CONCENTRACIÓ contra el mur de Palestina

Divendres 13 de Novembre (18:30 h) - Plaça de la Pau (Castelló)
Sol·licitem l'enderrocament del mur que construeix Israel a Cisjordània, la fí de l'ocupació i la massacre; denunciem la impunitat d'Israel per les seues accions i demanem una vegada més pau i justícia.

EL MUR DE PALESTINA

El 9 de novembre se celebra el 20 aniversari de la caiguda del mur de Berlín. Mur que, s'ha convertit en referent de llibertat, de somnis complerts.
No obstant això, i a pesar de ser moment de celebració d'un més que feliç esdeveniment, no he pogut evitar sentir-me trist per una falta de llibertat aliena. I és que, en dies com avui, en el qual celebrem la caiguda d'un mur, hi ha molts altres que, lluny de caure, se segueixen aixecant.
En dies com avui em vénen a la memòria, més que mai, milers i milers de persones que viuen tancades darrere de murs a Cisjordània i Gaza. Persones que viuen assetjades, veient com minven els seus drets més bàsics, humiliades, privades de llibertat per a desplaçar-se per les seves ciutats i pobles; persones a les quals se'ls impedeix l'accés als domicilis dels seus familiars, a les seves escoles, universitats, botigues, hospitals, llocs de treball,... Persones a les quals un mur de formigó de vuit metres d'altura (dues vegades més alt i 5 vegades més llarg que el que es va enderrocar a Berlín ara fa 20 anys), actualment, gairebé sis-cents quilòmetres de longitud els impedirà, en dies com avui, celebrar aquest vintè aniversari que tant alegra a altres .
En dies com avui m'agradaria no oblidar que mai hauria de repetir-se el de Berlín. Però el que realment no podem oblidar és que el nostre silenci ens fa còmplices i que aquest mateix lamentable fet s'està repetint, just avui, en Palestina. No podem oblidar que, a pesar que el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia declarés il•legal la construcció d'aquest mur al juliol de 2004, a pesar de les reiterades resolucions de l'ONU, la construcció del mur segueix endavant enfront dels nostres nassos, enfront de la nostra diària passivitat, mentre ens felicitem per l'assoliment que va suposar la caiguda dun altre mur. Resulta tant irònic...
Lamentablement l'opinió publica acceptem explicacions com ara que la construcció del mur a Palestina té com a objectiu separar a uns d'uns altres, per a salvaguardar la seguretat de tots. Fins i tot en aquest suposat cas, aquest mur estaria construït sobre l'anomenada "línia verda", però la realitat és que el mur està construït sobrepassant-la partint en dos parts pobles i ciutats palestines. La veritat és que aquest mur permet reduir cada dia més el ja de per si mateix minvat territori palestí, i els roba els terrenys més fèrtils i les zones amb els majors aqüífers. Seguim acceptant les més absurdes i inversemblants excuses. Seguim sent còmplices d'aquesta barbàrie.
Avui hem de recordar, la tristesa de la terra i la gent palestina, perquè el mur que els tanca, avui no ha caigut. I de la mateixa manera que el món ha fet amb el mur alemany, prendrem el mur que ofega a Palestina com referent de llibertat, i de somnis, algun dia complerts.

Parem el genocidi del poble Palestí!

*Plataforma per Palestina de Castelló*