¿Y si el campo es la salida?

Con un paro juvenil del 41% y una agricultura envejecida y sin relevo generacional a la vista, el campo se ofrece como una opción laboral para los jóvenes. Más de 300 valencianos estudian ciclos agrícolas de Formación Profesional. Quieren ser los nuevos «llauradors».







Dijo Cicerón que «la agricultura es la profesión propia del sabio, la más adecuada al sencillo y la ocupación más digna para todo hombre libre». Nadie lo creería al ver los campos abandonados que entristecen el paisaje valenciano o los ridículos precios de jornales y cosechas. Atrás quedó la época en que el dinero sacado por la cosecha de seis hanegadas de tomate permitían comprar un piso y medio en Genovés —dato cierto—, o en que la explosión citrícola enriquecía zonas enteras del interior valenciano hasta llegar a aquel famoso y exagerado eje de la prosperidad que formaban París, Londres y Burriana. Pisar hoy el campo, en cambio, es sinónimo de lamentos. Pero a Maite Arnau eso le trae sin cuidado.

Tiene 28 años, es de Nules y quiere ser labradora. Su sueño es montar una pequeña explotación de agricultura ecológica, o quizá alternar el cultivo de fruta y verdura con el comercio de plantas. Para lograrlo, está estudiando un Grado Medio de FP en Explotaciones Agrícolas Intensivas. Sí, estudiando. Hace un siglo, casi en cada casa valenciana había un maestro agrícola. Pero hoy hace falta ir a clase para ser un buen labrador.
Maite está aprendiendo a serlo. En el instituto de Nules, este ciclo de formación profesional agraria de dos años de duración enseña a llevar las riendas de un campo de forma eminentemente práctica: analítica de suelo, de aguas, uso de maquinaria agrícola, plantación y cuidado de los productos hortícolas, frutales, de invernadero o viverísticos, estudio de las plagas y su combate pesticida, etc. También aprenden rudimentos empresariales y se les imbuye de mentalidad emprendedora para que después puedan crear su propia empresa agroalimentaria o sacar adelante una explotación agrícola.
Tal vez ahora sea un buen momento. La crisis económica ha vaciado fábricas y ha paralizado el pujante sector de la construcción que trajo los BMW a los veinteañeros del boom. Muchos jóvenes sin apenas formación académica, abocados al paro, han de recolocarse. Y el campo, según destaca Enric Navarro, responsable de Agricultura Ecológica de La Unió de Llauradors i Ramaders, «es una buena alternativa» para los jóvenes que estén dispuestos a formarse en los centros específicos de FP.
La huerta, en realidad, los necesita. El abandono de campos y la fractura en el relevo generacional está haciendo mella. Entre 1996 y 2006, la superficie agrícola de la Comunitat Valenciana era de 660.000 hectáreas. En 2007 bajó a 608.000, casi un 10% menos de terreno cultivado. El fenómeno se agrava con la edad de los labradores. Según datos de 2007, de los 131.185 agricultores de todas las explotaciones valencianas, el 57% de ellos superaba los 60 años. Sólo el 3% de labradores tenía menos de 34 años. Ahí está el corte generacional y, posiblemente, un futuro nicho de mercado para emprendedores.

La «mala fama» del campo
Sin embargo, no es fácil convencer de ello a los jóvenes. En la actualidad, sólo hay dos institutos en la Comunitat Valenciana que imparten ciclos profesionales de agricultura (Orihuela y Nules) y dos escuelas agrarias que la Diputación de Valencia tiene en Catarroja y Requena. En total, algo más de 300 alumnos valencianos reciben formación agrícola reglada en estos centros públicos.
Son pocos en comparación con otros oficios como mecánico, fontanero o electricista. Pero es que, por mucho que dijera Cicerón, todavía se arrastra el pesado lastre de que al campo va «quien no sirve para otra cosa». «Existe una presión social para que la gente joven no se dedique al campo», lamenta Enric Navarro, de La Unió. Así lo ha sufrido en su propia casa —sin tradición agrícola— Maite Arnau, la labradora de Nules. «A mi madre le parecía una locura y siempre me lo ha querido quitar de la cabeza porque el campo no es una profesión que ella quisiera para su hija. A ella le gustaría una oficina, un banco… Pero a mí no me gusta estar encerrada. Me gusta el aire y el campo. Y aunque esto sea un mundo de hombres muy cerrado, yo lo conseguiré», asegura Maite, que aparte del ciclo agrario también está acabando la carrera universitaria de Ingeniería Agrícola.
Su sueño quizá lo represente Ferran Greses. Tiene 26 años y se dedica a la agricultura ecológica: hortalizas, coles y legumbres que exporta al extranjero desde sus tierras familiares de Carpesa (pedanía de Valencia) y Alboraia. Él tuvo claro que quería seguir los pasos de su padre. Pero con un valor añadido: la agricultura ecológica. «No arrojas pesticidas ni herbicidas y lo haces todo a mano: plantar, labrar, rascar… Aunque sea más pesado, eso enriquece el producto, lo distingue y lo hace de mayor calidad», explica Ferran.

Objetivo: producto diferenciado
Profesionalización y especialización. Por ahí pasa el futuro de los jóvenes labradores, según opina Vicent Borràs, director de la veterana Escuela de Capataces Agrícolas de Catarroja. Aunque muestra su preocupación porque «estamos perdiendo la cultura agronómica que nos caracterizaba como pueblo sin que nadie se manifeste ni diga nada, como sí ocurre con las casas del Cabanyal», Borràs cree que sí hay futuro en la agricultura. Con dos premisas: «Elaborar un producto diferenciado del entorno, porque no tiene sentido hacer lo mismo que Marruecos nos vende más baratos, y practicar la venta directa, sin intermediarios, como cada vez más se hace en Europa».
Es bueno matizar que estos ciclos agrarios de FP no forman a collidors o tractoristas. No. Preparan a profesionales integrales del campo. Si tienen tierras, las podrán llevar sin necesidad de pagar un jornal de más. Si no las tienen, podrán entrar en una cooperativa agrícola como técnico de campo, encargado de almacén o responsable de tienda. También pueden asumir la responsabilidad de llevar una finca. O constituir una empresa agroalimentaria o de jardinería y sacarla adelante. Otras dos salidas, cada vez más pujantes, son las de capataz para la administración pública y responsable de programas de agricultura en cooperación internacional en los países del Tercer Mundo.
Una salida de éstas le espera a Vicent Llidó, de 17 años y natural de Artana (Castelló). Nieto, que no hijo, de agricultor, Vicent acabará el próximo año el ciclo medio de Explotaciones Agrarias Intensivas. Este curso, en una excusión a la huerta, recuerda el lamento de un labrador entrado ya en edad. «Nos dijo que en el campo no había sustitutos y que la gente joven no quería seguir». Sin embargo, él está empeñado en tomar pronto las riendas de sus olivos y naranjos en Artana y Betxí y dedicarse a la agricultura. ¿Es ésta una de las salidas a la crisis para los jóvenes? Tal vez sea una salida difícil y costosa. Pero, como también dijo el sabio Cicerón, «cuanto mayor es la dificultad, mayor es la gloria».


Sólo 4 centros públicos de FP agrícola y ninguno en las comarcas centrales
­
La poca rentabilidad que a priori se le atribuye a la agricultura y el gran sacrificio que requiere —y que cualquier temporal arrasa sin contemplación— ha contribuido a alejar a los jóvenes del campo. Sin embargo, el pinchazo de otros sectores como la construcción y los servicios puede hacer replantear estos prejuicios e inconvenientes. Quizá ha llegado la hora de que los jóvenes vuelvan al campo y no sólo como mano de obra no cualificada. Para ello, no obstante, es indispensable la formación profesional no universitaria. Y en la Comunitat Valenciana, según denuncia La Unió, la formación agraria no goza de buena salud.
Sólo dos institutos en Nules y Orihuela imparten ciclos de agricultura, dependientes de la Conselleria de Educación. Aparte está la Escuela de Capataces Agrícolas de Catarroja —que ha formado a más de 3.000 técnicos agrarios desde 1956— y la Escuela de Viticultura y Enología de Requena, ambas pertenecientes a la Diputación de Valencia. Los estudios de jardinería, forestales y gestión de recursos naturales y paisajísticos sí que se imparten en centros públicos de Segorbe, Cheste, Callosa d´En Sarrià y Buñol. También funcionan escuelas agrarias, aunque no son centros públicos, en Llombai (la Ribera), Beniarjó (la Safor) y Jacarilla (el Baix Segura).
Según denuncia el responsable de Agricultura Ecológica de La Unió, Enric Navarro, «las comarcas centrales quedan absolutamente olvidadas por lo que respecta a la Formación Profesional agraria. Zonas tan agrícolas como la Ribera, la Vall d´Albaida, la Costera, el Comtat, l´Alcoià, la Safor o la Marina Alta no tienen ni un ciclo público de agricultura, ni de forestales ni de jardinería, que conforman la familia agraria de la formación profesional». De hecho, lamenta Enric Navarro con acusaciones de «desidia» a la Generalitat, «la nueva titulación de Producción Agroecológica sólo se impartirá el próximo curso en Catarroja y Nules». El sindicalista apuesta por que Agricultura tome las riendas de la enseñanza agraria con un proyecto tan sólido como en Cataluña, donde funcionan 14 escuelas de capacitación agraria tuteladas por la Generalitat y muchas otras iniciativas como la Escola Agrària de Manresa o la Escola de Pagesos i Pastors del Pirineu. El objetivo es favorecer el relevo generacional en el campo. ¿Se producirá ese relevo en la Comunitat Valenciana? «Yo quiero pensar que sí —augura Enric Navarro—, y que será una mezcla de hijos de labradores, urbanitas formados y los inmigrantes, que están más apegados a la tierra».

PACO CERDÀ

Aplec de la Plana 2010



HORARIS I ACTIVITATS - APLEC DE LA PLANA 2010
DIMARTS 29 DE JUNY
Aplec.art: inauguració d'exposicions a la Caixa Rural d’Onda
DIVENDRES 2 DE JULIOL
17.00 h -Al Casal Jove: Inauguració de l'exposició Dones d’Ofici, d’Olga Batiste
17.30 h -Al Casal Jove: Presentació de l’Aplec 2010 i debat sobre Literatura
i Joves a càrrec de Vicent i Marc Pallarés
19.00 h -Al Casal Jove, Aplec.doc:
Documental sobre Palestina, Més enllà del mur i conferència de Pau Alabajos
21.30 h -Cercavila amb la Diabòlica de Morvedre, Grup Folclòric de Moncofa Grup Dolçainers d’Onda, Dolçainers de l’Alcora i Associació Folclòrica d’Onda
22.30 h -A la zona de concerts (al costat del Casal Jove, carrer de Arañuel)
Sopar popular i concerts:
Naia, Almorranes Garrapinyaes, Gossa Sorda i Rapsodes
DISSABTE 3 DE JULIOL
11.00 h -A la plaça del Mercat: Taller de pintura creativa de Ximo Canet
12.00 h -A la plaça del Mercat: Tallers infantils
13.00 h -A la zona d’acampada (Velòdrom): Taller de batucada de l’Escletxa
17.00 h -Al Casal Jove:
Presentació del llibre infantil de Núria Cadenes i Jordi Sebastià
18.30 h -Al Casal Jove: Tast de cervesa 100% artesanal de l’Alcora, Montmirˆ
20.00 h -Al Casal Jove: curtmetratges i taula rodona amb Sergi Gonzàlez
–Si Sabes Decir Hello-, Fili Castelló, Trance i Beto Palanques –En Blanc-
21.30 h -A la zona de concerts: Actuació d’Arteatre
22.30 h -A la zona de concerts (al costat del Casal Jove, carrer de Arañuel) Sopar popular i concerts:
Línia XYZ, Malnom, Tom Bombadil i Pirat’s Sound Sistema

Killer Ladies graben un video-clip al Grau de Borriana.




http://www.myspace.com/killerladies

VI CICLE DE TEATRE D'ESTIU A LA TORRE DEL MAR DE BORRIANA



ESLIDA ROCK

15 de Julio

- LA SÉKIA
- EL MALVADO MONO
- ENTALEGADOS
- MEANDO ACETONA
- DIA 13
- BRAZIL
- KANTAMARIA
- BOCADILL DE SAL, OLI I PEBRE ROIG

Lo mejorcito de cada casa aglutinado en medio de la Serra de Espadà, Ocho grupos de la provincia de Castellón entre los que se encuentran los veteranos Kantamaría, reunidos en un solo cartel para ofrecer a todo aquel que quiera pasar una noche brutal, el mejor rock de la plana.

Festa de Benvinguda a l'espai llibertari Miguel Quintana


Dissabte 26 de juny

Vine i col·labora amb l'espai degustant una bona paella i participant dels diferents tallers, contacontes i més ... .

Us adjuntem el cartell amb la informació.

Orgullo LGTB Castelló 2010

23 Junio 20:30h Noche de San Juan (Planetario)


26 Junio 19:30h Manifestación Orgullo Valencia

(Parterre),(Salida de Castellón 17h, reloj Estación)

28 Junio -04 Julio

II Edición Cicle Cinèma PlanaLesGay

(Teatro Municipal Benicasim )

Entradas: 3 €



28 Junio Lunes, 29 Martes, 30 Miércoles, 1 Julio Jueves 22:30h

Una Habitación en Roma de Julio Medem

V.O. Inglés, S. Castellano

Sinopsis:

Una habitación de hotel en el centro de Roma es el escenario interior en el que dos mujeres jóvenes que se acaban de conocer, se internan juntas en una aventura física que les tocará el alma.


Todo transcurre en una noche y en las primeras horas de la mañana de un día del comienzo del verano de 2008, antes de que Roma lance a cada una de ellas al lugar al que pertenecen; por la tarde Alba (Elena Anaya) volará a España, y Natasha (Nathasa Yarovenko) a Rusia.


La habitación del hotel, que parece haberlas estado esperando siempre con la emoción de la Historia incrustada en sus viejas paredes, sugestiona una atmósfera cargada de erotismo y sensualidad, con una extraña fuerza que engancha sus miradas apuntando hacia lo desconocido. Nacen sentimientos nuevos que Alba y Natasha aceptan, y al mismo tiempo quitan importancia hablándose con soltura y buen humor. Un pacto natural de ligereza que propicia situaciones tan cómicas como enigmáticas, antes del ataque inesperado de un amor punzante como una flecha lanzada desde lo alto. Durante doce horas, de noche y de día, estas dos mujeres desvelarán sus vidas, primero ocultándose y protegiéndose por miedo a la atracción sin retorno, luego dejándose acompañar hacia el paisaje desconocido de la otra, habitado por sus compromisos y el amor sincero hacia sus respectivas parejas; en el caso de Alba, una mujer que tiene dos hijos; y el de Natasha, su profesor de Renacimiento con el que se va a casar la próxima semana.


Ambas girarán sobre sí mismas hasta ponerse boca arriba mirando juntas hacia otra verdad, un abismo compartido, el secreto guardado en una habitación en Roma, una sorpresa del tiempo anterior que les adelanta, un regalo del destino para que hagan con él lo que más deseen. Así nace para ellas su nueva libertad.



A Single Man – Un Hombre Soltero de Tom Ford

Sinopsis:

Ambientada en Los Ángeles en 1962, UN HOMBRE SOLTERO es la historia de George Falconer, un profesor universitario británico de 52 años que lucha por encontrarle sentido a su vida tras la muerte de su compañero sentimental de muchos años, Jim.

George rememora el pasado y no consigue ver su futuro mientras lo seguimos a lo largo de un único día, en el que una serie de sucesos y encuentros lo llevan en última instancia a decidir si la vida tiene sentido; mientras recibe consuelo de su amiga Charley.

UN HOMBRE SOLTERO es una historia romántica sobre un amor interrumpido, sobre el aislamiento que forma parte inherente de la condición humana y, en definitiva, sobre la importancia de los momentos aparentemente insignificantes de la vida. La historia es una adaptación basada en una novela de Christopher Isherwood y está dirigida por Tom Ford.


2 Julio Viernes 22:30h,

3 Sábado, 4 Domingo, 19:30 h y 22:30h




2-4 Julio Exposición de Fotografía de Rafabitch, Sátiros, Ninfas y otros seres mitológicos

18h - 21h (Teatro Municipal Benicasim, Sala Miró )

Artista novel, ésta es su primera exposición. Madrileño afincado en Castellón, según él se considera un aficionado a la fotografía, pero las fotos hablan por si solas.




Esta exposición trata sobre la mitología y en particular la visión que tenían los sátiros sobre las ninfas.

Las ninfas son la representación del espíritu femenino de la naturaleza y la personificación de las actividades creativas de la misma. También eran mujeres de una extraordinaria belleza y estaban siempre alerta para poder escapar de los sátiros, pues eran perseguidas por estos. Los sátiros eran seres mitad hombre mitad cabra, que bailaban y bebían hasta emborracharse. En esta ocasión las ninfas son el objetivo sexual de un sátiro que no cansado de su ansia, persigue sin descanso unas ninfas aprovechando que su diosa Artemisa (diosa de la caza) esta descansando. Una demostración del poder de atracción que ejercían las ninfas sobre los sátiros que no cesaban en su empeño hasta que no habían poseído su belleza y juventud.




4 Julio Manifestación Estatal Orgullo LGTB

Puerta de Alcalá (Madrid) 18:00h

23 de juny Festa Solstici d'Estiu a Borriana


La nit del 23 el Col.lectiu Escletxa tindrem la nostra foguera a la Platja de l'Arenal, vos convidem a totes i tots!!
La moguda va de la seguenta manera:
Des de les 19-20h ja estarem per allà per preparar la foguera, les torxes i el que calga...
Cap a les 21 hores farem el Pa-i-Porta (recordeu dur-vos algo de beguda per no ofegar-vos)
Degustació de Meló d'Alger amb trukaet Tropical-Calipso-Ragga
Actuació del Grup de Batukada de l'Escletxa

DISSABTE 26 RAVE EN BETXI: DRUM & BASS - JUNGLE - INDIE - ELECTRO


DJ CCTT (Fra) - Dj Charli (cs) - Dj Isma (vlc) - Dj Jimp (cs)
BETXI - EL LLOC ES CONFIRMARA EL MATEIX DIA AL PERFIL DE DJBANKAL SOLS ALS AGREGATS

Blockamundos el bloc de l'Escaladot Miguel Navarro


http://blokamundos.blogspot.com/

CURS D'ESTIU UJI SOBRE MEMORIA HISTORICA

En aquesta adreça
http://www.uji.es/serveis/sasc/cest2010/

trobareu informació del curs d'estiu de la Universitat Jaume I "República, repressió franquista i transició: els obstacles de la memòria històrica" dirigit pel professor Andrés Piqueras, amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló

Ja esta obert el termini d'inscripció.

[Dissabte 26] JORNADA PRESOS AL CARRER


El pròxim dissabte 26 de Juny es farà la jornada presos al carrer al Centre Social Ocupat "La Nau" de Castelló ( Carretera de Borriol, quadra segona. És entrant a Castelló per la Universitat) A les 18h hi haura una xerrada-taula redona sobre la situació a les presons (amb Cruz Negra Anarquista i Tokata) , després es farà un concert de hip-hop amb Vagos y Maleantes + micro lliure i per la nit a apartir de les 23h. concert amb:

Lo nom del Porc
Garganboig
Zona Zero


Durant tota la Jornada hi haura trobada de Distris.
Tots els beneficis aniran destinats als presos i les preses.

La Servilleta diaria de Carlos Salcedo. Matrimoni

CONCERT DE CANT D'ESTIL

Divendres 25 de Juny, 22 hores.
Plaça Major de Castelló


Amb l'actuació de:
PEP MARTÍ
PEP BOTIFARRA AMB LA RONDALLA
MIQUEL GIL
LOLA TORTOSA LA DE LA TORRE

Organitza: Fundació Caixa Castelló (amb els nostres diners, clar)

XERRADA SOBIRANIA FINANCERA: ALTERNATIVES DE FINANÇAMENT ÈTIC I SOLIDARI

Divendres 18 de juny, DE 17:00 a 20:45h

Llotja del Cànem (C/ Cavallers, 1 - Castelló de la Plana)


La Banca Ètica sorgeix des dels moviments socials com a crítica al funcionament de les entitats financeres tradicionals, i per promoure l’ètica en els negocis. Des d’aquesta postura ciutadana, s’exigeix responsabilitat a les entitats financeres, s’exigeix transparència.

Una societat democràtica i participativa ha de conèixer què es fa amb els seus estalvis, ha de conèixer el destí del seus diners. A més, l’existència de la Banca Ètica no pot fer-nos oblidar el nostre dret, com usuaris de la banca tradicional, de exigir que s’apliquen una sèrie de criteris a les polítiques d’inversió.

PROGRAMA

- 17:00h a 18:15h: Cóm funciona el sistema? Un enfocament crític.

Pau Miró (UPV-ODG)

- 18:30h a 20:45h: Alternatives des de la base.

Núria del Rio (Coop57)

FESTA DEL SOLSTICI D'ESTIU 2010 a castelló


Dimecres 23 de Juny ... a la posta de sol
Platja del Gurugú (front l'aeròdrom) - Grau de Castelló de la Plana

Vine amb el Casal Popular a gaudir de la nit més màgica i la festa més nostra.
El braç gastronòmic prepararà una deliciosa TORRADA VEGANA regada amb SANGRIA (per només 4 eurets) i després del bany i botar la foguera ...
seguirem la festa a la carpa de Jamaican Memories !

Un consell: reserva el teu tíquet quan abans millor a la barra del casal !

Que no t'ho expliquen !

casal popular castelló: concurs de samarretes 2010

S’ha obert el període de votacions del concurs de disseny de samarretes del Casal Popular 2010. Podeu veure tots els dissenys que hi participen visitant la pàgina del concurs. Per tal de votar és necessari ser una usuaria registrada dels fòrums (el registre és lliure). S’acceptaran vots fins el dia 30 de Juny (inclòs).

Podeu opinar sobre cadascun dels dissenys, votant positiva/negativament o bé no votant (posició neutral). Sou lliures de canviar d’opinió sobre un disseny fins la data de tancament, tanmateix un cop heu opinat en un disseny concret, no podeu tornar a una posició neutral. Guanyarà el concurs aquell disseny que acumule un balanç de vots més favorable. En cas d’empat, l’assemblea decidirà què fer amb els dissenys guanyadors.

Si teniu qualsevol suggeriment comenteu-ho en aquest fil dels fòrums.

Gràcies per participar!

Cicle de cinema i de bojeria [Casal Popular de Castelló]


Hola a tothom!

Som un grup d'individualitats que, preocupats pel tema de la salut mental, estem preparant unes jornades per al pròxim mes d'octubre. Aquest cicle que ací us presentem és una activitat pensada per a generar debat i, per tant, aprenentatge i també per autogestionar les esmentades jornades. Per això, cada dijous abans de les projeccions hi haurà un sopar popular per a col·laborar.

*Totes les projeccions es faran al terrat del Casal Popular de Castelló a les 22 h.


Us esperem, i a veure si entre totes li traiem suc!



Dijous 17

BICHO DE SETE CABEÇAS
2001. Laís Bodanzky [88 min]

Neto és un jove estudiant de classe mitjana que manté una relació cada vegada més llunyana amb el seu pare. La seua vida canvia de sobte quan el pare li troba una dosi de droga i decideix internar al jove a un manicomi, on serà víctima del sistema d'aquesta institució. Internat al psiquiàtric, Neto comença a viure una realitat completament absurda, inhumana i rodejada de corrupció...

Dijous 24

MI HIJA HILDEGART
1977. Fernando Fernán Gómez [109 min]

Madrid 1933, Aurora Rodríguez es posa en mans de la justícia després d'acabar amb la vida de la seua filla Hildegart. Aurora, feminista convençuda, havia decidit engendrar a la dona perfecta, en profit de la causa alliberadora de la dona. Educada sota una fèrria disciplina des de la més primerenca edat, Hildegart és ja als 18 anys una celebritat en els ambients intel·lectuals i revolucionaris. I a aquesta edat, una matinada, la seua mare la va matar...

Dijous 1

HOMBRE MIRANDO AL SUDESTE
1986. Eliseo Subiela [90 min]

El doctor Julio Denis és un metge psiquiatra i treballa en un neuropsiquiàtric. Un dia arriba a l'hospital un jove, Rantés, que diu ser un ésser d'altre planeta. El tracta com un paranoic, però Rantés anirà introduint-se en la seua vida, fent-lo dubtar de si realment està boig, amb la qual cosa, subtilment, obliga al Julio a replantejar la seua vida i professió.

Dijous 8

FRANCES
1982. Graeme Clifford [139 min]

Frances té només 23 anys quan debuta al cinema. És bella i intel·ligent, i molts consideren que arribarà a ser una gran estrella. Però Frances Farmer és, a més, una persona poc convencional, una qüestió que en el Hollywood dels anys trenta no es considera precisament una qualitat. Després del seu fracàs sentimental es llança a la beguda i inicia un camí de destrucció sistemàtica. La seua mare, una dona autoritària, aconsegueix la seva custòdia legal i la interna en un hospital psiquiàtric, on és sotmesa a electroxocs i a una cura d'insulina. Frances es troba a la vora de l'abisme i només li queda una esperança: el seu millor amic, Harry York.

Dijous 15

SHOCK CORRIDOR
1963. Samuel Fuller [101 min]

L'ambiciós periodista Johnny Barrett està obsessionat amb guanyar el Premi Pulitzer. El seu pla per a arribar a tan prestigiós guardó, és fer-se passar per boig, i així ser internat en un hospital psiquiàtric on s'ha comès un assassinat. Amb l'ajuda del doctor Fong i de la seua núvia Cathy assoleix enganyar als metges especialistes que signen la seua reclusió. Una vegada en l'hospital, Johnny tracta d'obtenir informació dels tres únics testimonis del crim: tres interns als quals, ni la policia ni els metges han aconseguit fer parlar...

xarrada religions en convinència ciutadania i democràcia

SERVILLETES VARIES






Fotos recorregut Línia X Y Z per La vall d'Uixó. De Francesc Durà




Dissabte 12 de juny del 2010. Una vintena de persones hem inagurat l´itinerari 'St. Antoni-la Cova'. Amb el permís de l´ajuntament hem col·locat dos cartells informatius sobre la línia XYZ. Ara resta la feina de marcatge, neteja i difusió d´un camí per trinxeres i búnquers de la guerra civil.


Es un itinerari per donar a conèixer espais de guerra amb una informació bàsica , però ignorada per la majoria de la població.
Volem defensar el patrimoni de guerra de l´amenaça de les bicis, motos i, sobre tot, la devastació urbanística que devora territori amb un afany especulatiu destructiu.


Demanen l´ajuda de la gent per complementar el treball i ampliar el radi d´acció a la resta de la línia XYZ. També és un crit a les administracions en defensa del patrimoni quasi en extinció.

http://www.francescdura.com/

VEUS PER PALESTINA

  • DISSABTE 12 de JUNY
19h, a la Plaça del Patriarca (València)
ACTE DE SOLIDARITAT AMB LA FLOTA PER LA LLIBERTAT A GAZA
amb les paraules de:
David Segarra
Laura Arau
Manuel Tapial
Pascual Serrano
Willy Toledo
Xavi Sarrià
Comunitat Palestina de València
amb la música de:
Miquel Gil
Nabil Mansour
Cor infantil intercultural
Dolçainers del País Valencià

Homenatge a Miguel Hernández i Inauguració de l'Itinerari de trinxeres i búnquers de la línia XYZ


Dissabte 12 de juny (11 hores), La Vall d'Uixó.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i la CGT realitzen el dissabte 12 de juny a les 11 h. a la Vall d´Uixó l´homenatge a Miguel Hernández i la inaguració de l´itinerari per trinxeres i búnquers a Vall d´Uixó.
El lloc de trobada és a les 10, 30 h. a les Coves de Sant Josep.
Llegirem poesies del 'poeta del poble' i iniciarem l´itinerari d´espai de guerra de la línia XYZ.

Us esperem.

_______________________________________

Info Gris gris


Bones familia!
Gris-Gris despedim la primavera el pròxim dissabte dia 12 al pub D'Legend de Castelló.
Serà el darrer concert d'aquest cicle.
Esperem la vostra visita en aquesta data assenyalada!
L'aforo del local és reduït, així que no vos despisteu.
Obrin portes a les 19 hores.
Inici del bolo a les 20 hores en punt.
Salut i fins dissabte!

Gris-Gris


PD: Aprofitem per informar-vos que aquest mes Gris-Gris ha entrat al TopTen de discs del MondoSonoro en l'edició de la Comunitat Valenciana.
------------------------

http://www.myspace.com/grisos
http://www.youtube.com/6ris6ris

ACTIVITATS AL FLOW GRAFFITI i NIT DE BALL



1er Mercat d'Intercanvi a Benicàssim


Motivats per la creació de xarxes, de compartir coneixements, de reciclar objectes i per enfortir lligams entre totes les associacions que lluitem pel canvi social eco i lògic, R de Renegà organitzem el 1er Mercat d'Intercanvi a Benicàssim el pròxim diumenge 13 de juny de les 10h a les 14h a la Plaça de les Corts Valencianes (Benicàssim), front al Centre de Salut.

Estimats pardalets, veniu al mercat, portem objectes que ja no fem servir, intercanviem i aprenguem junts. La nostra millor arma és l'acció.

http://r-de-renega.mooo.com/

Concert de Cantautors


Josep Lluís Notari i Pau Alabajos en concert a l'Artesana de Falset

Entrada: 5 €

Organitza: Falset Decideix
Col·labora: Centre d'Estudis Falsetans, Dinàmica i Ràdio Falset

Concert de Rumbología al Esfèric de Moncofar

Concerts d'estiu de El Retrato...


  • 11 de Junio – Pub D’Leyend (Castellón) 20:30
  • 18 de Junio – Pub Zeppelin (Vall D’Uixò) 23:30
  • 25 de Junio – Bar Llorer (Rafelbunyol) 23:00
  • 29 de Julio – Arenal Sound (Burriana)

Boicot contra Israel. La población civil toma iniciativas

noticias sobre la proliferación del boicot a Israel a nivel internacional:


Los 3 grupos musicales The Pixies, the Klaxons y Gorillaz han cancelados conciertos en Israel.

http://jenesaispop.com/2010/06/07/pixies-klaxons-y-gorillaz-cancelan-conciertos-en-israel/
http://www.europapress.es/internacional/noticia-oproximo-the-pixies-gorillaz-the-klaxons-cancelan-conciertos-israel-20100606180240.html
http://www.radiobiobio.cl/2010/06/06/pixies-se-unen-a-gorillaz-y-klaxons-y-cancelan-sus-conciertos-en-israel-como-protesta-a-ataques/


2 escritores muy famosos en el mundo de la literatura inglesa Alice Walker e Ian Banks han declarado su apoyo a la campaña BDS y Banks a dicho que de ahora en adelante sus libros no se van a traducir al hebreo.

http://usacbi.wordpress.com/2010/03/31/alice-walker%E2%80%99s-message-on-bds-day-of-action/
http://pulsemedia.org/tag/iain-banks/
http://uk.reuters.com/article/idUKTRE6524EY20100603


Los sindicatos de estibadores en suecia y sudafrica han votado que no van a trabajar con barcos israelíes y el sindicato británico Unite ha aprobado una moción de boicot contra empresa israelíes.


http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/thousands-demonstrate-across-the-world-against-israel-s-gaza-flotilla-raid-1.294295


--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

SERVILLETES VARIES



Petició d'ajuda de Castelló per Palestina

Des de Castelló per Palestina demanem la vostra col·laboració i participació.

Els pròxims dies 8, 9 i 10 del present mes l'EACC projectarà "Mal gest", pel·lícula dirigida per l'israelià Tzahi Grad.

Dintre de la campanya que s'està portant a terme per la població civil internacional, davant la falta de coherència i validesa mostrada pels Organismes Oficials per a imposar sancions a Israel pels seus actes criminals, Castelló per Palestina ha organitzat una acció de protesta davant la porta del EACC per a conscienciar a la persones que acudeixin a veure la pel·lícula que abstenir-se d'assistir a tal projecció és una manera molt vàlida d'expressar la seva voluntat que Israel sigui sancionat per tals actes criminals.
Tal vegada algunes o alguns penseu que aquesta activitat és sols cinema, i que gens té a veure amb la política. No obstant això, nosaltres pensem que, encara que de manera involuntària, programant aquest tipus d'activitats es contribuïx a normalitzar davant l'opinió pública un estat que realment, i com els seus propis actes ho demostren, és un estat criminal, ja que viola de múltiples formes la legalitat internacional.

Col·labora amb nosaltres; Si asseguis la necessitat de demanar sancions contra Israel, acompanya'ns en la porta de l'EACC.

Convocatòria:
C/ Prim (darrere de Plaza Borrull)
Dimarts 8, a les 19:30h
Dimecres 9, a les 21:30h
Dijous 10, a les 19:30h Gràcies.

--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

UN ÚLTIMO SUSPIRO de Kevin Laden

No me importa lo más mínimo que todas estas personas vayan a morir, ni ser yo el verdugo que hará que vuelen en pedazos. Ayer fue el salón de mi casa, hoy será la boda de dos personas a las que no he visto en mi vida. No hay remordimientos, solo una horrible y vertiginosa taquicardia y sudor, mucho sudor, un sudor espeso que me empapa el rostro sin expresión, que me resbala y me escuece en la mirada, que me recorre los labios y me permite saborearlo, ya sé a qué sabe la venganza.


Sé que voy a dejar de existir, y sé que ellos también perecerán. Madres con sus hijos, maridos con sus mujeres, pero al menos no sabrán jamás lo que duele perder a un ser querido, no sentirán en sus carnes lo que es echarse de menos, todos aguardan el mismo sino, el mismo final que obtuvieron los míos, enterrados entre las ruinas de su hogar, bajo cascotes y retratos de familia, con los escombros y la metralla como única sepultura. Hoy soy yo el desalmado, el bárbaro sanguinario y sin nombre propio, sin honor ni homenaje alguno en esta tierra de bastardos. Mataré porque ellos matan, no hay más pretexto, no existe otra razón, y si la existe, nadie me la ha enseñado, ni mi Dios ni mis enemigos, ni aquellos hermanos junto a los que libro esta batalla. Lo único de lo que estoy seguro es de que no soy un asesino, si no un mártir, un insurgente.

La mirada fija en un solo punto, la expresión completamente helada, los labios rezando en silencio una plegaria, le rezan a un Dios que me acogerá en su seno para que no haya más dolor, que me reunirá con mi familia para no volver a separarnos. Mis manos mantienen con entereza el pulso, mis pies empiezan a andar, y avanzo sin vacilar un solo instante, con la firmeza del más impávido. Un paso, otro paso, y otro… el mundo parece encogerse cada vez más mientras que la visión se ha tornado más clara a pesar de las gotas de sudor que franquean la barrera de mis pobladas cejas, y el corazón retumba a una velocidad pasmosa, pero los nervios, los nervios parecen haber sido forjados con acero puro.

Mientras me acerco la tensión parece apoderarse poco a poco de los allí presentes, como si el aroma de la mismísima muerte hubiese invadido el lugar, con absoluto sigilo, caminando unos pasos delante de mí. La desconfianza es palpable, pero nadie dice nada, la música sigue sonando, la gente baila insegura, se entrecruzan las miradas como si se estuvieran diciendo adiós, todo el mundo calla, muchos agarran con fuerza las manos de sus parejas de baile. Ya saben lo que ocurre, saben que no hay salida alguna, yo también lo sé, por eso no miro hacia atrás, si no que miro hacia el cielo esperando ver ya ese umbral del que me hablaron con sonrisas esperanzadoras, cierro los párpados y aprieto con fuerza la mano izquierda, el puño cerrado, mientras que con la otra sostengo el detonador.

El grito de una mujer, ruido de mesas, gente corriendo, un último suspiro….
Allah es grande!

- Kevin Laden -

http://diosesterrorista.blogspot.com/

La Servilleta diaria de Carlos Salcedo. Ludópata

Xerrada "Municipis i participació ciutadana". Dissabte 5 de juny.

BUTACA CINEMA UJI – Juny 2010

Entrada lliure


Cicle Four Films

Four Seasons sixties Club

C/Castelldefels, 14, Castelló de la Plana

Dimarts, a les 20:30h.

THE TIME OF YOUR LIFE

01/06/10 DIRTY DANCING de Emile Ardolino (1987)
08/06/10 CUENTA CONMIGO de Rob Reiner (1986)

Distriz Café Rock

C/ Comte Pestagua, 7. Castelló de la Plana

Dimecres, a les 20.30h

CIÈNCIA FICCIÓ

02/06/10 ÚLTIMATUM A LA TIERRA de Robert Wise (1951)

09/06/10 LA GUERRA DE LOS MUNDOS de Byron Haskin (1953)

16/06/10 FAHRENHEIT 451 de François Truffaut (1966)

23/06/10 2001, UNA ODISEA DEL ESPACIO de Stanley Kubrick (1968)

30/06/10 BRAZIL de Terry Gilliam (1985)

+ Informació: http://www.uji.es/CA/asc/cinema/

ciber-acció UJ · Palestina

Hola a totes i tots,

Després dels darrers atacs perpetrats per l’exèrcit d’Israel contra la flota que transportava ajuda humanitària a la Franja de Gaza, els quals resultaren en l’assassinat de 19 persones internacionals i més de 60 ferits, no podem deixar que els autors continuen impunes.

Per això, com a membres de la Comunitat Universitària, hem de mostrar el nostre rebuig cap a aquesta situació continuada front als i les nostres representants i càrrecs públics.

Com a acció conjunta, podem reenviar el correu que vos incloem més avall a tres destinataris:

- Al rector : rectorat@uji.es

- Al director de la Càtedra Unesco: epd@uji.es

- A la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat: ocds@uji.es

Podeu utilitzar els següents missatges (bé en espanyol o en català). Només cal substituir els punts marcats en roig pels càrrecs que vos indiquem, i enviar-ho als corresponents destinataris. Caldrà que cadascú(na) de nosaltres ho signe amb el nom i el DNI. A l’assumpte del missatge, per evitar que es filtre com a spam, cadascú(na) indicarem el que ens semble oportú.

Davant les accions realitzades per l’exèrcit d’Israel la matinada del 31 de maig, DENUNCIE que:
- L’exèrcit d'Israel va abordar una flota, portadora d’ajuda humanitària, en aigües internacionals, sense comptar amb l’autorització del capità de la mateixa, la qual cosa constitueix un acte de pirateria.

- L’exèrcit d'Israel va retenir contra la seua voluntat, a punta de pistola, a 750 internacionals, de més de 40 nacionalitats distintes, la qual cosa constitueix un acte de segrest.

- L’exèrcit d’Israel va fer ús abusiu de la força en aquest acte de pirateria i segrest, assassinant a 9 persones i ferint-ne a més de 60, la qual cosa constitueix una violació dels Drets Humans.

Per tot això, i considerant que no és suficient amb condemnar els fets, sinó que s’ha de condemnar i sancionar el responsable, com a membre de la Comunitat Universitària sol·licite a ............. de la UJI que es pronuncie públicament en aquest sentit i trenque relacions amb Israel mitjançant el boicot acadèmic fins que:
- Es retire el bloqueig il·legal sobre la Franja de Gaza, establert després d’unes eleccions democràtiques.
- Israel acomplisca la Legislació Internacional.



Ante las acciones llevadas a cabo por el ejército de Israel en la madrugada del 31 de mayo, DENUNCIO que:

- El ejército de Israel abordó una flota, portadora de ayuda humanitaria, en aguas internacionales, sin contar con la autorización del capitán de la misma, lo que constituye un acto de piratería.

- El ejército de Israel retuvo contra su voluntad, a punta de pistola, a 750 internacionales, de más de 40 nacionalidades distintas, lo que constituye un acto de secuestro.

- El ejército de Israel hizo uso abusivo de la fuerza en este acto de piratería y secuestro, asesinando a 9 personas e hiriendo a más de 60, lo que constituye una violación de los Derechos Humanos.

Por todo ello, y considerando que no es suficiente con condenar los hechos, sino que se debe condenar y sancionar al responsable, como miembro de la Comunidad Universitaria solicito a ………… que se pronuncie públicamente en este sentido y rompa relaciones con Israel mediante el boicot académico hasta que:

- Se retire el ilegal bloqueo sobre la Franja de Gaza, establecido tras unas elecciones democráticas.

- Israel cumpla con la Legislación Internacional.



Moltes gràcies!!

Castelló per Palestina

La Servilleta diaria de Carlos Salcedo. A la playa!!

Exposició de Enrique Tejedo "Terri" al Flow