TORNA L'ASSAIG DEL GRUP DE BATUKADA

Torna l'assaig del grup de Batukada de l'Escletxa. Comencem de nou amb un nou sistema. Ara és un bon moment per poder participar d'aquest projecte que esta obert per tothom. L'assaig serà setmanal, tots els dimecres, al casal jove de Borriana. Si esteu interessats/ades passeu el dimecres 1 d'octubre a les 19 hores pel Casal. Allà vos donarem més informació.
Animeu-vos.....i farem festa

El rider local Mario Pérez la torna a montar...

El rider local Mario Pérez es va fer el passat diumenge el seu segon campionat d'Espanya en la categoria cadet al imposar-se en l'Open Nacional Maxxis de descens en BTT, al quedar segon a la darrera cursa celebrada en Galdácano (Biscaia).

El 29 de Juny va obtindre el seu primer títol en una cursa única disputada en Port Ainé.

La victòria de Mario és molt gran ja que sols té 15 anys i encara li queda un altre any a la mateixa categoria. A més destacar que el rider ve del motocross, i es va iniciar fa any i molt poc en aquesta modalitat.

L'estiu passat Mario va estar entrenat als Alps en companyia de Pasqual Canals (subcampió d' Europa i cinquè del mon en descens) i Iván Oulego (Campió Nacional 2008).


Mario va estar demostrant les seus habilitats a la zona de Bmx de les Festes Alternatives i és un més del joves que practicta esports Freestyle a la plaça de la Mercé de Borriana.

Des de l'Escletxa volem felicitar a Mario pel seu triomf.....Tomala!!!!Mario a les festes alternatives de Borriana

Mario a la Festa Againstreet fent un salt

El rider borrianenc fent freestyle als concerts de maig

Wallride Skate and Bmx Shop

Wallride Skate and Bmx shop és més que una tenda...per la seua situació al carrer Colón just darrere del mercat i molt a prop de la plaça de La Merce, l'spot preferit pels Skaters locals per practicar el seu esport i reunir-se.

És més que una tenda perquè és un negoci familiar portat endavant amb il.lusió per Jose Carlos, Quique i Yasmina, a més, és un espai de reunió de molts esportistes i músics locals (cal destacar que per la inauguració van fer un concert unplugged de PUK2) .

Un lloc on et poden aconsellar en tot el material tècnic que necessites per grindar als bancs o partir-ho a les rampes..., on a més fan una tasca desinteressada de formació amb els riders més joves.

Ara mateix estan rebent roba d'hivern molt guapa i complements de marques com ara fallen, rvca, emerica, fox i drx.

Les tables i accessoris zero, mystery i fondation skateboards. I per al que li agrade el bmx hi ha complements mankind, demolition, tsg, i en bikes, whe the people i fitbikeco...

Volem destacar que la gent que porta la tenda desde la primera activitat ha estat al costat de l'Escletxa per portar endavant activitats relacionades amb la seua passió, la practica d'estos esports, especialment en les passades festes alternatives on la van partir amb la zona d'skate i bmx que va ser l'hòstia.

Des d'aci vos animem a conèixer-los... i recolzar-los en aquest projecte

Vos deixem unes fotos de la tenda i el seu myspace: http://www.myspace.com/yasm79

Crònica del Grup BAKANAL del seu concert a les Festes Alternatives

Ací vos deixem una La crònica del concert del grup bakanal a les Festes Alternatives per veure-la completa i saber més d'aquest grup visiteu el seu bloc... http://bakanal.wordpress.com/
Gràcies Bakanal....

Eixirem com de costum a mitja vesprada, després de que Vingueren de Madrid Ico i Lorena (enhorabona per la teua carrera de mestra, ara si que si, ma que has patit eh? que si no tinc el titol, que si no tindré curro, i mira’t ara, amb curro, amb títol i casa nova, wapango). Després de l’empanament clàssic de botar-se l’eixida de Barcelona, de perdres per la ciutat un parell de vegades (pareixia que estàvem preguntant per un lloc que no existira) arribarem màgicament a una plaça d’aquestes amb encant, que tenen una pèrgola en mig (lloc del concert) i amb uns tocant la dolçaina i el tabal mentres preparaven la taula del sopar al casal de l’escletxa. Aparcarem a la primera i directament a preguntar les coses bàsiques, al poc ja teniem la taula parada i cuatre tiquets de beguda de litre per cap. La gent supermaja patint per que se sentirem be, soparem bocates d’embotit, vinet, mejillons, braç de gitano, botella de pacharàn mas de mil años… s’ho van currar els de la penya gastronòmica. després el carajillo de torn al bar del costat.

L’equip era millor del que esperàvem, el portava un del poble que se veu que te molts negocis d’aquest tipus, una tele, un estudi de gravació… Eren un parell de caixes DAS que no sonaven malament, ens quedarem flipats en la prova del grup d’abans, mentres ens feiem els cafés. Si fins i tot tenia un monitor!! nosaltres pensàvem que el concert era amb un equipet prou mes cutre, i no sabem per quina raó de tres teniem superasumit que era damunt d’un remolque, fixa’t tu la cara que se’ns va ficar al arribar!!

Primer li va tocar el torn al grup el Chamuyo, un grup multiètnic, de distintes procedències, que tocava un rock llatí amb algunes versions molt ben tocades i s’atrevíen inclús a rockanrolletjar amb algunes balades de Sabina. Després nosaltres, amb alguns problemes amb els micros inalàmbrics a l’hora de fer els canvis de cables. Tocarem a muerte, donant’ho tot, pese als problemes d’escolta del bateria (que se li anaven les peçes a cada colp ja que estava sobre una manta en volta de sobre una catifa, va trencar fins a tres baquetes de la tensió que portava). La gent va respondre molt be, en primera fila els del Chamuyo i al fons tota la penya de borriana que escomençava a arrimar-se cada volta mes, i poquet a poquet els fans rockers del grup de després, els alaridos Salvajes. Això si que es rocanrol!!! un guitarra amb inalàmbric que baixava de l’escenari per a buscar el calor del public als seus solos, un contrabaixista amb pastilles de baix instalades que tocava endiabladament amb una tècnica desconeguda i una bateria que combinava amb la pinta de troglodites amb pells d’animal, pareixien els malos de la peli Grease, sas o qué.

Per últim podeu llegir ací una valoració que han fet els organitzadors, que era el primer any que montaven aquesta moguda totalment gratuïta i amb molt d’esforç, a indymedia de la plana. Moltes gràcies a vosaltres per permetre que anàrem, esperem que les FAB de Borriana duren mooolt de temps, no es canseu i ens vem per altres indrets.

Fotos i crònica del concert de Los Alaridos Salvajes

Al bloc rockera mutante podeu trobar una crònica del concert i fotos molt guapes...

La vida ejemplar del ciudadano Fabra

Diario Público Joan Garí nació en Borriana (La Plana) en el año 1965. Su primera incursión en el mundo de la literatura fue a través del ensayo. Ha publicado, entre otros, los libros El que cal saber sobre el valencià (1991), La conversación mural (1995), Un cristall habitat (1999) y Un ofici del segleLes hores fecundes (2002) se estenó en la narrativa, camino que ha seguido con su segundo dietario Senyals de fum (2006) y las novelas On dormen les estrellesLa balena blanca (2007). También ha cultivado el campo de la poesía con Poema d'amor en dos temps (1999) y Física dels límits (2001).

Además, es columnista habitual de la edición en Valencia del diario El País y el semanario El Temps, y también ha colaborado en otros medios de comunicación como Caràcters, Avui y Serra d’Or. (2000).


La saga del presidente de la Diputación impregna todo un siglo de vida política en la provincia de Castellón. Acostumbrado a que nadie le tosa y a que todos le besen la mano, Fabra no lleva bien ser objeto de una eternizada investigación judicial.

Quizá nunca lo sospechó, pero Victorino Fabra Gil, alias el agüelo pantorrilles, hizo algo más que batirse el cobre contra los carlistas en el Maestrazgo durante la segunda mitad del siglo XIX. Su alias, en valenciano castellanizado, lo debe a la costumbre de usar calzón corto, pero su fe liberal no fue mucho más larga: pronto se pasaría con sus huestes al Partido Conservador y, desde allí, controlaría una provincia convulsa. Sin saberlo, estaba inaugurando una fecunda saga de políticos castellonenses que, durante más de 100 años, impregnaría la política local con los aromas afrutados del caciquismo. Él fue el tío del bisabuelo de Carlos Fabra Carreras (Castellón, 1946), actual presidente de la Diputación de Castellón. Le seguirían Victorino, Hipólito y Plácido, tres sobrinos que para sí hubieran querido los papas Borgia. La Diputación de Castellón, de hecho, parece hecha a medida de los Fabra. Al fin y al cabo, Carlos la heredó de su padre Carlos Fabra Andrés, y este del suyo, Luis Fabra Sanz.

Del franquista Fabra Andrés, que fue alcalde de la ciudad en la durísima posguerra y ahora da nombre a un trofeo de golf, leí hace poco una necrológica retrospectiva en un periódico local donde se le atribuía “el gran despegue de Castellón como una ciudad moderna, abierta, luminosa y mediterránea” (sic).

Inconfundible estampa

Cada Fabra ha añadido su granito de arena a la leyenda. Carlos, por ejemplo, tiene una inconfundible estampa gracias a sus sempiternas gafas de cristales ahumados. En realidad, oscurece su visión no para infundir temor a sus enemigos, sino para ocultar un ojo de cristal que perdió en una reyerta infantil. Con esa vista sesgada tiene en un puño a su partido y a la provincia. No contento con ello, en las últimas elecciones aupó a su hija Andrea Fabra al senado. Andrea está casada con Juan José Güemes, consejero de Sanidad de Esperanza Aguirre y está incluida, por cierto, en el sumario que se sigue contra su padre por múltiples delitos.

Antes de que los abruptos términos cohecho, prevaricación y tráfico de influencias se dieran de bruces con él, Carlos Fabra era un ciudadano ejemplar que se dedicaba al honrado negocio de la política, como todos sus antepasados. No hace mucho tiempo, Mariano Rajoy tuvo que utilizar ese apelativo –“ciudadano ejemplar”– para referirse al todopoderoso presidente de la Diputación, pero para entonces la vida había deparado a Fabra la inmersión en una kafkiana causa judicial urdida por un socio despechado.

La saga del presidente de la Diputación impregna todo un siglo de vida política en la provincia de Castellón. Vicente Vilar, en efecto, le acusó de haber mediado ante altas instancias del Gobierno de Aznar para legalizar fraudulentamente determinados productos fitosanitarios. Vilar cumple actualmente condena por haber violado a su esposa (nadie es perfecto).

Acostumbrado a que nadie le tosa y a que todos le besen la mano, Fabra no lleva bien ser objeto de una eternizada investigación judicial que busca saber, entre otras cosas, cuál es el origen de los 600.000 euros que en 1999 tenía repartidos en 19 cuentas. Para un hombre al que la declaración de la renta le sale a devolver no es una pregunta baladí. A la justicia, sin embargo, también le interesa saber si es cierto que medió en el Ministerio de Agricultura para conseguir la legalización de los fitosanitarios de marras. Algunos ex ministros de Aznar fueron citados a Nules para aclarar esos asuntillos, aunque prefirieron pudorosamente testificar por escrito.

Cinco años después, el llamado caso Fabra es un molesto legajo que los jueces de Nules se van sacudiendo de encima uno tras otro. Ya van ocho jueces y cuatro fiscales. Mientras tanto, al interfecto le ha tocado varias veces la lotería (millones de euros, ya ven) y, de paso, tuvo a bien atribuir a la madre del jefe de la oposición en la Diputación –Francesc Colomer– un oficio poco halagüeño. A lo mejor tiene razón él y, en ese caso, “hijo de puta” sería una frase habitual en boca de cualquier castellonense de buen linaje, y ser agraciado con la suerte de la loto es lo propio de todo multimillonario que dedique algunos eurillos a la cosa del azar. En caso de no tener razón, sin embargo, mentar la madre seguiría siendo algo muy feo –y más para todo un presidente de Diputación– y el truco de la lotería un sistema muy acreditado para, presuntamente, blanquear dinero.

Estatus de héroe

El episodio en que Fabra mentaba a la madre de Colomer originó un corolario divertido al tiempo que patético, cuando un equipo del programa Caiga quien caiga de La Sexta intentó entrevistarle durante el pleno que siguió al insulto. Ni que decir tiene que ni siquiera pudieron acercarse al presidente, protegido inopinadamente por una guardia de armarios del canal Intereconomía. Este episodio parece revelar que Fabra se ha convertido ya en un icono de los sectores del conservadurismo más recalcitrante y su impunidad judicial está a punto de granjearle el estatus de héroe para los que admiran la dureza, al tiempo en la mano y en el rostro. Genio y figura, Carlos Fabra aguanta lo que le echen. Harán falta otros ocho jueces juntos para su caso y otros cinco años, si cabe, de suspense judicial. Sólo en ese momento, este “ciudadano ejemplar” dejará de sonreír bajo la sombra alargada de su nariz, aunque puede que ni siquiera entonces deje de rellenar distraídamente la bonoloto, contemplando la visión especular del retrato del agüelo pantorrilles.

NO COMMENT - EL ROTO

Més fotos de les Festes Alternatives

Moros i Cristians a Borriana

La falla Sociedad Club 53 organiza para el próximo sábado 4 de Octubre un desfile de moros y cristianos. Esta celebración servirá de puesta de largo de la escuadra mora del 53 compuesta por falleros y miembros de la sociedad.

La jornada se iniciará a las 10 y media de la mañana con el estruendo de la pólvora de los arcabuceros de Alcoi que anunciaran la fiesta a la ciudad . Ya por la tarde tendrá lugar el desfile con la participación de los Moros d’Alqueria de Castellón, Moros, Al-Azraq de Catarroja, Moros d’en Trilles del Grau de Castelló, los Moros d’ Almassora, una escuadra mora de Alcoi, los Templarios de Castellón y los anfitriones Moros del 53. La parte musical correrá a cargo de L’Agrupació Filharmònica Borrianenca, Unión Instructiva y Musical “La Esmeralda” d’ Almassora, la Banda Santa Cecilia de Adzaneta y la Banda Santa Cecilia de Vilanova d’Alcolea.

El inicio del desfile tendrá lugar a las cinco y media de la tarde en el Pla de Sant Blai y discurrirá por las calles, Barranquet, El Pla, Sant Vicent, San Juan de la Cruz, Sardina, El Raval, El Pla y La Tanda para finalizar en la Casa de Cultura.

CONCERT DE LA DISTRI COMÚ A LA SALA TAL


DISSABTE 4 d'OCTUBRE | 23 Hores
LLOC: SALATAL, polígon La Rosaleda, nau 16 | Vila-real (la Plana Baixa)

Concert
amb

SORKUN + FURIOUS PEOPLE + MOKSAH + TERROR CANIBAL

PASSIÓ&BARBÀRIE Festikaos! amb:
..........................................
*SORKUN | Presentant el seu 3er treball, acompanyada dels VICEPRESIDENTES (gent de NEUBAT i tal), fent Stoner-rock contundent en èuscar. La que va ser veu dels KASHBAD i col·laboradora de F.M. KONTRABANDA, ara en pla KYUSS, QUEENS OF THE STONE AGE (que col·laboren al seu últim disc),... MÉS INFO: www. myspace. com/sorkun

*FURIOUS PEOPLE | De la Plana, Garatge brut, motor-punk de carretera. Si encara no els coneixes, no tens perdó de Judas; així que... calla i balla! Avís: Vine amb lubricant i gaudeix. MÉS INFO: www. myspace. com/furiouspeople

*MOKSHA | Des de Sant Celoni, representant al Casal Quico Sabaté a Eurovisió! Metal i rock contundent per a camioners i kràpules, en la línia d’ENTOMBED, CONVERGE, ISIS,... Amb membres de LA CELULA DURMIENTE, X-MILK,.. Si ja vas flipar a la seua anterior visita, prepara’t de nou! MÉS INFO: www. myspace. com/mokshaband

*TERROR CANIBAL | Des de Castelló, i en procès de beatificació, arriba aquesta banda de kalandrakes. Amb membres de LA ACIDIA, EL CONSORCIO i ZAPATO VELOZ. Hardcore-punk Distriz School! MÉS INFO: www. myspace. com/terrorcanibal
..........................................

LLOC: SALATAL, polígon La Rosaleda, nau 16 | Vila-real (la Plana)
..........................................
ORGNITZA: PUB DISTRIZ i DISTRI COMÚ
..........................................
PREU: Entrada aticipada+CD Comú: 10 Euros | Guixeta: 10 Euros

REUNIÓ PUNT ROIG

Es convoca Reunió de Punt Roig per al DISSABTE 4 d'Octubre a les 11:30 del matí al local del Casal Jaume I (Carrer Solades, 10 - Vila-real) Si algú te dificultat per arrivar que contacte amb mi en qualsevol moment al tel.: 659 002 007

Nota: Ens visitarà un dels responsables de CINECULPABLE_2008, Festival de Curtmetratges de Vila-real, per vore de quina manera podem col·laborar (confirmaràn l'assistència durant esta setmana).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ORDRE DEL DIA:

La idea es omplir el mes de DESEMBRE amb activitats de l'associació; s'han de preparar fulles informatives i repartir-les durant el festival de curts de Cineculpable2008 (Novembre) per a que la gent s'apunte, i organitzar els horaris i els equips per buscar les infrestructures de cadascún dels tallers i portar-los a bon terme.

- Taller de Guió (bàsic)
- Taller d'Edició (bàsic)
- Ejercicis de Rodatge (la mirada de la càmera)
- Interpretació (teatre vs cine)
- Analissi Fílmic
- Programa de projecció de llargs i curts desembre 2008 (IES F. Tàrrega)

ACTIVITATS HOMENATGE A LES DONES ANTIFRANQUISTES

CLOENDA EXPOSICIÓ PRESAS DE FRANCO
Universitat de València
Aula Magna

HOMENATGE A LES DONES ANTIFRANQUISTES
Día 30 de setembre, 7’30 vesprada.
Participen:

 • Rafael Gil ( Vicerector de Cultura Universitat de València)
 • Ricardo Peralta (Delegat del Govern).
 • Marga Sanz (FIM)
 • Dolores Sánchez (FEIS CCOO)
 • Mª Luisa Moltó (Institut Universitari d’Estudis de la Dona, UVEG)


CONFERÈNCIA: “Investigació Memoria Històrica a Andalucía. Un projecte modèlic”.

Día 1 d’ octubre, 7’30 vesprada
A càrrec de:

 • Miguel Gómez-Oliver, Vicerrector de la Universitat de Granada
 • Fernando Martínez, Profesor de Hª Contemporània de la Universitat de Almería.

Presenta: Ana Aguado, Catedrática de Història Contemporània de la Universitat de València.


Organitzen:
Forum de Debats, Vice-rectorat de Cultura, Institut Universitari d’Estudis de la Dona, FIM, FEIS, Delegació del Govern

Activitats al Casal Jove de Les Alqueries

Hola, des del Casal Jove de les Alqueries

El dimarts dia 30 de setembre acaba el termini per a preinscriure-vos en algun dels nostres tallers: "el joc dels emocions", capoeira, "casal de premsa", dansa del ventre, ball modern, ioga, sabadacasal...

Podeu veure més informació en el nostre blog: http://www.lacoctelera.com/casaljove (dalt a la dreta teniu un enllaç al nostre fullet)

Per a preinscriure-vos podeu telefonar-nos al 964592374 en horari del casal (dissabte i diumenge, d'11 a 14 i de 17 a 21 hores, dilluns tancat, i el dimarts, de 17 a 21 hores) , deixar un missatge en el contestador, enviar-nos un correu electrònic o vindre a veure'ns! Qualsevol d'estes opcions és possible.

Activitats de les nostres associacions:
El CEA:
- Dia de la muntanya neta, el diumenge 28 de setembre
- organitza una eixida a la selva d'Irati
L'Associació Passió pel Cavall organitza
- el dimarts 30 una actuació de Santi Serra Camps: "International Horses Xou"
- I el diumenge 5 d'octubre, als 9.30 del matí, realitzaran la V Gynkhama, amb exhibició de cavalls àrabs i altres races.

I nova notícia del nostre redactor "home misteriós"

Tot, en el blog, http://www.lacoctelera.com/casaljove

UJI-CINE FRANCÉS CONTEMPORÁNEO

Desde el pasado sábado, 27 de septiembre, el IVAC-La Filmoteca ha retomado sus proyecciones en Castellón, la nueva ubicación es en el Espai d’art contemporani de Castelló, y tendrán lugar los sábados a las 22:30h y los domingos a las 18:00h.

A continuación os dejo la programación del primer ciclo, para más información podéis visitar nuestra página Web: http://www.uji.es/bin/asc/cinema/0809/filmo/27set.pdf

FILMOTECA EN CASTELLÓN

Espai d’art contemporani de Castelló
C/ Prim, s/n 12003 Castellón
Tel. 964 72 35 40 • eacc@eacc.eswww.eacc.es
Entrada gratuita
Aforo limitado a 55 personas
No se permitirá el acceso a la sala una vez comenzada la proyección.
Proyecciones en 35 mm. y V.O. subtitulada en castellano

Filmoteca en Castellón
Espai d’art contemporani de Castelló
C/ Prim, s/n 12003 Castellón
Tel. 964 72 35 40 • eacc@eacc.es • www.eacc.es
Entrada gratuita
Aforo limitado a 55 personas
No se permitirá el acceso a la sala una vez comenzada la proyección.
Proyecciones en 35 mm. y V.O. subtitulada en castellano


Cine francés contemporáneo
Del sábado 27 de septiembre al domingo 9 de noviembre de 2008

Sábado 27 de septiembre / 22.30 h-Domingo 28 de septiembre / 18.00 h
Flandres (Flandres). Francia. 2006. Color. 91'

Sábado 4 de octubre / 22.30 h-Domingo 5 de octubre / 18.00 h
Bled number one (Regreso a casa). Francia, Argelia. 2005. Color.97'

Sábado 11 de octubre / 22.30 h-Domingo 12 de octubre / 18.00 h
Ça Brûle (En llamas). Francia. 2006. Color. 111'

Sábado 18 de octubre / 22.30 h-Domingo 19 de octubre / 18.00 h
Douches Froides (Duchas frías). Francia. 2005. Color. 102'

Sábado 25 de octubre / 22.30 h-Domingo 26 de octubre / 18.00 h
Qui m'aime me suive (Quien me quiere me sigue). Francia.
2005. Color. 102'

Sábado 1 de noviembre / 22.30 h-Domingo 2 de noviembre / 18.00 h
Le dernier des fous (El último de los locos). Francia. 2007.
Color. 96'

Sábado 8 de noviembre / 22.30 h-Domingo 9 noviembre / 18.00 h
Mauvaise foi (Mala fe). Francia. 2006. Color. 88'

Sábado 27 septiembre - 22.30 h / Domingo 28 septiembre - 18.00 h
FLANDRES (FLANDRES)
Francia. 2006. Color. 91'

Sábado 4 octubre - 22.30 h / Domingo 5 octubre - 18.00 h
BLED NUMBER ONE (REGRESO A CASA)
Francia, Argelia. 2005. Color. 97'

Sábado 11 octubre - 22.30 h / Domingo 12 octubre - 18.00 h
ÇA BRÛLE (EN LLAMAS)
Francia. 2006. Color. 111'

Sábado 18 octubre - 22.30 h / Domingo 19 octubre - 18.00 h
DOUCHES FROIDES (DUCHAS FRÍAS)
Francia. 2005. Color. 102'

Sábado 25 octubre - 22.30 h / Domingo 26 octubre - 18.00 h
QUI M'AIME ME SUIVE (QUIEN ME QUIERE ME SIGUE)
Francia. 2005. Color. 102'

Sábado 1 noviembre - 22.30 h / Domingo 2 noviembre - 18.00 h
LE DERNIER DES FOUS (EL ÚLTIMO DE LOS LOCOS)
Francia. 2007. Color. 96'

Sábado 8 noviembre - 22.30 h / Domingo 9 noviembre - 18.00 h
MAUVAISE FOI (MALA FE)
Francia. 2006. Color. 88'

Presentació Llibre: Los Institutos para Obreros. Un hermoso sueño republicano

La Societat Coral el Micalet t’invita a la presentació del llibre:

Los Institutos para Obreros

Un hermoso sueño republicano

L’Eixam Edicions

L’acte tindrà lloc el dijous dia 2 d’octubre a les 19:30 hores. Carrer Guillem de Castro, 73. València.

Intervindran:

Tonetxo Pardiñas i Vidal (president S. Coral el Micalet)

José Soriano Mir (president A. Cultural Institut Obrer)

José Beltrán Llavador (professor Universitat de València)

Cristina Escrivà i Moscardó (autora del llibre)

A més comptarem amb alguns dels protagonistes del llibre. Serà un plaer retrobar-nos.


Iniciada la Guerra Civil , el gobierno de la República emprendió un ensayo pedagógico encaminado a formar los mejores estudiantes de entre las obreras y obreros antifascistas, mayores de quince años, con capacidad de asumir un Bachiller intensivo en cuatro semestres. Se pretendía crear una generación obrera de personas formadas y útiles para la reconstrucción democrática de España.

Los Institutos para Obreros de Segunda Enseñanza, creados en noviembre de 1936 por el Ministerio de Instrucción Pública y Bellas Artes, funcionaron entre los años 1937 y 1939 en Valencia, Sabadell, Barcelona y Madrid. En esta publicación se recogen imágenes inéditas referentes a los centros, así como testimonios de sus ex-alumnos.

El libro Los Institutos para Obreros, un hermoso sueño republicano, de 312 páginas, recoge los hechos del pasado vivido por más de 35 testimonios de los que fueron sus estudiantes, centrados en la República en guerra. Ellos y ellas nos acercan a sus años de adolescencia, entre 1936 y 1939, memoria que quedará para el futuro.

Además el trabajo de investigación se ve reflejado a través de 27 documentos seleccionados referentes a ese periodo, la mayoría artículos de prensa publicados en Valencia, Sabadell, Madrid, Barcelona, ciudades donde se iniciaron las clases, y de Gijón y Alcoy donde la iniciativa se vio frustrada por los acontecimientos bélicos.

En la parte grafica se presentan 28 fotografías del Instituto Obrero de Valencia - la gran mayoría inéditas- conservadas en la Biblioteca Nacional , captadas por Luis Vidal y Walter Reuter. En ellas se describen las actividades escolares y en algunas se reconoce parte del equipo docente: Rafael de Penagos, Samuel Gili Gaya, Rafael Pérez Contel, Francisco Carreño… Las 54 imágenes restantes -30 en color-, fotografías, carteles y materiales procedentes de archivos, repasan la vida de los Centros.

Los Institutos para Obreros, un hermoso sueño republicano se enriquece con las ilustraciones de Pepa Úbeda y adjunta un DVD, con melodías republicanas, que contiene documentos y fotografías.

Este proyecto ha sido posible gracias a la financiación del Ministerio de la Presidencia.

Índice

9 A modo de agradecimiento

13 Siglas

15 Cronología: Tiempo de los Institutos Obreros (1936 - 1939)

25 Los Institutos Obreros

29 El IO de Valencia

71 El IO de Sabadell

79 El IO de Barcelona

91 El IO de Madrid

101 Documentos gráficos

137 Los Institutos Obreros frustrados

143 El final de los Institutos Obreros

145 El Instituto Obrero (1975 - 2008)

149 A modo de conclusión

151 Normativa

157 Profesores en el recuerdo

173 Documentos (1937-2005)

239 Bibliografía

243 Textos en catalán

312 DVD

La frustrada formació de l’elit obrera

Cristina Escrivá publica «Los Institutos Obreros», una completa obra que analitza la motivació i l’impacte de la creació d’aquests centres —el primer dels quals es va fundar a València— per a preparar per a la universitat les classes menys afavorides

L’Institut Obrer de València, (1937-1939) i d’altres que es van fundar posteriorment, va ser una de les plasmacions més acurades de l’ideal republicà durant la Guerra Civil. La seua constitució va respondre a la voluntat de les autoritats del moment de fer efectiu el principi d’igualtat d’oportunitats mitjançant una oferta d’estudis equiparable al batxillerat per a obrers que, d’altra manera i per raons econòmiques, no haurien mai pogut accedir a aquesta educació.

L’experiència va ser breu però va deixar una profunda empremta. Cristina Escrivá, experta en la matèria, acaba de publicar Los institutos para obreros (en edició bilingüe), una compilació quasi definitiva de testimonis i documentació de tots els centres d’aquestes característiques que es crearen arreu de l’Estat, però sobretot del de València, el pioner.

«Recordem que hi havia una guerra pel mig i aquest és precisament el seu valor, que s’aposte per la cultura en un moment tan delicat», apunta l’autora. Una altra de les característiques concloents dels instituts obrers va ser el seu caràcter mixt i «igualitari». En un principi s’hi van incorporar 13 alumnes i després 19 més.

A València, el centre es va instal·lar en el col·legi del Jesuïtes i es va constituir com un internat. El pla d’estudis s’estructurava en semestres. El ritme era intensiu per tal de guanyar temps i accelerar la incorporació dels alumnes a la universitat. Es tractava de fer un «batxillerat abreujat».

A banda del seu propòsit social, la iniciativa del govern de la República no ocultava la voluntat de dotar el règim d’una nova elit intel·lectual d’extracció obrera. L’educació secundària fins llavors havia sigut patrimoni de les famílies adinerades.

L’Estat es feia càrrec no només de les despeses que generava cada alumne sinó que, a més, abonava una indemnització econòmica depenent de la càrrega familiar de cadascun d’ells. «L’Institut estava pensat per als obrers antifeixistes i sindicalistes. El vertaderament revolucionari era que reconeixia a l’alumne els ingressos que deixava de percebre per haver de posar-se a estudiar i abandonar el seu treball», subratlla Escrivá.

El curs de la guerra va condicionar el desenvolupament de les activitats escolars. Al principi, durant el primer semestre hi havia tot tipus de material: es pensava en una ràpida victòria. Els segon i tercer semestres van ser molt diferents: hi va faltar fins i tot paper.

L’Institut Obrer de València es va nodrir d’un prestigiós grup de mestres provinents, en molts casos de les zones en conflicte. La capitalitat de València fou determinant per a que el projecte prenguera forma ací, i no a Madrid, on havia d’haver-se estrenat.

Enric Orts (El Punt)

UJI-CICLES DE CINEMA A PUBS DE CASTELLÓ

Cicles de cinema en el Distriz Café Rock

Dimecres, a les 22h.

Distriz (C/ Enmedio, 154. Castelló de la Plana)

Octubre: JULIO MEDEM

01/10/08 VACAS (1992)

15/10/08 LA ARDILLA ROJA (1993)

22/10/08 TIERRA (1996)

29/10/08 LOS AMANTES DEL CIRCULO POLAR (1998)

http://www.uji.es/asc/cinema/0809/dis0810.html

Projeccions de cine en el Terra

Diumenges, a les 20h,

en el Pub Terra (C/ Ramón Llull, 19, Castelló de la Plana)

Octubre: CHARLES CHAPLIN

05/10/08 EL CHICO (1921)

12/10/08 LA QUIMERA DEL ORO (1925)

19/10/08 LUCES DE LA CIUDAD (1931)

26/10/08 EL GRAN DICTADOR (1940)

http://www.uji.es/asc/cinema/0809/ter0810.html

Ciclo Four Films

Dimarts, a les 20:30h

Four Seasons sixties Club (C/ Castelldefels, 14, Castelló de la Plana)

Octubre: ZOMBIES

07/10/08 REC de Jaume Balagueró y Paco Plaza (2007)

14/10/08 PLANET TERROR de Robert Rodriguez (2007)

21/10/08 ZOMBIES PARTY de Edgar Wright (2004)

+ Presentación corto: DE MAYOR QUIERO SER KEITH RICHARDS de Horri Ramone

28/10/08 LA NOCHE DE LOS MUEROS VIVIENTES de George A. Romero (1968)

Proyecciones en v.o.s.e.

http://www.uji.es/asc/cinema/0809/four0810.html

TALLER DE VIDEO-TRASTORN VISUAL DE LA UJI

El taller empezará el lunes, 20 de octubre, tiene una duración de 82 horas y un precio de 60 €, y este curso incorporamos como novedad la concesión de 2 créditos reconocidos por la UJI, por la participación en el taller.

Para matricularos lo debéis hacer por la Web: http://inscripcio.uji.es , pero para más información podéis visitar nuestra página Web, donde encontraréis el calendario y proceso de matrícula:

http://www.uji.es/asc/cinema/0809/tvisual.html

NO COMMENT - EL ROTO

Escletxa a la festa de la solidaritat


El dissabte el col.lectiu Escletxa tindrà una caseta a la festa de les associacions locals que organitzen el serveis social de Borriana. Al nostre espai podreu assistir a la presentació de la memòria d'activitats de tot el que hem fet fins ara. També podreu voreu en format vídeo.

L'activitat en principi era a la plaça de la fira però segons ens han dit és trasllada al CMC La Mercé. Serà a parti de les cinc.

A més tindrem cartells en les convocatòries de les properes activitats, una bústia de suggeriments per a les activitats del proper trimestre, pegates, caixo per fer skate i possiblement l'actuació del nostre grup de batukada... Si ens voleu conèixer i/o formar part del projecte allà ens veurem.

Novetats al bloc inunborriAra que cauen quatre gotes...al bloc d'inunborri podeu trobar algunes novetats...Entre d'altres una galeria de fotos de la riuada de l'any 56....

Prepareu el paraigües o el flotador...

XL MAIL: Al.legacions a l'Ordenança Incivica

Hola a totes i tots uns companys han preparat escrits amb al·legacions a l'ordenança pel "cinisme" de l'ajuntament de Borriana.

Estaria bé que el màxim de gent ho presentàrem a l'ajuntament. No sabem fins quan hi ha temps, però suposem que fins el proper dilluns.

A qui li semble bé que fique nom i signatura i el presente a l'ajuntament (per registre).

MODEL 1:

Assumpte:

Al·legacions ORDENANZA MUNICIPAL DE CONVIVENCIA CIUDADANA DEL MAGNÍFICO AYUNTAMIENTO DE BURRIANA

AL MAGNÍFIC AJUNTAMENT DE BORRIANA

(NOM ) amb DNI: ( ) , veï/na de Borriana i resident a efectes de notificació al (ADREÇA )

EXPOSA

I.- Que amb data 30 d’Agost del 2008, ha conegut, a través del BOP nº 106 del mateix dia, la nova ordenança municipal de convivència ciutadana del Magnífic Ajuntament de Borriana.

II.- Que mitjançant el present escrit s’oposa a la totalitat del contingut del text presentat i en particular a les nombroses ambigüitats i errades existents a l’esmentat text, i al fet de que representa una important retallada dels drets i llibertats individuals, així com a les possibilitats d’oci i convivència a la via pública.

AL·LEGACIONS

PRIMERA: ambigüitat Capitols I i III

Considere inaceptable que el text està redactat amb gran quantitat de termes subjectius i ambigües, com ara en l’ Article 1: “normal desarrollo de la convivencia” o “ayudar a resolver conflictos que las normas pueden generar”, en l’Article 12 “Queda prohibida cualquier alteración sobre los bienes protegidos por esta Ordenanza [] que menoscabe su estética…”, i en l’Article 6 “…el ayuntamiento impulsará fórmulas de participación para las personas y asociaciones que quieran promocionar la convivencia y el civismo..”. També s’ha donat a nombrosos articles una ampla discrecionalitat a l’hora de ser aplicats.

Tot açò implica que es legitime sancionar activitats que de cap manera serien incíviques.

Qui té la capacitat de determinar qué és el normal desenvolupament de la convivencia i en base a què paràmetres va a determinar-se?

Quines fórmules de promoció de participació per a laconvivència va a posar en marxa l’ajuntament?

Es por especificar més concretament a l’ordenança??

SEGONA: criminilització de la pobresa (Capítol III: article 8)

Considere molt preocupant que aquesta ordenança criminalitza obertament la pobresa, al perseguir explícitament a les persones que practiquen la mendicitat, o que comercialitzen ”…ofrecimiento de un bien o prestación de un servicio que no ha sido demandado, como son la venta en la via pública de servilletas de papel, bolsas, pañuelos, etc”, tal com consta en l’apartat 3 de l’article 8 de l’esmentada ordenança.

Especialment si es té en compte que Borriana no desposa de cap alberg ni menjador destinat a gent sense recursos.

TERCERA: atemptat a llibertat d’expressió (Capítol III: article 14)

Aquesta ordenança suposa un greu atemptat a la llibertat d’expressió i a la difusió de les idees, al incapacitar al moviments socials, polítics i culturals sense recursos econòmics a utilitzar l’espai públic com a mitjà gratuït i lliure, inclús no permetent la colocació de cartells i altres materials de difusió en l’espai públic.

A l’Article 14 consta: “Se prohiben las pintadas, escritos [] en cualquier bien público o privado. Los agentes de la Autoridad podran retirar o intervenir los materiales empleados cuando se realicen sin autorización municipal.”.

Hi ha en el poble algun espai en la via pública destinat a les associacions locals per a difondre les seues accions i activitats?

També considere molt greu el fet que consta a l’Article 12 “Queda prohibida cualquier alteración sobre los bienes protegidos por esta Ordenanza [] que menoscabe su estética…”.

Així la llibertat d’expressió i difusió d’idees mitjançant expressions gràfiques com pancartes, enganxines i cartells, queda condicionada a l’estètica. Serà el govern de torn el que decidisca qué degrada visualment l’entorn urbà.

QUARTA: caràcter sancionador de l’ordenança.

Aquesta ordenança té un caràcter clarament sancionador ( de caire econòmic) com es depren de tot l’enunciat en el capitol IV.

A l’article 33 s’especifica que les sancions lleus corresponen a multes de fins 750 euros.

Recorde que el salari mínim interprofesional és de 570.60 euros.

Les sancions de l’ordenança són desorbitades i tradueixen el caràcter recaudatori que persegueix.

Teòricament una normativa que persegueix regular la convivència no ha estat consensuada ni negociada amb cap associació local.

No hi ha cap projecte de participació ciutadana ni cap objectiu pedagògic de ciutadania si es prohibeixen actuacions que no poden tipificar-se d’incíviques com:

 1. traure cadires al carrer, com tradicionalment s’ha fet al nostre poble per a “eixir a la fresca i xarrar” (Article 12 apartat e: “Queda prohibida la colocación en la via pública de [] sillas sin que tengan la correspondiente autorización municipal.”)
 2. accedir als patis de col·legis públics per a jugar (Article 12 apartat n: “Queda prohibido acceder a edificios o instalaciones públicas, patios de los colegios..”), especialment si pràcticament els xiquets i xiquetes del nostre poble no disposen d’espais d’oci i esplai.

No seria millor i més constructiu pactar amb els col·legis públics un horari extraescolar per al lliure accés dels xiquets del barri corresponent als patis dels col·legis?

 1. jugar a baló (Article 12 apartat u: “Queda prohibido el juego con balones, pelotas [] fuera de los lugares habilitados y autorizados a tal efecto”).

  Quins llocs estan habilitats en el poble per a que els xiquets i xiquetes juguen a baló o a qualsevol altre joc?

 1. pràctica esport (monopatins, Skate, bicicleta) (Article 20: “Está prohibido circular con bicicletas por las aceras y plazas…”. “ Está prohibida la práctica de acrobacias con patines o monopatines..”).

La pràctica d’esport és una eïna fonamental per educar en la convivència a la gent menuda. Darrerament a Borriana han sorgit espontàniament grups de xiquets i xiquetes que es reuneixen a la Plaça de La Mercé per practicar Skate i fer acrobàcies amb bicicletas.

El govern municipal hauria de donar suport a aquestes iniciatives ciutadanes i preservar la participació dels ciutadans més joves oferint espais adequats i no criminalitzant, com es despren de l’article 20 d’aquesta ordenança.

Cal dir que les activitats verdaderament incíviques ja estan tipificades al Codi Penal (pintades, danys..).

Aquesta ordenança legitima a l’ajuntament per multar-te per un procediment del que hem pogut ser absolts prèviament per un jutjat.

Aquesta ordenança municipal pot regular i condemnar actes “no incívics” com mendigar, patinar o xarrar asseguts a cadires amb els veïns i veïnes a la porta de la nostra casa.

CINQUENA: INCOHERÈNCIES DE L’ORDENANÇA

-Article 12 apartat c:

“Queda prohibido realizar necesidades fisiológicas en la via pública, como defecar, orinar…”.

Aquest apartat és totalment incoherent amb l’absència abssoluta de serveis i banys públics a la via pública de Borriana.

No és coherent sancionar quan no s’oferereix ningun servei que ho evite o prevenga.

-Article 26:

“Queda prohibida la promoción, contratación o prestación de servicios de naturaleza sexual en espacios públicos a cambio de contraprestación económica, siempre que dificulte el tránsito de peatones y/o vehículos o que produzca molestias que perturben el descanso de los vecinos”.

Sembla que el govern municipal actual ignora que en el Capitol V del Títol VIII del Codi Penal referent a “delitos relativos a la prostitución” (articles 187-190), s’especifica que la prostitució no és una activitat delictiva.

Recorde al govern municipal que la normativa penal és competència de l’Estat.

Clar que els ajuntaments poden intervindre en temes d’ordre públic, però en cap cas entrar en contradicció amb l’Estat.

Em sembla vergonyós que un ajuntament incloga en una normativa sobre convivència la prohibició de prestació/contractació de serveis sexuals a la via pública “si dificulten el trànsit de vehicles o perturben el descans”, sense mostrar cap sensibilitat davant les condicions de salubritat, higiene i violència que pateixen les persones que es dediquen al treball sexual.

És condemnable l’actitud de l’ajuntament envers aquest tema, especialment quan és objecte de recent debat al Congrés del Diputats, quan és objecte d’estudi i reflexió per la Universitat (Universitat Jaume I de Castelló) i quan hi ha asscoiacions d’àmbit local que treballen directament amb el col·lectiu de treballadores del sexe (CASDA).

Sembla que el respecte pels drets humans no ha sigue una motivació per la redacció d’aquesta normativa.

SISENA:
Inconstitucionalitat de l’Article 14 (no respecte de la pressumpció d’innocència)

A l’Article 14 consta:

“Se prohiben las pintadas, escritos [] en cualquier bien público o privado.

Los agentes de la Autoridad podran retirar o intervenir los materiales empleados cuando se realicen sin autorización municipal.

Cuando con motivo de las actividades lúdicas se produzca deslucimiento del espacio público, los responsables de las mismas estan obligados a restablecer el estado original de los bienes afectados”.

Aquest article responsabilitza als organitzadors d’activitats a la via pública de les posibles pintades que apareguen al mateix lloc, contràriament al principi de pressumpció d’innocència reconegut a l’article 24.2 de la Constitució Espanyola de 1978.

SETENA: Inconstitucionalitat de l’Article 27

L’article 27 prohibeix “actuaciones amenazantes o agresivas, así como insultos a cualquier autoridad o funcionario municipal..”.

Aquest article de l’ordenança municipal contradiu l’article 14 de la Constitució Espanyola de 1978, que garanteix la igualtat de tots els espanyols davant la llei.

SOL·LICITA:

Que tinga per presentat aquest escrit i previ els tràmits oportuns acorde la modificació del text de l’ordenança, rectificant les múltiples errades, ambigüitats i incoherències que en part (i sense indicar-les totes en el present escrit) es presenten a l’esmentada ordenança.

A Borriana, a 26 de Setembre de 2008


MODEL 2:

Assumpte: Al·legacions ORDENANZA MUNICIPAL DE CONVIVENCIA CIUDADANA DEL MAGNIFICO AYUNTAMIENTO DE BURRIANA.


AL MAGNÍFIC AJUNTAMENT DE BORRIANA

(NOM ), amb DNI.: ( ), veí de Borriana, i resident a efectes de notificació a (ADREÇA )EXPOSAI.- Que amb data 30 d’agost del 2008, ha conegut, a través del BOP núm. 106 del mateix dia, la nova ordenança municipal de convivència ciutadana del Magnífic Ajuntament de Borriana.

II.- Que mitjançant el present escrit s’oposa a la totalitat del contingut del text presentat i en particular a les nombroses ambigüitats i errades existents a l’esmentat text, i al fet que representa una important retallada dels drets i llibertats individuals, així com a les possibilitats d’oci i convivència a la via pública.

En aquest sentit i en base a l'anteriorment exposat passa a formular las següents,


AL·LEGACIONS

PRIMERA: Inconstitucionalitat en l’article 12

L’article 12.c Prohibeix “Realizar necesidades fisiológicas en la via pública, como defecar, orinar o escupir en cualquier espacio público”. Les necessitats fisiològiques són per definició aquelles imprescindibles per a viure (i inclouen respirar, beure, menjar...) de forma que es pot considerar que aquest article és contrari a l’article 15 de la Constitució espanyola de 1978 que reconeix el dret a la vida. Si es refereixen només a orinar o defecar, cal recordar que no existeixen a Borriana WC públics permanents .

SEGONA: Inconstitucionalitat de l’article 27

L’article 27, prohibeix “actuaciones amenazantes o agresivas, asi como insultos” només a a les autoritats i funcionaris municipals, contràriament al que diu l’article 14 de la Constitució espanyola de 1978, que garanteix la igualtat de tots els espanyols davant la llei.

TERCERA: article 14, propietat privada, llibertat d’expressió i presumpció d’innocència.

L’article 14, prohibeix en la pràctica les pintades, escrits, inscripcions i grafismes en qualsevol espai, (incloent-hi els privats), i atempta contra el dret a la propietat privada i a la llibertat d’expressió, ja que en la pràctica prohibeix als ciutadans fins i tot realitzar les esmentades pintades, escrits, inscripcions i grafismes, a murs i façanes de la seua propietat (o amb autorització del propietari).

A més, el mateix article responsabilitza els organitzadors d’activitats lúdiques o esportives per les possibles pintades que apareguen al mateix lloc, contràriament al principi de presumpció d’innocència reconegut en l’article 24.2 de la Constitució espanyola de 1978.

QUARTA: Inconsistències a l’article 12

El punt 12.e Prohibeix en la pràctica posar cadires i taules al carrer, pràctica molt habitual des de fa molts anys de molts veïns i veïnes, especialment a l’estiu i durant actes públics.

El punt 12.r prohibeix “Depositar en los contenedores de recogida de residuos rescoldos o restos incandescentes procedentes de chimeneas o quemas permitidas”. i en canvi no prohibeix dipositar cap altra resta incandescent si la seua procedència no és alguna de les esmentades.

El punt 12.s Prohibeix l’ús de recipients de vidre, pressuposant que aquests seran abandonats o llançats a la via pública.

El Punt 12.u Prohibeix en la pràctica els jocs i altres activitats lúdiques, sense que hi haja llocs habilitats suficientment accessibles per a la pràctica de jocs i esports amb pilotes i altres elements.

El punt 12.w Només fa referència a la col·locació de xapes de metall, sense fer cap referència a l’ús de qualsevol altre material, que pot ocasionar les mateixes molèsties.

CINQUENA: Article 13

Aquest article no té cap sentit, si considerem que hi ha una ordenança reguladora de l’ús de les platges. A més, fa referència a unes dutxes públiques que no existeixen. A més, prohibir el pas de cavalleries atempta contra la servitud d’accés lliure al mar i contra la servitud de pas de 6 metres reconeguda en la Llei de costes (llei 22/1988.

SISENA: Inconstitucionalitat de l’article 18

En limitar les possibilitats de reunió de individus en un espai privat aquest article és contrari a l'article 21 de la Constitució espanyola de 1978, que reconeix el dret de reunió.


SOL·LICITA:

que es tinga por presentat aquest escrit i previ els tràmits oportuns, s'acorde la modificació del text de la ordenança., i es rectifiquen les múltiples errades, ambigüitats i inconsistències que en part (i sense indicar-se totes en el present escrit) es presenten a l’esmentada ordenança.


(NOM )


Borriana, 25 de setembre de 2008

AL TALL A BORRIANA EL 8 D'OCTUBRE

AL TALL.

Vergonya,cavallers,vergonya

PRESENTACIÓ DEL NOU REPERTORI ENTORN

DE L’OBRA DE JAUME I.

TEATRE PAYÀ DE BORRIANA

8 D’OCTUBRE DE 2.008- Teatre Payà - 22.30 hores

Al Tall presenta el seu darrer treball

Vergonya,cavallers,vergonya

Compartirem la música i les cançons del nou repertori amb Jan Maria Carlotti ,d’Occitània i Tomeu Penya de les Balears.

El repertori que presentem, Vergonya,cavallers,vergonya
posa algunes paraules en boca del rei en Jaume,comenta la seua obra i adreça paraules nostres al rei en Jaume.

És una resposta clara a la pregunta “què es va perdre a Almansa”?. Eixa resposta és precisament la història que comentem amb Jaume I en aquest viatge.

Curso gratuito sobre estudios de grabación caseros

Parece que con la entrada del otoño nos hemos puesto las pilas, así que de nuevo nos ponemos en contacto con vosotrxs para informaros de más actividades que vamos a llevar a cabo.

En esta ocasión se trata de un curso sobre Home-Studio. La idea es mostrar lo sencillo que resulta montar en casa un mini estudio de grabación, en el que obtener unos resultados realmente buenos.

Se tratarán diferentes puntos, como qué es un estudio de grabación casero, qué material es necesario, cuál es el presupuesto mínimo y cómo montarlo. Podéis encontrar toda la info en la sección de actividades organizadas, en nuestra web:

www.crisalidemusical.com

El curso se imparte de forma gratuita, y para reservar vuestra plaza sólo tenéis que contactar con nosotrxs y facilitarnos vuestros datos (nombre completo, mail, teléfono de contacto y DNI). Las plazas son limitadas, por lo que atenderemos las peticiones en orden de llegada.

Como siempre, os pedimos que nos echéis una mano con la difusión. Reenviad el mail a quien creáis que le puede interesar.

Gracias.

CRISALIDE MUSICAL

Crisàlide.

VALORACIÓ FESTES ALTERNATIVES

El Col·lectiu Escletxa, la Comissió de Festes Alternatives de Borriana i la Penya Gastronòmica ens mostrem molt satisfets pel desenvolupament de les activitats que hem organitzat en les recents festes. L’èxit de públic i la col·laboració dels diferents col·lectius han fet possible que a Borriana s’haja pogut disfrutar de concerts gratuïts, skate, bmx, monòlegs i moltes i diverses mostres de cultura, oci i art.

L’alta participació ens anima a continuar treballant en la mateixa línia perquè s’ha demostrat que la ciutat necessita també altres activitats. L’organització reafirmen que els actes no han pretés anar en contra de ningú sinó oferir a la ciutadania la possibilitat de gaudir d’una alternativa. En tot cas, opinem que pot ser un motiu de reflexió per als gestors municipals la importància de donar cabuda a altres tipus de propostes.

Les Festes Alternatives de Borriana són i seran unes festes obertes a tota la població sense exclusions.

Els col·lectius volem destacar la gran participació de veïns de totes les edats i condicions i l’oportunitat de donar a conéixer el seu projecte a tota la població. Destaquem també el desenvolupament de totes les activitats sense cap incident i en un ambient distés i de respecte.

La Penya Gastronòmica, en concret, vol informar sobre el bon funcionament dels sopars organitzats durant tota la setmana i d’una manera oberta, amb l’assistència de més d’un centenar de comensals.

L’organització vol agrair al regidor de Via Pública, Pedro Sancerni, el seu suport per la cessió del Pavelló de la Música, mostrant la seua sensibilitat i amplitud de mires. En especial volem agrair a tots els grups musicals i artistes que hi han col·laborat d’una manera desinteressada, especialment a tots els locals per mantindre no sense dificultats una escena musical a Borriana: Puk2, Chesse&Onions, Taste of Tragedy, Malvado Mono, La Rebelión de los Cangrejos, Los Alaridos Salvajes, El Chamuyo, Bacanal, 180, Josep Lluis Notarí, Sergio Molés, Acadèmia de Ball la Milonga, Dj ???, Dj David, Colla de Dolçainers i Tabaleters; a Pep Martí i Tica pel Cant d’Estil; a Diego Alonso, a Víctor Sorlí per la seua professionalitat i paciència en la posada a punt del so; a tots els grups que han col·laborat i col·laboraran en aquest projecte. I també a tots els veïns per suportar-nos, entendre i participar en les nostres activitats.

A la tenda Skate i Bmx Wallride per organitzar les activitats esportives, als skaters de la Mercé, a totes les entitats i persones que han col·laborat per portar endavant aquestes festes, que n’han sigut moltes.

A totes les penyes de Borriana que organitzen activitats obertes al públic sense més motivació que fer créixer les festes. Als bars que han col·laborat en la ruta dels bars.

L’organització vol donar també les gràcies als mitjans de comunicació que han fet difusió de la programació i de les activitats.

A totes les persones que formen part dels col·lectius, que cada dia en són més, per lluitar dia rere dia amb il·lusió en un projecte que ens fa créixer com a persones i com a ciutadans.

A tota la gent que per la seua intel·ligència, compromís o sensibilitat, ha sigut capaç d’adonar-se que aquest projecte de Festes Alternatives no es fa en contra de ningú i que és per a tota la ciutadania.

Moltes gràcies a tots i totes i fins a la pròxima, que serà molt prompte.