No tindràs una casa en la puta vida


+info:http://www.vdevivienda.net/

Més de la meitat dels joves d'entre 26 i 35 anys serien pobres si assumissin el cost de l'habitatge
En els extrems del cicle de vida augmenten les penúries econòmiques. La conclusió, no per coneguda, deixa de confirmar-se un any més. Així, segons un estudi economètric de la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya, els joves d’entre 26 i 35 anys no són més pobres perquè un alt percentatge dels mateixos —el 36%— viu encara amb els pares. L'informe analitza els efectes dels elevats preus de l'habitatge, que representen una càrrega “molt important”, especialment per a les famílies amb fills, de manera que comprar un immoble s'ha convertit "en una necessitat social i no pas en una inversió", com apunta la professora Carme Gómez-Granell autora de l’estudi, que es publicarà d'aquí a sis mesos.

La realitat indica, per tant, que més de la meitat de joves d'entre 26 i 35 anys serien pobres si assumissin el cost de l'habitatge. Però la realitat també indica que el fet de dependre de les ajudes familiars fa que la taxa de pobresa baixi, en comparació a altres països europeus on la joventut és més independent, però també més pobre a nivell de poder adquisitiu.

Si el 43% dels joves s s'independitzessin econòmicament de la seva família serien pobres i la xifra augmentaria fins el 57% després d'incloure les despeses d'un habitatge.

L'endarreriment de l'edat de tenir fills també és conseqüència del fet que les parelles saben que, si en tinguessin, augmentaria la seva pobresa econòmica. En el cas d'una parella jove amb fill la taxa de pobresa entre aquestes franges d'edat augmenta fins a un 81%, segons les dades de l'informe.

Però els problemes no són exclusius de la joventut. I és que el 31% del ancians que viuen a Espanya viuen amb poc més de 6.000 euros a l'any. Segons l’estudi en els extrems del cicle de vida augmenten les penúries econòmiques i la causa seria el fet que l’Estat del benestar i les seves polítiques socials protegeixen la població de la pobresa alta i extrema, però no de la pobresa moderada, més estesa i comuna.

JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA


ACTIVITATS JORNADES MEMÒRIA HISTÒRICA

Divendres 8 - 19 hores a la Casa de la Cultura
Xerrada Repressió Franquista a Borriana·
Afusellats i morts a les presons

a càrrec de
Teresa Armengot Serrano, Professora de Geografia i Història en el IES Llombai de Borriana i Juan Luis Porcar Orihuela. Historiador. Documentalista de la Universitat Jaume I, tots dos membres del Grup per la recerca de la memòria històrica de Castelló.

La xerrada versarà al voltant del treball
d' investigació que esta a punt de publicar-se baix el títol "Mort i Repressió Franquista a Borriana 1938-1950", la història dels borrianencs afusellats i morts a les presons així com persones d'altres localitats que foren afusellats a Borriana o moriren a la preso de la Mercè lloc on és desenvoluparà la xerrada.


Dissabte 9 - 19 hores a la Casa de la Cultura
Projecció: Tierra y Libertad de Ken Loach
Fitxa
+info Ken Loach

Link Recomanat: www.fusilados.org
La història de l'assassinat d'Ismael, un sindicalista de Borriana, investigada pel seu nét.

CARNESTOLTES AL JAMAICA

FESTA PRESENTACIÓ LLIBRE OBERT TOTA LA NIT

A punt de confirmació Jornades de Memòria Històrica

Estem a punt de confirmar les dates per a la realització de les Jornades de Memòria Històrica que organitza el Col.lectiu Escletxa conjuntament amb el Grup per a la Recerca de la memòria de Castelló.

Novetats i confirmacions al Bloc de la FAB Borriana


El bloc de la FAB va a tota canya. Si voleu informar-vos de tot el que s'esta preparant per les properes falles no deixeu de visitar-lo. http://festesalternativesdeborriana.blogspot.com/

Per començar un avanç:
ACTIVITATS FALLES 2008
  • Taller de falla i jocs per als més menuts
  • Taller de canya
  • Nit de concerts - 15 i 18 de Març
  • Concert grup Nova Empelta (bunyols i mistela)
Ja tenim un bon nombre de grups confirmats i els que vindran:

  • PUK 2
  • ALMORRANES GARRAPINYAES
  • PANEGIRICO AL LEGADO
  • GARGAMBOIG
  • KOMOLOYES
  • DIE BORTS

Si voleu col.laborar recordeu que aquest dissabte a les 17 hores tenim assemblea al Frau.

Taller Iniciació a l'Escalada








El dissabte 26 va tindre lloc la segona sessió del Taller d’iniciació a l’Escalada organitzat pel Col.lectiu Escletxa i amb la col.laboració de Club d’Escalada de Borriana i l’empresa LYTHOS.

Un total de 12 persones acudirem a la segona convocatòria i aprofitarem el matí per descobrir el paratge de les Penyes Altes entre les poblacions de Betxí i Artana.

En la primera hora del taller és va fer un repàs de les explicacions de la setmana passada al voltant del material tècnic necessari per practicar aquest esport.
Posteriorment s’equiparen varies vies de diversos graus entre el IV i V+i fins a uns 25m. d’alçada. La pedra, rodeno o gres roig, amb la seua típica bona adherència i l’existència de bones presses per a peus i mans va possibilitar que tots els participants poguerem assolir les reunions dels caps de les vies, augmentant així la nostra motivació. Cal destacar les impressionats vistes del paratge des dels punts més alts de l’escalada.

A peu de vies és va passar una bona estona compartint esmorzar i comentant les progressions dels companys i companyes

Els membres del col.lectiu estem preparant noves activitats d’aquest tipus, com sortides de senderisme a paratges propers i rutes en BTT pel terme, de les que podeu informar-vos al bloc o inscrivint-vos a la llista de correus.

Taller Iniciació a l'Escalada


Aquest dissabte realitzarem la segona sessió del Taller d'iniciació a l'Escalada. El dissabte hem quedat a les 10 del matí davant del Poliesportiu de La Bosca, d'allí sortirem cap a les Penyes Altes entre les poblacions de Betxí i Artana.

Allà trobarem una zona d'escalada de gran bellessa i on podrem escalar vies de poca dificultat per no iniciats en aquest esport. És convenient dur menjar i aigua per passar el matí. En l'activitat pot participar tothom, no és necessari haver participat a la primera sessió.
Vos esperem el dissabte.

GIFS ANIMATS X AL MÒBIL Passa'ls

En col.laboració amb els joves que practiquen BMX i Skate a la Plaça de La Mercè, i front a la persecució que darrerament els fa la Policia Local hem creat aquests Gifs animats per rutllar-los xl mòbil per bluetooth, ara depèn de tu.
Passa'ls

clicka en la imatge si no pots veure l'animació

clicka en la imatge si no pots veure l'animació

Guarda l'arxiu passa'l a mòbil i rutlla'l a tothom



ESCLETXA TV


Naix Escletxa TV. Si no has pogut assistir a les sessions de curts que organitzem en diversos locals de Borriana. Et donem l'oportunitat de poder gaudir d'alguns d'ells.
També pots fer comentaris i proposar nous curts per properes sessions.

Primera Jornada Taller d'Escalada

El passat dissabte 19 de 12 a 14 hores va tindre lloc la primera part del Taller d’iniciació a l’Escalada organitzat pel Col.lectiu Escletxa i amb la col.laboració de Club d’Escalada de Borriana i l’empresa LYTHOS.

Un total de 15 persones acudiren a la primera convocatòria i aprofitaren el solejat matí per descobrir el món de l’escalada esportiva. L’activitat és desenvolupa en la Rotonda del Camí Artana, concretament en el rocòdrom del bulder conegut popularment com “Els Elefants”

En la primera hora del taller és va fer una explicació del material tècnic necessari per practicar aquest esport. En principi és mostraren les diferencies entre els tipus de cordes que és poden trobar al mercat dièmetres i diferencies entre estàtiques i dinàmiques. També és mostraren arnesos de seguretat, mosquetons i cintes expres. Totes aquestes explicacions tindran continuïtat el proper dissabte en la segona sessió del taller.

Despres s’incidí en el Bulder o Escalada en Bloc que consisteix en un tipus d’escala en mur o pedres de poca alçada on practicquem un tipus de moviments molt explosius i tècnics. Una de les singularitats d’aquesta disciplina és la no utilització de cordes ni més dispositus de seguretat que uns matalassos especials anomenats crashpads per absorbir l’impacte de les caigudes. Una vegada finalitzades les xarrades tècniques els particpants practicaren diferents problemes de bloc fins les dues de la vesprada.

El proper dissabte el taller continuarà en aquesta ocasió la cita serà a les 10 del matí a la porta del poliesportiu de la bosca, una vegada allà els participants es desplaçaran fins el paratge de les Penyes Altes entre les poblacions de Betxí i Artana per practicar escalada de vies.

Els membres del Col.lectiu Escletxa volen recordar que encara és pot participar en el taller simplement enviant un correu al Col.lectiu Escletxa escletxaborriana@gmail.com o acudint el mateix dissabte al poliesportiu.



Taller de Grafiti dels Pioner de l'AEB





El passat dissabte els Pioners de l’Agrupament Escolta Borriana realitzaren un taller de graffiti. El grup de 12 pioners i els seus caps escoltaren les indicacions de dos reconeguts artistes gràfics de Borriana que porten més d’una dècada capficats en aquesta disciplina artística.
Pako i Jacinto els mostraren les diverses tècniques i materials utilitzats per a desenvolupar les seus obres. Per al taller pintaren la porta i la façana de la Gatera, el rocòdrom de l’AEB a la carretera vila-real.

VI CAMPANYA DE NARRACIÓ ORAL CONTACONTES

Campanya Organitzada per la Biblioteca de Borriana amb titelles contacontes i actuacions els divendres a les 18,30 hores al CMC LA MERCÈ

18GENER- ALBERT ESTENGRE (Catalunya)
25GENER- RODAMONS TEATRE "PLORAMIQUES"

8FEBRER- CARLES GARCÍA (LARIOJA)
15FEBRER- TEATRO LOS CLAVELES "MIAU,GUAU,KIKIRIKI"
22FEBRER- FELIP KERVAREC "L'AMOR DE LES TRES TARONGES"
29FEBRER- LA CAIXETA TEATRE "LES BOTES DEL GAT AMB BOTES"

ACTIVITATS CAP DE SETMANA



Taller d'iniciació a l'escalada
El taller que proposem esta obert a tothom, és una aproximació al món d l'escalada per a principiants.
DISSABTE 19 de 12 a 14 hores (encontre a la porta del Poliesportiu de la Bosca):
-Coneixement del material:
-La Corda
-L'Arnes
-Cascs
-Calçat d'Escalada
-Mosquetons
-Cintes Express
-Descensors/asseguradors
-Crashpad
-Iniciació a l'escalada en Bulder
-Protecció
-Cura de la Pell
-Graduació
-Estiraments


Cicle de Curtmetratges
DIUMENGE 20, 20 hores PUB JAMAICA:
Projecció:
CABARET
BAILONGAS
SIGUE ZUMBANDO
VL_TONE
HIPOCRESIA
YELLOWTRANS
UN DIA PERFECTO
TESTIGO PROTEGIDO
ENSAYO SOBRE EL FUTURO

Concert ASIMETRICO (BCN) versions pop
DISSABTE 19, 20 hores Pub Jamaica

Concert PANEGÍRICO AL LEGADO, HISTRION, LA MANO DE GUIDO
DISSABTE 19, 23 hores SALA JAPAN (Vila-real)


DISSABTE CONCERT PANEGIRICO AL LEGADO A LA SALA JAPAN

CURS DE LLENGUATGE DE SIGNES AL CASAL JOVE DE BORRIANA

Agrupació de Damnificats per l´Incendi d´Agost 2007

Los Alcaldes de l´Alcalatén y la Agrupació de Damnificats per l´ Incendi acordaron, en su reunión del pasado sábado, proponer a las cofradías y festeros de Sant Antoni en toda la comarca y, solidariamente en toda la provincia, que en las hogueras no se quemen árboles vivos y se aprovechen estas para limpiar parajes y zonas de riesgo de incendio. En Les Useres, la "arrosegà del pí" se hará con un gran ejemplar de pino quemado. En referencia al desastre ecológico padecido y el terrible aspecto de los montes, "...nos sabe mal hasta cortar aliagas verdes".
Por otra parte, ante la inhibición de Medio Ambiente y su falta de actuaciones fuera del Día del Árbol, colectivos de scouts, centros excursionistas, escolares, profesores, empresarios y toda clase de profesionales y voluntarios se suman a las campañas de "Adoptar un árbol" y "Enamorados de la Naturaleza" para limpiar y repoblar en zonas de especial sensibilidad de los pueblos afectados. El C. E. de Vila Real realizó una limpia espectacular en Costur, en el paraje dels Pous, plantando pinos, carrascas y arces y arrancando y cortando plantas y ramas quemadas, recogiendo miles de latas, botellas, cacharrería y objetos varios que, descubiertos los campos por el incendio, ponen de manifiesto el escaso concepto del cuidado de la naturaleza que hemos tenido en nuestros pueblos en años pasados y que queremos cambiar en el presente. Los colaboradores en limpieza y repoblación recibirán un certificado como "AMICS de la NATURA" al finalizar la campaña el 30 de Marzo, en el que se les recuerda su compromiso por la vida de sus árboles y las visitas y riegos que habrán de hacer en el verano.

Visita nuestro blog http://perlalcalaten.blogspot.com y opina y sugiere.
Gracias por vuestra colaboración en difundir nuestras desgracias y alegrías.
L´Agrupació de Damnificats per l´Incendi d´Agost 2007

MAQUIS: UNA HISTORIA FALSEADA


Els companys del Grup per a la Recerca de la Memòria Hisòrica de Castelló ens recomanen aquest llibre:


JOSÉ RAMÓN SANCHIS ALFONSO
MAQUIS: UNA HISTORIA FALSEADA
La Agrupación Guerrillera de Levante
(desde los orígenes hasta 1947)
Volúmenes I y II
(1216 páginas)
Contacto y más información:
unahistoriafalseada@yahoo.es
Edita: Gobierno de Aragón y Asociación Pozos de Caudé
Esta obra estudia y reconstruye las vicisitudes
de unos hombres venidos de Francia, los maquis, que crearon y
organizaron la Agrupación Guerrillera de Levante (AGL) (1944-1947), en
un territorio que abarcaba total o parcialmente las provincias de
Teruel, Castellón, Valencia, Cuenca, Tarragona y Guadalajara; y narra
con sumo detalle buena parte de los hechos acontecidos en cada una de
las localidades.
Desde los primeros momentos la guerrilla la formaron y dirigieron
miembros del Partido Comunista, adiestrados en Francia, pero pronto
entraron para luchar en ella un buen número de huidos y represaliados
de izquierdas (anarquistas, socialistas y republicanos) que
permanecían en España y que encontraron en el maquis la única
esperanza de sobrevivir.
Este estudio presenta una peculiaridad respecto a otros que le han
precedido, no se inicia en el año 1944 cuando se produce la llegada de
los primeros guerrilleros sino que se remonta a la II República
Española, sigue con la Guerra Civil y la represión posterior e intenta
enlazar el discurrir histórico con la llegada de los primeros maquis.
Para ello analiza la población turolense de Gúdar, de donde era
natural Florencio Guillén el "Pinchol" o "Viejo", alcalde de dicha
localidad, que más tarde como guerrillero alcanzaría importantes
cargos, y analiza y reconstruye los hechos que allí acontecieron, sin
duda los más dramáticos de toda la historia de la AGL.
El autor, archivero e historiador, aparte de examinar la numerosa
bibliografía existente ha acudido a los archivos y a las hemerotecas
utilizando siempre que ha sido posible las fuentes de primera mano,
abundante documentación en su mayor parte inédita, que parcial o
íntegramente reproduce para que cada persona forme su propia opinión,
y que completa con múltiples entrevistas a los protagonistas directos
de los hechos o a sus familiares. Además el libro contiene unas
cuidadas ilustraciones, un detallado índice general y un listado de
localidades que permiten al lector localizar con facilidad cualquier
hecho de los acontecidos en dicho periodo.

Taller Iniciació a l'Escalada



El taller que proposem esta obert a tothom, és una aproximació al món d l'escalada per a principiants. L'inscripció és gratuïta per fer-la és necessari enviar un mail amb les vostres dades al correu de l'escletxa.

DISSABTE 19 de 12 a 14 hores (encontre a la porta del Poliesportiu de la Bosca)
-Coneixement del material:
-La Corda
-L'Arnes
-Cascs
-Calçat d'Escalada
-Mosquetons
-Cintes Express
-Descensors/asseguradors
-Crashpad
-Iniciació a l'escalada en Bulder
-Protecció
-Cura de la Pell
-Graduació
-Estiraments

DISSABTE 26 de 10 a 15 hores (sortida escola d'escalada o rocòdrom de vies)
-Assegurament
-Anar de primer
-Caigudes controlades
-Seguretat

Si voleu + info envieu un mail

DISSABTE 12 CONCERT AL JAMAICA

RUFIANES AL JAMAICA
20HORES

Expo fotogràfica BORRIANA-DAKAR 07


2800 fotos d’una expedició de 4 amics a l’africa occidental al llarg de 4 mesos i 18000 kilòmetres
18.30: Preparatius i etapa marroquí

19.40: Sahara, Mauritania, Mali,
Senegal i tornada

Diumenge 13 al pub Jamica

Concert de Komoloyes a Figueroles


Assemblea Festes Alteratives

El proper dissbate 12 a les 16:30 al Frau Assemblea
http://festesalternativesdeborriana.blogspot.com/

DIA 19 CONCERT PANEGIRICO AL LEGADO A LA SALA JAPAN


Jornada de consumo (mercadillo de trueque) Casal Jove Alqueries


El Casal Jove de les Alqueries organiza una jornada de Consumo responsable con dos actos fundamentales, por un lado un mercadillo de trueque en la sala de talleres del Casal, y por otro la proyección del documental "Gran superficie" en la sala de ocio del mismo.

El acto comenzará a las siete de la tarde y terminará a las nueve de la noche. Se aconseja asistir con una hora de antelación para facilitar la organización.

El documental “Gran superficie” ha sido elaborado por la organización "Consume hasta morir".

Casal Jove de les Alqueries
Tel. 964592374
correo electrónico: casaljove@lesalqueries.com / alqueriesjove@yahoo.com
Web: http://www.lacoctelera.com/casaljove

PATINAR NO ES UN DELICTE

És un fet que la plaça de la Mercè és un punt de trobada per a molt joves de Borriana. També estem acostumats a veurels allà amb els seus patines o bicicletes de bmx mentres xarren i passen la vesprada. Malauradament dijous i divendres la policia local va vindre a la Plaça per dir-los què deixaren de patinar o els multarien. Membres del col.lectiu Escletxa hem passat per l'Ajuntament i ens han informat que no existeix cap ordenança municipal per a poder multar-los.
Volem que tothom s'informe del que esta passant

Des d'aci volem fer unes preguntes:
-Perquè s'assetja a joves que estan al nostre poble passant l'estona i practicant esport?
-Es que l'skate o el BMX no són esports? O sols és pot jugar a futbol? (Sorry a la plaça també esta "PROHIBIDO JUGAR A LA PELOTA"
-Tal vegada existeixen tants lloc d'oci pels joves a Borriana que patinar a la Mercè és ja massa?
- L'Ajuntament ha creat una zona per a practicar aquest esports i els que estan a la Mercè nomes volen fotre?
-El soroll dels patins de 5 a 8 de la vesprada és insofrible per algun veí raiat? (i que més)
-Hem de demanar perdo per viure?

Ja esta bé de fotre. Des del Col.lectiu Escletxa volem donar el màxim recolzament a tota la gent que és reuneix a la Plaça de La Mercè.
Patinar no és un delicte.