Detenen a un desertor valencià vuit anys després del seu indult
Óscar Cervera, de València, va ser detingut el dijous per la Guàrdia Civil en un poble d’Osca mentre estava de vacances
La Guàrdia Civil d’Osca va detenir dijous passat al valencià Óscar Cervera, un dels últims insubmisos que romania a la presó quan en 2001 es va suprimir el Servei Militar Obligatori (SMO) i que havia estat indultat fa vuit anys. Cervera, natural de València, va ser arrestat dijous passat al voltant de les 18,30 hores mentre gaudia d’unes vacances amb la seua parella i uns amics en Torla (Osca), prop del Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido.
Segons van explicar fonts pròximes al detingut, la Guàrdia Civil va intervenir al comprovar que Cervera es trobava en ordre de crida i cerca dictada pel tribunal Militar nombre 13 de València, el mateix que li va jutjar en l’any 2000 i que, pel que sembla, no havia revocat l’ordre malgrat que l’insubmís va arribar a ingressar a la presó després de ser condemnat i a l’indult posterior.
Pel que sembla, els seus antecedents i la pròpia ordre de crida i cerca segueixen vigents malgrat que en 2001 el Govern va anunciar a través del ministre de Defensa, Federico Trillo, que cancel·laria d’ofici les requisitòries contra els insubmisos al ser abolit el Servei Militar Obligatori.
Óscar Cervera va romandre unes tres hores en la caserna de la Guàrdia Civil de Torla abans de ser posat en llibertat, encara que amb l’obligació de presentar-se dimarts que ve davant el jutge de guàrdia de Boltaña. L’antic insubmís haurà d’acreditar ara el seu indult.
Óscar Cervera va desertar al costat d’un grup de joves de la caserna de Marines, a València, i sotmès per això a un Consell de Guerra en el tribunal Militar nº 13 de València, que li va condemnar a complir una condemna de dos anys i quatre mesos de presó en la presó militar d’Alcalá d’Henares per un delicte de deserció.
L’insubmís valencià va ser excarcerat el 25 de maig de 2002, un dia després que entrara en vigor la llei de despenalització dels delictes relacionats amb el compliment del SMO i de la Prestació Social Substitutòria.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada