Casal Popular de Castelló: La distri Comú publica el llibre "Treball, precarietat i resistències"


Des de COMÚ us informem que ja us podeu fer amb la nostra darrera referència editorial: el llibre "Treball, precarietat i resistències. Una aproximació local i heterogènia des dels col·lectius de la Plana". Coordinat entre el nostre company i sociòleg Raül Beltran i el col·lectiu Comú, el llibre pretén abordar aspectes com el treball assalariat, treball domèstic, atur, precarietat, sindicalisme, moviment obrer,... d'una manera local i col·lectiva. Mitjançant les aportacions de la Xarxa Feminista de la Plana, SOV-CNT de la Plana, CGT, COS, Ànima Llibertària, Chema Berro, Nil Rotger, Josep Lluís Blàzquez, Casal Popular de Castelló, Observatori Social de Castelló i Raül Beltrán, ens aproximem a diferents visions i interpretacions del treball, l'actua context de crisi a la Plana, etc. Qüestions que han esdevingut enclavaments centrals de les reivindicacions col·lectives i maldecaps individuals. Termes al voltant dels quals s’han vertebrat una part important de les lluites obreres i agendes dels moviments socials.

A banda de les aportacions de col·lectius i organitzacions, el llibre també es completa amb altres textos d’aportacions individuals. D’entrada, una sèrie de textos a mode d’apunts i reflexions introductòries, que serveixen una mica per centrar-nos amb dades, aproximacions i lectures més personals a la qüestió del treball, precarietat, crisi i misèries relacionades. I per altra banda, tancant el llibre, hem volgut afegir una sèrie d’aportacions orientades més a la memòria d’experiències obreres concretes com són les lluites a les fàbriques de les dècades dels 60 i 70, o els conflictes i situació actual a la indústria del taulell. Aportacions breus i concretes, però que cal considerar com a prou valuoses si atenem a la manca de testimonis escrits o a la desmemòria i silenci còmplice dels mitjans de comunicació locals envers conflictes i situacions d’abusos com els que viuen les i els treballadors de la ceràmica a les nostres comarques.

Per altra banda, volem destacar el fet que el llibre servisca una mica prendre el pols als discursos generats des dels col·lectius de la Plana en aquest 2010, així com per deixar testimoni del que es rondina des dels moviments de base d'ací.

El llibre es pot aconseguir per 6 euros a la Distri Comú i a la barra del Casal Popular de Castelló. També es pot demanar per correu a: districomu@hotmail.com

També es pot aconseguir ja en altres punts de venda com:
Llibreria Argot | carrer Sant Vicent 16. Castelló.
Llibreria La Ciutat Invisible | carrer Riego 35. Sants, Barcelona.
Restaurant Terra d'Escudella | carrer Premià 20. Sants, Barcelona.
Llibreria El Lokal | carrer de la Cera 1 bis. El Raval, Barcelona.
Ateneu Llibertari Estel Negre | Palau Reial, 9. Palma de Mallorca.
..............................
............................................................................................
_______________________________________
+ informació i agenda:
www.casalpopulardecastello.org/
http://casalpopulardecastello.blogspot.com/