Remember: LA FURIA- POR ALGO MÁS QUE POR GUSTO

Més que un grup, La Furia és un projecte sorgit puntualment com a homenatge als The Clash, que va donar com a fruit aquesta maqueta (gravada al Taller de So de la UPC de Barcelona) que us recomano avui, una de les més mítiques i bones que es poden trobar (o difícilment trobar) dins aquest estil.

Dins La Furia trobem a Javi Chispes, qui ja abans havia creat un altre grup mític, Maniática, i que posteriorment crearia als Banda Jachís, entre altres projectes. Un cul inquiet que s'ha embarcat en moltes històries, totes elles molt interessants, sens dubte.

En aquesta maqueta trobem tot de versions dels Clash, amb les lletres traduïdes o adaptades i amb una execució que fan que t'atrapin tant (o gairebé tant) com les originals. Por algo más que por gusto conté versions de temes clasheros com Safe European Home (Seguro hogar europeo), Stay Free (Libre al fin), Guns of Brixton (Armas de Barrio) o Death or Glory (Muerte o gloria), que repassen el vessant sonor més purament punk de la banda.

Fa poc Javi Chispes va fer una sèrie de concerts on es podien sentir algunes d'aquestes versions, tot un luxe. Ara hi han rumors que potser hi ha una segona part de La Furia, una cosa amb què s'ha especulat des de fa temps, fruit de les ganes de sentir més so Furia, més so Clash.

És difícil trobar cançons de la maqueta pel youtube, probablement perquè la maqueta només es va editar en K7, però a escletxa tv podeu veure una...

En aquest blog trobareu, a part de tots els títols de la maqueta, un link per descarregar-vos-la. També la podeu obtenir en llocs com El Lokal de Barcelona, on ben segur la tenen a un preu gairebé mòdic.