Escletxa?

Un any i pico despres del primer post d'aquest bloc el reproduim.

Enfront del món uniforme i desigual que dibuixen els poderosos s’alça cada vegada de forma més clara a tot arreu la resposta ciutadana que no vol ser còmplice dels disbarats i que posa en marxa pràctiques alternatives.

Des d’aquest col.lectiu enlairem alguns valors que considerem imprescindibles:

La voluntat, la passió, el coratge d’atrevir-se a posar en peu lluites, iniciatives rebels, projectes concrets que semblen una bogeria, però que són possibles sobre la base de l’esforç col·lectiu. La utopia que ens serveix per a no quedar-nos en l’estret marc del que sembla possible, i atrevir-nos a somiar altres móns, altres relacions entre els humans, una transformació profunda de la societat.

El pes de l’ètica, del compromís moral, que posa en marxa altres valors diferents a l’èxit, els diners, la competència insolidària, el consumisme compulsiu, l’individualisme feroç, la hipocresia, la doble moral.

L’esperit combatiu i transgressor, que recupera el deure moral de la desobediència civil i personal front a la injustícia. Que s’oposa al legalisme conservador i burocràtic i confia en la lluita com a eina de canvi.

L’aventura del pensament crític i novedós front a l’acomodació intel·lectual d'acollir-se als vells esquemes del passat, que busca respostes acabades -encara que no corresponguen als problemes actuals- per tal de no acceptar el vertigen de no tenir-ne.

L’actitud demòcrata radical que rebutja acceptar plàcidament la desigualtat de drets ciutadans pel fet de venir d’altre país, o per raons econòmiques, culturals, de gènere, de color de pell o de vestimenta...

La convicció de què tots els àmbits de la creativitat humana artística, cultural, social o emocional, són necessaris i poden donar-se la mà en el dia a dia de la configuració d’una cultura alternativa.

Aquests són els fonaments d’aquest col.lectiu que volem mantenir plenament obert al servei de lluites i iniciatives mil; d’un altre model de fer i estar al món; buscar un espai on trobar-nos, on fer, on pensar, on gaudir... posant així el nostre granet de sorra per a fer de Borriana una ciutat més viva, més crítica, més solidària i habitable.