Jornada de Memòria Històrica - Florencio Pla Meseguer "La Pastora" (guerriller antifranquista)

Dissabte 2 de maig
Vallibona (Els Ports)

+ informació i el programa al document adjunt i a les pàgines:
http://avinsilona.ppcc.cat
http://www.memoriacastello.cat/

Organitza:
Col·lectiu Avinsilona
Grup per la Recerca de la Memòria Històrica

XX Setmana Cultural del CME Rafel Martí de Viciana de Borriana


Del 30 de març al 4 d'abril de 2009 tindrà lloc la XX Setmana Cultural del CME Rafel Martí de Viciana de Borriana, on els alumnes del centre podran gaudir de nombrosos tallers i espectacles.

S’han programat espectacles i un important nombre de tallers en què els alumnes del centre poden assabentar-se i experimentar amb la creativitat i la innovació.

Cal inscriure’s als tallers i l’admissió queda limitada al nombre de participants indicat en cada cas. El CME es reserva el dret de suspendre algun dels tallers si la inscripció d’alumnat no el fa possible.

La inscripció es fa a la secretaria del CMERMV del 9 al 13 de març (15 a 20 h).

Els tallers estan destinats tant per a alumnes del Jardí Artítstic com per a alumnes d'infantil, juvenil i adults. Els espectacles estan destinats a tot l’alumnat del CME major de 8 anys i seran al Teatre Payà. El professorat no es farà responsable d’acompanyar-los, seran les families els encarregats d’apropar-los al teatre amb l’entrada pertinent que es podrà recollir a la secretaria del centre.

Tallers i espectacles

Tots i cadascú dels tallers programats, tant de música com de dansa i arts plàstiques, han estat conscienciosament preparats pels professionals que desenvolupen la seua tasca docent al centre, superant sempre el compromís laboral amb l’ensenyament i arribant a una implicació personal en el gran projecte cultural de Borriana que és el Centre d’Estudis Rafel Martí de Viciana.

A més, enguany, compten amb una de les actuacions capdavanteres a l’espectacle fet per persones amb discapacitat. Ruedapies està compost per ballarins i actors amb discapacitat i sense, que, partint del llenguatge de l’escena contemporània, investiguen i creen des de la integració. De segur que serà un gran espectacle.

També la innovació arriba a esta XX SETMANA CULTURAL: tallers de discjòqueis, dansa espontània, risoteràpia, xarrades sobre cinema d’animació, grafies contemporànies, massatge shiatsu, improvisacions musicals, tècniques de respiració, body contact, maquillatge escènic i caracteritzacions... tallers d’activitats totes elles contemporànies a Borriana i amb gran acceptació dels usuaris.

COL·LABORACIONS

Yoshua Cienfuegos Prada.Taller pràctic Cienfuegos Danza
Director i coreògraf Cienfuegos Danza. Deu anys de trajectòria amb nombroses produccions
en la seua història, Cienfuegos Danza ha aconseguit destacats premis i reconeixements projectàn-se nacionalment i internacionalment, aconseguint així ser una de les més sòlides del panorama nacional.

M. del Carmen Gaspar Giménez. Taller Risoteràpia.
Llicenciada en Psicologia i diplomada en Magisteri per la Universitat de València. Directora de la residència de tercera edat de Bunyol i de Gandia. Desenvolupa diversos tallers de risoteràpia, tècniques de relaxació, tallers de memòria, programa d’introducció al SAD, tècniques de control d’estrés i cures pal·liatives.

Dempsse D.L. Taller Jazz-Funky
Coreògrafa i ballarina companyia Strike Dance Company. Ha realitzat treballs com a ballarina, en Lisistrata i en la pel·lícula 20 centímetres. Desenvolupa la seua activitat docent de formació professional en Jazz Academy, a València, i presenta els seus tallers de jazz i lyrical en cursets internacionals.

Cristina Poveda Jimenez . Xarrada Cinema i vídeo d’animació
Dissenyadora d’animació gràfica. L’animació constitueix un camp de treball molt extens on podem aplicar totes les tècniques d’il·lustració, modelatge, so, etc. El mercat actual demana cada volta més produccions en l’àrea audiovisual.

Salvador Sánchez Vidal. Taller Més enllà de la mar
Diplomat en Fisioteràpia per la URV. Treballa l’oci terapèutic, les tècniques expressives, l’animació intergeneracional i les teràpies creatives a través del concepte GERIATRIK-ART® com a tècnic en animació sociocultural de la residència municipal de la tercera edat d’Almassora (Castelló).

Israel Sales Serrano. Taller de didjeridú, respiració i meditació
Percussionista. Amant de la música, del didjeridú, de la cultura maia i de la meditació, ens farà experimentar i gaudir les moltes possibilitats sonores i vibracionals del didjeridú, i els beneficis que la respiració i la meditació ens poden aportar a la nostra vida.

David Català Palmer, DJ CATMER. Taller discjòquei
Discjòquei professional. Va començar punxant vinil i avui experimenta amb nous sons, realitza composicions pròpies utilitzant les noves tecnologies i mostra el seu art en les millors sales de la província. Si t’interessa aquesta música i tens curiositat per descobrir aquest món no pots deixar perdre aquesta ocasió.

Coral infantil borrianenca. Audició
Aquesta agrupació local amb gran nombre d’activitats i projectes farà gaudir als més menuts de la música coral.


Podeu vore tots els tallers i espectacles al PROGRAMA de la XX Setmana Cultural (en format PDF).

II Mostra de Cinema i Vídeo Indígena a Castelló


Del 30 de març al 28 de maig
Castelló de la Plana
Organitza: ACSUD Las Segovias
(tota la informació a http://www.acsud.org/)

Concert de BRAZIL + RAZÓN DE ODIO + THE CLASHTELLÓ


en benefici de l'Escola Llibertària Miguel Quintana

Dissabte 4 d'abril
Al CSO La Nau - Castelló de la Plana

Xerrada amb el títol "Crisi econòmica i resistència obrera"


a càrrec d'un membre de l'Institut de Ciències Econòmiques de l'Autogestió de Barcelona (ICEA)
Divendres 27 de març a les 19:30 hores
Local del sindicat CNT (c/ Sant Miquel, 4 - Castelló de la Plana)


I després sopar per l'autogestió.

Organitza: CNT La Plana

publicació "PODEM"

Des d'ahir ja us podeu fer amb la publicació gratuïta "PODEM", nova remesa en format periòdic editat pel Col·lectiu CRISI. Es pot aconseguir al Casal Popular de Castelló i en els pròxims dies a diferents punts de Castelló i la Plana, a través de diversos col·lectius socials. Mentre 350.000 exemplars prenen els carrers arreu del nostre territori, s'ha actualitzat el web amb la nova publicació: Podem viure sense capitalisme!
Ara es pot accedir als dominis i en diferents llengües: http://www.17-s.info / www.podem.cat
Aquí podeu accedir-hi a la publicació en format pdf perquè ho difoneu als vostres contactes:
http://www.17-s.info/sites/www.podem.cat/files/PODEMCAT.pdf
"Podem viure sense capitalisme!" suposa una nova aportació, en continuïtat amb el CRISI, on s'aborden diversos debats i alternatives de resistència i ofensiva davant l'actual crisi.
Recordar-vos que aquesta publicació surt en part a l'expropiació que l'Enric Duran va fer a diverses entitats bancàries i financeres.Per últim afegir que el passat 17 de març van detindre a l'Enric Duran a Barcelona mentre es feia una acció de presentació de la nova publicació.

CINEMA D'EL COL·LECTIU (BETXÍ)


Projecció de la pel·lícula "Iron jawed angels"

Que narra la lluita pel vot femení als Estats Units a principis del segle XX.

Adoneu-se que la peli és avui Divendres 27 de març a les 22:30 a la seu de la Fundació Noves Sendes (Betxí).
(Vegeu el cartell adjunt)

I la setmana que ve, la pel·lícula "LAS TRECE ROSAS".

MANIFEST DEL GRUP PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE CASTELLÓ SOBRE LA PUBLICACIÓ D’APOLOGIA FEIXISTA DE LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

El regim franquista, instaurat mitjançant un violent cop d’estat, va causar milers de víctimes mortals (assassinats, afusellaments i morts a les presons) i una repressió física, política, econòmica i social durant prop de 40 anys a tots els qui van perdre la guerra i els seus descendents.

El franquisme és responsable de sistemàtiques violacions dels drets humans i ha sigut condemnat en diferents resolucions de l’ONU i altres organismes internacionals, com ho van ser la resta de règims feixistes europeus com l’Alemanya nazi i la Itàlia feixista.

Fer apologia del feixisme podría ser constitutiu del delicte d’apologia o enaltiment del terrorisme (art. 578 del Codi Penal) o d’apologia del genocidi (art. 607.2 del Codi Penal) referent a la difusió de doctrines que neguen o justifiquen els delictes de genocidi, o pretenguen la rehabilitació de règims o institucions que emparen polítiques generadores dels mateixos. El negacionisme històric i l’apologia del feixisme es delicte en països europeus com Alemanya i Itàlia, i es rebutja políticament i socialment en qualsevol societat basada en uns valors democràtics i de convivència pacífica.

El recent llibre publicat per la Diputació de Castelló, “Espanya, sueño imposible” de José Luis Lapeña Carrasco, en el marc d’una política cultural dirigida a tots els ciutadans i editat amb fons públics, es històricament i acadèmicament insostenible -falta al rigor històric més elemental-, i suposa una agressió als milers de víctimes de la repressió franquista, els seus familiars, i als valors democràtics de la nostra societat. Ens trobem davant un cas d’apologia feixista, apologia del terror, incompatible amb els
fins i objectius d’una institució pública en la nostra societat.

El Sr. Mulet, diputat de Cultura, no te cap legitimitat per acollir-se a conceptes com la llibertat d’expressió, un dret fonamental que no empara la defensa de les violancions dels drets humans, i que va ser prohibit segons Llei 22 d’abril de 1938 pel Nou Estat franquista, el mateix regim que es motiu de lloances en una publicació amb unes consideracions eticament reprovables.

Exigim la immediata retirada de la publicació i que siguen assumides les responsabilitats polítiques corresponents amb la dimissió del president de la Diputació Carlos Fabra i el diputat de Cultura Miguel Ángel Mulet.
-------
Envieu les adhesions personals o col.lectives al correu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló: memoriac@memoriacastello.cat.

ADHEREIX-TE !

Formulari d'adhesió
(persones i/o col·lectius)


Nom


Cognoms


Població


Professió


DNI
(les dades no es mostraran)

Correu electrònic
(les dades no es mostraran)


Per favor, envia'ns la teua adhesió al correu electrònic del
Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló:


memoriac@memoriacastello.cat


Sortida de senderisme a la Tinença de Benifassà

Sortida de senderisme de l'escletxa a la Tinença de Benifassà
Dissabte 28 de març
Lloc de sortida: Plaça La panderola
Hora: 7 AM
Acosellable: Botes de Muntanya, 2 o 3 entrepans, aigua i bota de ví.
Cotxes particulars
GRATUIT
INSCPRICIÓ VIA MAIL
escletxaborriana@gmail.com

Festa Presentació Tureion Rock-27 de març

Pajones Rock

Tirant Lo Rock + Die Borts + Black Shuts + El Malvado Mono

KANTAMARIA I KEMANDO NEURONAS AL AVERNO

MÉS CINEMA EN LA UV

Concert Benefici AEMC (esclerosi multiple)


28/03/2009 19:00enPERGOLA

PERGOLA PARC RIBALTA Castelló
Cost: 10 EUROS

SMOKING COTTON + A TEAR TO BLOOM + EL CHAMUYO + HISTORIADORES VERSATILES + BAMBIRILING SOUND

XI Trobada de cors infantils de la Comunitat Valenciana a Borriana


El dissabte 28 de març tindrà lloc a Borriana la XI Trobada de Cors Infantils de la Comunitat Valenciana.

Pel matí hi haurà tallers i concerts als carrers a càrrec de les corals participants.

Per la vesprada hi haurà animació al carrer a càrrec de Xarxa Teatre a la plaça Tomàs y Valiente (16:30 hores) i concert i acte de clausura al Poliesportiu de la Bosca (17:45 hores).

Podeu trobar el Programa d'activitats a la web de la Coral Infantil i Juvenil Borrianenca

+ info: coralijborrianenca.gesis.es

Concert del grup NUEVO PARAISO en Borriana


Presentació del CD "Perdido en el aire"


28 de març de 2009 a les 19:00h
Auditori del CME Rafel Martí de Viciana

www.myspace.com/nuevoparaiso

Exposició a la Mercé:Estancias de Amparo Dols

FOTOS ACTUACIÓ ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA PASQUAL RUBERT



CICLE DE CINEMA SKATERS


LOS AMOS DE DOGTOWN
The Lords of Dogtown
USA, Alemanya
Direcció Catherine Hardwicke
Intèrprets
Emile Hirsch, Victor Rasuk, John Robinson, Michael Angarano, Nikki Reed, Heath Ledger, Rebecca De Mornay, Johnny Knoxville
Gènere Drama
Duració 107'

Sinopsis
Els carrers de Dogtown a Venice, Califòrnia, no significarien molt per a un foraster, però per a un grapat de surferos adolescents en els anys 70 van ser una inspiració dura, corba i inclinada per a crear un revolucionari estil de patinatge. Utilitzant sobre el ciment els agressius moviments del surf suïcida que practicaven en el moll de Pacific Ocean Park, els Z-Boys (la major part d'ells amb una convivència domèstica difícil i amb una actitud dura) es van convertir en sensacions, en llegendes locals. Eren mags sobre rodes amb un estil lliure i van convertir les piscines buides en pistes d'un tipus d'atletisme bell i salvatge, la gènesi dels “esports extrems” d'avui dia. Les competicions de patinatge no sabien que fer amb ells, les noies se'ls llençaven damunt, i, de cop i volta, tots els venedors i promotors volien tenir una part d'ells i es van convertir en un fenomen internacional multicultural. Aguantarà l'amistat d'aquest grup tan unit mentre el passatemps adolescent es converteix en un gran negoci, i les seves enèrgiques personalitats es transformen en celebritats fora de control?

FOTOS CONCERTS DIA 18










http://picasaweb.google.es/emiliiiooo/ConcertFalles18032009?feat=directlink
http://picasaweb.google.es/luciajorgesa ... directlink
http://picasaweb.google.es/luciajorgesa ... directlink

Fotos grup de batukada i free jam session



Fotos Bunyolada, dolçainers i arenilla



FOTOS ELECTROPLANTÀ




http://picasaweb.google.es/luciajorgesa ... directlink
http://picasaweb.google.es/emiliiiooo/ElectroPlanta1503200902?feat=directlink

PROGRAMACIÓ FESTES ALTERNATIVES FALLES 09


divendres 13
18 h .Pavelló de la Música · Camí d’Onda
Actuació del Cor de l'Escola
Municipal de Música Pasqual Rubert
Organitza: Col·lectiu Escletxa
Col.laboren: Escola Municipal de Música Pasqual Rubert
Centre Municipal d'Estudis Rafel Martí de Viciana


23h .Plaça de la Mercé
Concert a La Falla La Mercé
CHESSE AND ONIONS
THE TASTE OF TRAGEDY
EL MALVADO MONO
PUK 2
Organitzen: Falla La Mercé · Col.lectiu Escletxa

dissabte14
20h. Jamaica Music Bar
Concert al Jamaica
RELEVO DE PLATA
LOS ALARIDOS SALVAJES
Organitza: Jamaica Music Bar

23h. Casal Jove
ELECTROPLANTÀ
Tormix Dj
indie - rock - electrònica · Borriana
Nunca Digas Nunca
Hip Hop · Burjassot/Godella
Esmolamatrakes
schranz· colektiu Nyas!koka sound system · Vlc
DJ David García-Electrixx
Minimal - Electro · Borriana
San
Techno - Minimal Techno · El Zulo · Borriana
Lolo
Techno - Minimal Techno · El Zulo · Borriana
Plantà de la Falla de l’Escletxa (porteu trastos)
Organitza: Col.lectiu Escletxa Col.laboren:Zulo Col.lectiu · Penya Gastronòmika
Agrupament Escolta Borriana · Jóvenes Inkietos Ke no Kallarán

diumenge 15
18 h .Pavelló de la Música · Camí d’Onda
Actuació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana
Taller de Danses Tradicionals l'Arenilla
Bunyolà Popular de l’Agrupació Borrianenca de Cultura
20h El Pla
Bureo
Organitzen: Agrupació Borrianenca de Cultura · Grups de Danses l'Arenilla · Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana · Col.lectiu Escletxa

dilluns 16
19 h .Pavelló de la Música · Camí d’Onda
Teatre Titelles “El Misterio de Alhandra”
Organitza: Col.lectiu Escletxa · Col.labora: Itinerari Ambiental

dimarts 17
19 h .Pavelló de la Música · Camí d’Onda
Grup Batukada Escletxa
Free Jam Percussió
Malabars
Pa i porta
Festa AFRORITMES !! Impala Dj
Un recorregut per les músiques del África negra
i les seues connotacions arreu del món.
dancehall - afrobeat - highlife - afrosoul - ska - afrolatin - calypso - afrodisco - blues - afrojazz - reggae - rocksteady - dub - .....
Organitza: Col.lectiu Escletxa Col.labora: Tot un món · Morella

dimecres18
23 h . Casal Jove
Concert
PERVERSIONES
PANEGÍRICO AL LEGADO
MALCOM
EL CHAMUYO
+ FAT CAP PROJECT DRUMM’N’BASS DJS
FIDEUÀ · CORREFOC · MINI ZONA SKATE · GRAFFITI · CREMÀ DE LA FALLA
Organitzen: Col.lectiu Escletxa Col.laboren: Jóvenes Inkietos Ke no Kallarán · Agrupament Escolta Borriana · Penya Gastronòmika ·La Diabòlica de Morvedre · Wallride Skate&Bmx

Organitza:
Col.lectiu Escletxa

Col.laboren:
Agrupació Borrianenca de Cultura
Jóvenes Inkietos Ke No Kallarán
Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana
Col.lectiu El Zulo
Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla
Agrupament Escolta Borriana
Itinerari Ambiental
CME Rafel Martí de Viciana
Falla La Mercé
Wallride Skate&Bmx Shop
Jamaica Music Bar
Tot un món · Morella
Penya Gastronòmika
La diabòlica de Morvedre

Totes les activitats i concerts són gratuïts.
Gràcies als grups, col.lectius i persones que han col.laborat.
L'organització es reserva el dret de modificar la programació.
La fideuà del dia 18 és de places limitades compreu tikets a les activitats.

CINEMA A LA UV


Hola escletxeros/es

Com alguns ja sabeu i altres no, en la facultat de geografia i història hem organitzat un cicle de cinema que es realtitzarà dos dimecres de cada mes a partir de les 18.00h a l'aula GH 2.2 (edifici nou de la facultat de història).

El primer dimecres en començar amb el cicle es farà el 11 de març i la pel·licula triada "Straw Dogs" (Perros de Paja), de Sam Peckinpah. Aquest serà el primer film de la part del cicle que té com a finalitat abordar el tema de la violència. L'activitat constarà del visionat de la pel·licula i d'un posterior cinefòrum on es debatiran qüestions de pes referides al llargmetratge.

Amb açò es preten arrimar a la gent a un tipus de cinema diferent al que avui dia se'ns ha acostumat.

Esteu tots i totes convidats a assistir.

Gràcies!!!

El rider local Mario Peréz guanya el descens BTT a Sant Andreu de la Barca

El rider de Cicles A.B. Castelló, Mario Pérez, se va adjudicar el passat cap de setmana el Gran Premi de Sant Andreu de la Barca, Barcelona, proba de descens mítica i que inaugura la temporada.

Festes Alternatives i Populars Magdalena 09



Un any més (i ja en van dos) tornen les Festes Alternatives i Populars Magdalena 09 amb més ganes i força que mai si vooleu més info consulteu
http://casalpopulardecastello.blogspot.com/

VOLTA EN BICI A LA PLANTÁ!

Per segon any consecutiu la Falla la Ravalera organitza la VOLTA EN BICI A LA PLANTÁ!

El acte consisteix en un recorregut en bici per visitar a totes les comisions mentre planten la seva falla.

La eixida serà a les 2:00h de la matinada de l'emplaçament de la falla i acabarà a les 4:00 al mateix lloc amb una xocolatá.

El preu és de 3€ i inclu:
- alquiler de bici per a aquell que no en tinga
- Foto de familia en cada una de les falles
-Consumició
- Chocolate
- Coca
- Moltes rises!!

NO VOS HO PERGAU

per a més info envieu un correu a: fallaravalera@gmail.com

Vaga i Manifestació Contra el Pla Bolonya

Dijous 12 Març
10h. Àgora (UJI)
11h. Farola

Manifest dels estudiants acampats a la Universitat Jaume I de Castelló:

Estudiants de diverses titulacions, coordinats mitjançant una Assemblea contra el Pla de Bolonya es constitueixen com a grup autònom i de lluita contra el projecte de convergència europea. Aquest projecte, el denominat EEES (Espai Europeu d’educació Superior), des de la seua primera Declaració en la Universitat de la Sorbona a París el 1998, s'ha anat implantant a esquenes dels principals afectats d’aquest projecte, els estudiants. Així, ens manifestem en contra d’una universitat que no reconeix als estudiants com a cim de la mateixa i els sotmet a un pla que, emparat en la desinformació, pretén obrir un ampli espai per a les empreses dins de la universitat i sotmet l’educació als interessos del mercat. ...
(llegiu el comunicat complet a http://laplana.indymedia.org/node/1111)

Dimarts La Historia Interminable...


10/02/09 La historia interminable (Alemanya / EUA, 1984) 94 min.
Títol original: Die unendliche Geschichte
Director: Wolfgang Petersen
Intèrprets: Barret Oliver, Noah Hathaway, Moses Gunn, Tami Stronach, Patricia Hayes, Sydney Bromley.
Sinopsi: amagat a les golfes del col·legi, Bastian devora durant les hores de classe un llibre enigmàtic, La història interminable, que relata la progressiva destrucció del Regne de Fantasia.

dijous concert de Per-Versiones en la UJI

Concierto del sello discográfico sueco Kning Disk en Castellón

Viernes 6 de marzo de 2009 a las 20:30h
Espai d'Art Contemporani de Castellón
El Espai d'Art Contemporani de Castellón, continua con su ciclo de conciertos ESPAISONOR que este primer trimestre de 2009 traerá a Castellón a diversos sellos discográficos del panorama internacional.

El viernes 6 de marzo, a las 20:30 h. habrá un concierto del sello discográfico sueco Kning Disk.

Entrada libre.

Aforo:
70 personas.


+ info: http://www.myspace.com/kningdisk / http://www.kningdisk.com

Curts

IV Certamen de cortos cinematográficos Triminuto (Abierta la convocatoria hasta el 14 de abril)

Más información: http://www.ujaen.es/serv/vicext/cultura/Areas/Cine/Imagenes/triminuto.pdf

Cinema Jove. 24 encuentro audiovisual de jóvenes (Abierta convocatoria hasta el 15 de abril)

Más información: http://www.cinemajove.com/banco/archivos/BASES%20ENCUENTRO%202009.pdf

I Festival Iberoamericano de Cortometrajes ABC.es

Convocatoria Festival Iberoamericano de Cortometrajes http://www.abc.es/fibabc/inscripcion_cortos.asp (Hasta el 15 de marzo)

Convocatoria Certamen Iberoamericano de i-Cortos http://www.miabctv.es/login.php

32 Festival de Cine Independiente de Elche

http://wwww.obrasocial.cam.es/cas/culturas/elche/bases.asp

Festival Internacional Filmets Badalona

http://www.festivalfilmets.cat/principal.php

Boicot a Mira Anwar esta noche en Benicasim ¿por qué?

Hola a todxs

Desde la Plataforma per Palestina e Castelló se ha organizado un boicot a la actuación de Mira Anwar prevista para esta noche en el Teatro Municipal de Benicàssim.

¿Por qué hemos organizado este boicot?

La Plataforma está a favor y apoya cualquier manifestación cultural, independientemente de su origen o su forma de expresión, pero ante cualquier otra cosa está la vida.

Mira se presenta como una cantante de origen Palestino, que junto a Noa trabaja desde el diálogo intercultural por la defensa de la paz, pero la realidad es muy diferente.

Tras la carta abierta que Noa hizo pública justificando los últimos ataques de Israel sobre la población de Gaza, la postura real de esta "defensora de la paz" quedó definitivamente clara.

Pues Mira Anwar representará, junto a Noa, al estado de Israel en la Gala de Eurovisión 2009.

No es necesario recordar que este estado, al que Mira representará, incumple sistemáticamente la legalidad internacional; no ha respetado 60 resoluciones de la ONU, no ha respetado la IV Convención de Ginebra, no ha respetado las sentencias de la Corte Internacional de Justicia de La Haya sobre el muro del apartheid en Palestina y viola numerosos artículos de la Declaración Universal de los Derechos Humanos.

Éste es el estado al que Mira Anwar representará en Israel, y por este motivo vamos a boicotear el acto.

Para ello, para mostrar vuestro rechazo a esta constante vulneración de la legalidad y al apoyo que recibe por parte de personas que dicen actuar en pro de la paz, os pedimos vuestra ayuda y vuestra colaboración, acompañándonos en el boicot que consistirá simplemente en estar a la entrada del teatro repartiendo información a la gente para intentar concienciarles de que no deben asistir al concierto.

También os agradeceremos la difusión, y que se lo comentéis a toda aquella persona que conozcáis y que viva en Benicasim. En muy importante mostrar nuestro rechazo.

Estaremos en la puesta del teatro de Benicasim a partir de las 9:45 o así. El concierto es a las 22:30.

Muchas gracias a todxs.

Xerrada: La violència de baixa intensitat contra les dones+Projecció del curtmetratge "Yo, nunca tuve culpa de la lluvia"

Divendres 6 de març (19:30 hores)
Fundació Novessendes (Av. 1r de Maig, 23 Betxí - Plana Baixa)


Organitza: El Col·lectiu (Betxí)

COL.LABOREU AMB EL LLIBRET VIRTUAL DE FALLA ESCLETXA


Pensava jo, senyors i senyores
Que sant josep està ací
Molts dijéis, concerts i festes
I la falla...tararí!

Una falla molaria
Ben pintada i harmoniosa
Com de diners no en tenim
pensarem una altra cosa

Si no volem estar callats
I que mos senten les mosques
Hem de fer alguna cosa
Pa’ toca-los els dallonses

Els diners no mos sobren
I ni carpa ni sardina
Ni reina fallera, ni president…
Xiquets! Aixina què anem a fer?

Un lllibret no costa ni un duro
perquè anem a fer-lo virtual
i si algú no està d'acuerdo
que se toque el pardal!

Escletxa té el plaer de convidar-vos a participar en la primera edició del Llibert Virtual de la Falla d'Escletxa. Això serà un fet històric. De falles sense llibret, un grapat, però de llibrets sense falla, jo no n'he trobat cap.

Estem intentant fer un 'llibret' de la falla de l'escletxa (de falla com cal, de moment, res de res). El llibret serà virtual, és a dir, en un document .pdf que es podrà descarregar.

Això sí, inclourà tots els elements típics: salutació de la presidenta assembleària, fotos de falleres i fallers (oportunament retocades), esbós de la falla, crítica fallera, entrevista a la reina (en este cas, anti-reina), partitura de l'himne de la falla, i col·laboracions diverses: poesies, articles, comentaris, dibuixos, caricatures, etc. També volem fer un apartat de publicitat (fictícia, clar).

El cas és que volem aprofitar la llibertat que té el món faller, i en el nostre cas, el llibret, per a poder criticar tot allò que no ens agrada de la ciutat i els seus costums, polítics, personatges populars, la vida actual, la cultura, etc.

Estaríem molt agraïts i contents si volguereu fer alguna (o algunes) col·laboracions, ja siga algun article, poesia, caricatura, versets... el que vulgueu.

De la mateixa manera, si creeu que alguna altra persona que conegueu, podria col·laborar, no dubteu a fer-li-ho saber. Estarem encantats de rebre més col·laboracions.

Esperem tindre tot el material recollit cap al dia 13 o 14 de març, de manera que el publicaríem el dia de la plantà.

* Si voleu ser falleros o falleres envieu la vostra foto.