qualsevol proposta, per a fer de Borriana una ciutat més participativa i activa.

Com a novetat per a aquest any Escletxa compta amb un programa a Radiosis en la 89.6fm:Esclafem l'avorriment!!! que s'emet tots els divendres a les set de la vesprada on es difon informació sobre tot el que es mou a Borriana i de les activitats de l'Escletxa.

Després d'un any sencer treballant i d'unes bones vacances d'estiu, hem començat aquest nou curs amb moltes ganes de millorar tot allò que ja hem fet i sobretot amb moltes forces per a emprendre nous projectes,que esperem que agraden a totdon i tothom i als que vos convidem a sumar-vos.