CINEMA A LA UV


Hola a tots i totes,
Com alguns ja sabeu, a la UV hem organitzat un cicle de cinema de temàtica violenta, per mitjà del qual tractem d'analitzar la societat actual dins la que es desenvolupa l'ésser humà. Fins a la data, ja han sigut 4 els films projectats de dimecres en dimecres a l'aula CH 2.2 de la UV. Entre els títols es troben STRAW DOGS; traduida com Perros de Paja, de S. Pekinpah, o Funny Games de M. Haneke. En totes aquestes pel·lícules escollides s'han vist distintes situacions peculiars a les que, en moltes ocasions i de forma inderecta o més directa, estem exposats. Situacions més o menys violentes a els que nosaltres com a animal primitiu que som, creem una resposta irracional. Amés d'açò, al cicle s'han projectat obres de directors ben distints per tal de tractar d'obrir-nos a les diferents visions y formes de vore una mateixa situació o un sentiment, per exemple el de venjança. S'ha passat tant per el cine nord-americà de S. Pekinpah, com per l'espanyol de L. Buñuel, arribant al Koreà de Park Chan-Wook. Per últim el film triat per a finalitzar aquesta primera temporada (que esperem continue el curs que ve) porta com a títol: Saló i els 120 dies de Sodoma, el seu autor es el gran cineasta italià Pier Paolo Pasolini, qui un any despres de produir aquesta obra d'art, en 1976, va ser ajusticiat pel gover del seu païs...


Desde l'organització vos convidem a assistir al visionat d'aquesta, la última pel·lícula del cicle, que tindrà lloc com semlpre a l'aula GH 2.2 de la Facultat de Geografia i Història de la UV. Dimecres 13 a les 18.30h.


Després de vore el film es donarà pas a una conferència realitzada pel Llicenciat en Història de l'Art per la UV Nacho Moreno.

Ací adjunte una xicoteta ressenya de la pel·lícula

Sinopsis

La película sigue la trama del relato del Marqués de Sade, a través de la repetición infinita del mágico número, que no es otro que el 4. Cuatro señores del pueblo de Saló, representantes de todos los poderes fácticos: el Duque (nobiliario), el Monseñor (eclesiástico), su Excelencia el Presidente de la Corte de Apelación (judicial) y el Presidente (económico) se reunen en una villa con tres mujeres, antiguas prostitutas que ahora ejercen de madames, y una serie de chicos y chicas capturados por ser hijos de partisanos. Esta suntuosa y decadente villa está aislada del mundo gracias a la vigilancia de los soldados fascistas y de las SS. Durante 120 días la mansión estará regida por un reglamento creado por los cuatro señores, gracias al cuál están autorizados a castigar a los jóvenes indiscriminadamente hasta el punto de poder disponer de la vida de ellos sino tienen un comportamiento de absoluta obediencia a los señores. Cualquier incumplimiento del reglamento, sea insubordinación, práctica religiosa o sexual entre los jóvenes será castigada con la muerte. Los 120 días estarán divididos en una estructura infernal y dantesca, que corresponde a las cuatro partes en las que se divide el filme. Las tres madames cumplirán las funciones de narradoras de historias, y deberán competir explicando sus propias y perversas experiencias sexuales en la llamada sala de las orgías, con el propósito de excitar a los señores y así educar a los jóvenes en los apetitos sexuales. Las tres estarán acompañadas por una cuarta mujer al piano, que debe estetizar el crudo relato pornográfico.