JOSEP RENAU


Josep Renau va ser un pintor i cartellista polític valencià.
Va ser estudiant de Belles Arts a València i va guanyar el seu primer concurts de cartells als 18 anys. Va tenir un treball de sent fotògraf muralista i els seus cartells cinematogràfics tenien una gran apreci arreu del món. Era militant del PCE des de 1931 i va ser el fundador de la Unió d'Escriptors i Artistes Proletaris, al 1932. Va esdevenir més important gràcies als seus cartells on recolzava la República durant la Guerra Civil Espanyola.

L'any 1936 va ser nomenat director general de Belles Arts, sent qui va encarregar a Picasso la creació del Guernica l'any 1937 per a l'Exposició Internacional d'Arts i Tècniques de París. En acabar la guerra, va ser internat en un camp de refugiats a Argelers. Va aconseguir un visat per viatjar a Mèxic, on va col·laborar per a diverses revistes espanyoles en el seu exili.

L'any 1958 va abandonar Mèxic i es va instal·lar a Berlín Oriental on més tard realitzaría murals i fotomuntatges. Gràcies a l'aministia general de 1976 va poder regresar a Espanya, però només ocasionalment. Va morir l'11 d'octubre de 1982 a Berlín.