Dimarts PULP FICTION al Cinema Escletxa


Dimarts, 21/04/09 19 hores PULP FICTION de Quentin Tarantino (1994)

Sala d’actes del CME Rafel Martí de Viciana

C/ Ausiàs March, BORRIANA.

Pulp Fiction és una pel·lícula de 1994 dirigida per Quentin Tarantino, que la va coescriure amb Roger Avary. És considerada per molts com una fita en la història del cinema, ajudant a establir influència al moviment de pel·lícules independents als Estats Units.

Quentin Tarantino i Roger Avary van guanyar l'Oscar al millor guió original. Pulp Fiction va obtenir set nominacions en total incloent la de millor pel·lícula i millor director. A més, es va endur la Palma d'Or del festival de Cannes.

La pel·lícula va suposar un gran impacte per molts dels actors que hi van participar. És el cas de John Travolta que, gràcies a la seva intepretació de gàngster a Pulp Fiction, va veure com la seva carrera es revifava després d'uns anys plens de fracassos, o de Samuel L. Jackson que es va convertir en una estrella internacional.

L'argument el formen quatre històries de violència i redempció, en què es creuen les vides de dos gàngsters, la dona d'un mafiós, un boxejador fracassat i una parella d'atracadors maldestres.

TITULO ORIGINAL Pulp Fiction
AÑO
1994
DURACIÓN
153 min.
PAÍS
DIRECTOR Quentin Tarantino
GUIÓN Quentin Tarantino & Roger Avary
MÚSICA Varios
FOTOGRAFÍA Andrzej Sekula
REPARTO John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Tim Roth, Ving Rhames, Eric Stoltz, Rosanna Arquette, Harvey Keitel, Christopher Walken, Bruce Willis, María de Medeiros, Amanda Plummer, Angela Jones, Quentin Tarantino, Steve Buscemi
PRODUCTORA Miramax Films / Band Apart / Jersey Films. Productor: Lawrence Bender
GÉNERO Y CRÍTICA




1994: 1 Oscar: mejor guión original. 7 Nominaciones: película, director, actor (John Travolta), actor secundario (Samuel L. Jackson), actriz secundaria (Uma Thurman), guión original, montaje. 1994: Cannes: Palma de Oro / Acción. Thriller / SINOPSIS: Jules y Vincent son dos asesinos a sueldo que trabajan para Marsellus Wallace. Antes de realizar uno de sus "trabajos", Vincent le confiesa a Jules que Marsellus le ha pedido que cuide de su novia, Mia. Comienzan a hablar sobre lo peligroso de sobrepasarse con la novia del jefe, pero llega la hora de trabajar y ambos deben ponerse en faena. Su misión: recuperar un misterioso maletín. (FILMAFFINITY)