Primera Jornada Taller d'Escalada

El passat dissabte 19 de 12 a 14 hores va tindre lloc la primera part del Taller d’iniciació a l’Escalada organitzat pel Col.lectiu Escletxa i amb la col.laboració de Club d’Escalada de Borriana i l’empresa LYTHOS.

Un total de 15 persones acudiren a la primera convocatòria i aprofitaren el solejat matí per descobrir el món de l’escalada esportiva. L’activitat és desenvolupa en la Rotonda del Camí Artana, concretament en el rocòdrom del bulder conegut popularment com “Els Elefants”

En la primera hora del taller és va fer una explicació del material tècnic necessari per practicar aquest esport. En principi és mostraren les diferencies entre els tipus de cordes que és poden trobar al mercat dièmetres i diferencies entre estàtiques i dinàmiques. També és mostraren arnesos de seguretat, mosquetons i cintes expres. Totes aquestes explicacions tindran continuïtat el proper dissabte en la segona sessió del taller.

Despres s’incidí en el Bulder o Escalada en Bloc que consisteix en un tipus d’escala en mur o pedres de poca alçada on practicquem un tipus de moviments molt explosius i tècnics. Una de les singularitats d’aquesta disciplina és la no utilització de cordes ni més dispositus de seguretat que uns matalassos especials anomenats crashpads per absorbir l’impacte de les caigudes. Una vegada finalitzades les xarrades tècniques els particpants practicaren diferents problemes de bloc fins les dues de la vesprada.

El proper dissabte el taller continuarà en aquesta ocasió la cita serà a les 10 del matí a la porta del poliesportiu de la bosca, una vegada allà els participants es desplaçaran fins el paratge de les Penyes Altes entre les poblacions de Betxí i Artana per practicar escalada de vies.

Els membres del Col.lectiu Escletxa volen recordar que encara és pot participar en el taller simplement enviant un correu al Col.lectiu Escletxa escletxaborriana@gmail.com o acudint el mateix dissabte al poliesportiu.