Feslloch 08 UN CAP DE SETMANA DE CONCERTS I ACTIVITATS CULTURAL



Ja està tot a punt per a la segona edició del Feslloch, el Festival que se celebra al poble de Benlloch els propers 11 i 12 de juliol i que tanca els 4 mesos de concerts de la Gira 2008-Festival Itinerant de Música en Valencià. Els organitzadors (Escola Valenciana, l’Ajuntament de Benlloch, l’Avanç i el CF Benlloch) han ofert hui una roda de premsa a Castelló on han anunciat l’oferta d’aquesta edició. Respecte a l’edició inaugural, destaca l’augment qualitatiu i quantitatiu: Tretze grups de música, cinema en valencià, monòlegs, tallers, zona d’acampada, piscina, exposicions... Des d’Escola Valenciana s’ha destacat “l’aposta de l’ajuntament i el CF de Benlloch per facilitar un context immillorable per a cloure els 4 mesos de concerts de sud a nord del territori valencià de La Gira 2008”. L’organització preveu multiplicar per tres els habitants del poble de Benlloch, no només en la participació en els concerts sinó també en la resta d’activitats.

L’oferta musical: 13 grups valencians de primera línia

“En aquesta edició hem apostat per augmentar el nombre de grups de renom, els estils i la franja horària d’actuacions, tindrem música de vesprada i per la nit les actuacions s’estendran de les 21:45 a les 6:00h”, han afirmat des de l’organització.

Un any més, Obrint Pas no es perd la fita del Feslloch, però s’incorporen més grups de la resta del territori valencià: La Gossa Sorda, Aspencat, Rapsodes, Pau Alabajos, Skalissai, Pellikana i Entelekia. A més, el Feslloch continua apostant per comptar amb la presència de grups de les comarques de castelló, com ara Agraviats, Aluminosis o Malagäna Ska. A més, també participen en aquesta edició el grup de Tortosa, Pepet i Marieta, i el de Barcelona, Pirats Sound Sistema. Divendres actuaran els grups La Gossa Sorda, Pirat’s Sound Sistema , Rapsodes, Malagäna Ska, Aluminosis i Entelèkia. Dissabte de vesprada la cloenda de La Gira acull l’actuació de Pau Alabajos. El mateix dia per la nit, serà el torn d’Obrint Pas, Pepet i Marieta, Aspencat, Agraviats, Skalisssai i Pellikana.

A més, entre les actuacionsentre grup i grup, i amb la col•laboració de l’Inquiet-Festival de Cinema en Valencià, es projectaran en pantalla gegant video-clips de música en valencià.

Activitats per a tots els públics

Altra de les novetats de l’edició d’enguany, és la programació d’activitats de vesprada adreçades a tots els públics. El dissabte a les 11:30 a l’Auditori l’organització projectarà cinema infantil en valencià, amb la pel•lícula Ratatouille. De vesprada, es presentarà el llibre sobre Obrint Pas “Del Sud”, i a més de l’actuació de Pau Alabajos, l’humor serà el centre d’atenció amb Miguel Àngel Prades com a protagonista. Més tard, a la piscina, un dels tallers que ha generat més expectació és el de dansa del ventre. Més instal•lacions, més prestacions

L’organització preveu superar el número d’assistents de la darrera edició i per això ha potenciat l’acondicionament de les instal•lacions. La zona d’acampada s’ha millorat i augmentat, es compta amb una zona de piscina i dutxes gratuïta, hi haurà un servei de cattering, l’Auditori municipal se suma a les instal•lacions de Festival, es potenciarà la seguretat i hi haurà servei audiovisual i d’imatge d’enregistrament, entre d’altres novetats.

Benlloch: tot un poble en moviment

Com en la primera edició, el poble de Benlloch es prepara per rebre el Festival. I ho fa involucrant a gran part dels seus habitants. A més del club de futbol i l’Ajuntament, entitats locals i veïns assumeixen diferents tasques organitzatives implicant-se per complet en el Feslloch. És el cas de la cooperativa, de les agrupacions locals que organitzen els cattering per als músics i assistents, del mateix monologuista Miguel Angel Prades, i de moltes més persones i entitats.

La Gira 2008: 20.000 assistents, 20 concerts, 39 grups participants, 5000 km recorreguts

En la seua tercera edició, La Gira d’Escola Valenciana s’ha situat en un dels principals festivals de música valencians. A falta de les dades del Feslloch, la Gira ha reunit ja 20.000 assistents en 20 itineraris a diferents comarques, amb l’actuació de més de 39 grups, 5000km recorreguts i més de 100h de música en valencià.

Els itineraris 2008 són: Museros, Agost, Albaida, Faura, Riba-Roja (3), Sollana, Benicàssim, Cocentaina, Albal, Guardamar, Altea, Beniarjó, Beniarbeig, Deltebre, Barcelona,Santa Margalida, Picassent, Alacant i Benlloch.

El grups presents a la Gira 2008 són: Sva-ters, Agraviats, Desgavell, Orxata Sound System, Rapsodes, Ovidi Twins, Mugroman, Sant Gatxo, Odi , Amanida Peiot, Ubàlia Rurana, Soul Atac, La Gossa Sorda, Bajoqueta Rock, Sota Zero, Kayo Malayo, The Skartats, Miquel Gil, The Skafeinats, Ràbia Positiva, Atzukak, Skatimat, Skapolits, Raça Borda, Aspencat,Fora Corda, Lilit i Dionís,Paral•lel 84, Pinka, Anguiles de Camal, Obrint Pas, Skalissai, Malagäna Ska, Aluminosis, Pirats Sound Sistema, Pepet i Marieta, Pellikana, Entelèkia i Pau Alabajos.

VENDA D'ENTRADES PER AL FESLLOC :

Abonament 2 dies:

- Anticipada 10 euros

- Guixeta: 12 euros

Entrada un dia

- Preu únic 8 euros

Aforament limitat

ON ES PODEN COMPRAR?

A internet: www.productesdelaterra.cat

Bar Terra

Ajuntament de Benlloch

Partisano

Casal Jaume I Benissa

Pub Marge (Xalo)

Escola Valenciana (Jose Grolllo 91. València)

Cadena Ser Morella

Llibreria Babel (Castelló)


http://www.myspace.com/lagira08

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ieee!!

"Feulloch" en les vostres agendes, q el tema este està de fòquing mòder. Jo hi vaig (a falta de euros x a anar al pirineos sur.. snif).
Vinga va!

olo is in de jàus

Anònim ha dit...

Hui dijous 10 de juliol a partir de les 20:00, Pellikana (aquell grup de rock censurat a la Trobada de Castalla per part de l'ajuntament...) seràn entrevistats i tocaran en directe acustic en el programa que Santi Mataix realitza a La Fresca FM:

"De Mitja en Mitja"

Podeu escoltar l'especial Pellikana en dirècte per l'internet:

www.lafrescafm.com

Si voleu rebre informació pellikanuda, concerts, concursos... envieu un e-mail a pellikana_news@hotmail.com