Projecció del curt documental “Amb l’aigua al coll” i taula redona sobre la construcció i importància del Port de Borriana

El divendres 24 de'abril de 2009, a les 19:30 h, tindrà lloc la presentació i projecció del curt "Amb l'aigua al coll" (10min.), documental sobre l'esforç que va suposar la construcció del Port de Borriana, a principis del segle XX, destinat principalment a l'exportació de taronja. Aquest cur documental ha estat realitzat pel Taller de Producció de Vídeo Documental de la Universitat Jaume I de Castelló.

Amb posterioritat a la projecció es farà una taula redona sobre la construcció i importància del Port de Borriana. En la taula redona participaran:

- Vicent Abad, director del Museu de la Taronja
- Guillem Ríos, periodista
- Agustí Arjona, guionista del curt
- Vicent Panís, mariner jubilat
- Lourdes Burdeus, autora del llibre “Burriana 1882-1936 El Puerto”

Amb la participació del públic assistent.

Aquesta activitat coincideix amb el 75 aniversari de la mort de Jaime Chicharro, un dels impulsors de la construcció del Port de Borriana.

Organitza: Guia tvale.es / Laboratori de Comunicació del Dep. de Ciències de la Comunicació de l'UJI

Col·labora: Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Associació de Veïns del Port de Borriana, Museu de la Taronja, Confraria de Pescadors.


Autors del curt documental “Amb l’aigua al coll”

Realització: Ernesto Montero
Guió: Agustí Arjona
Script: Marcos Monraval
So: Joaquín Tur
Muntatge: Raül Segovia
Producció: Joaquín Monleón
Agraïments: Enrique Safont, per 50 anys de fotos. Museu de la Taronja. Oscar Navarro, Juanjo García, Rubén Lledó i Longi Gil
Font: tvale.es