Comunicat F. González Chermá per les agresions feixistes

Des en fà uns anys, a la nostra ciutat s'estan realitzant per part dels “cadells” de la “deretona” més rància d'aquesta ciutat, actes vandàlics a tot el que faci olor d'homenatge a DEMÒCRATES assassinats pels franquistes.



Aquesta “deretona” espanyolista que tenim a la nostra ciutat, encara no ha digerit que els temps canvien i vulguin o no, la DEMOCRÀCIA avança i és inevitable que algun dia aquesta DEMOCRÀCIA acabarà sent una República que és la màxima expressió de DEMOCRÀCIA.

Aquesta negació a l'inevitable ho tradueixen al que la “deretona”espanyolista només sap fer, actes vandàlics com trencar làpides que recordin als quals van venir de diferents països del món a defensar la DEMOCRÀCIA, o sigui la IIª República, fent pintades sobre el monument en record dels Brigadistes Internacionals de Benicàssim, pintant per dues vegades una creu gamada en el monument del Passeig Ribalta al primer Alcalde republicà de la nostra ciutat En Francesc González Chermá, atacant al Casal Popular de Castelló – cosa que l'actual Subdelegat del Govern va qualificar de “una simple gamberrada”- i a sobre, aquests cadells de la “deretona” espanyolista no respecta ni tan sols als assassinats sota l'ombra d'uns sumarísims totalment injustos pels quals van ser assassinats centenars de DEMÒCRATES castellonencs. En la nit del quatre al cinc de gener d'aquest nou any del 2011, s'han “estrenat” vexant al monument que el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló els va fer a aquests màrtirs de la DEMOCRÀCIA enfront de l'antic Cementiri Municipal que va ser testimoni dels afusellaments que van tenir efecte en el Riu Sec.

Als cadells de la “deretona” espanyolista, els molesta que se'ls reconegui a aquests defensors de la DEMOCRÀCIA que van ser assassinats per sumarísims FRANQUISTES. És tal la ràbia que tenen, que pretenen “esborrar” el que no es pot ocultar amb una vil pintada. Per molt que pintin damunt de la paraula “franquista”, la Història és molt terca i no la hi pot “esborrar” amb pintades.

Per tant i donat que en aquests últims anys aquests cadells de la “deretona” espanyolista de la nostra ciutat s'estan embravint, exigim a les autoritats locals, autonòmiques i del Govern Central, que prenguin mesures urgents i severes amb aquests cadells de la Kale-Borroka espanyolista perquè si seguim mirant a un altre costat, creiem que les “simples gamberradas” poden acabar derivant en alguna cosa que cap demòcrata vulgues.

Per tant, que aquest comunicat quedi com a testimoniatge que en el seu moment avisem del possible problema que ens podem trobar els demòcrates abans que l'hàgim de lamentar.

Signat:
Associació Republicana Francesc González Chermá.