ACTIVITATS COMMEMORACIÓ 8 DE MARÇ 2009. XARXA FEMINISTA DE LA PLANA
PARTICIPA AMB LA TEVA REFLEACCIÓ = REFLEXIÓ (pensament) + ACCIÓ (resultat de fer)
Des de la Xarxa Feminista de la Plana us volem convidar a participar en aquesta activitat pensada per commemorar el 8 de març, enguany la temàtica central de la diada volta entorn a la crisi (s'aconsella llegir previament el manifest adjunt). Pensem que és important la reflexió però també les accions i les solucions, és per això que proposem creativitat i sabers populars per fer-li front.
Aquest és el punt de partida per la refleacció.
Sabem el principi i el final però ens falta la trama; l’argumentació i el procés de creació és cosa de tots i totes.
La proposta que teniu entre les vostres mans, físiques o virtuals, té com a objectiu final la plasmació gràfica dels vostres pensaments, reflexions, desitjos, solucions alternatives,... entorn a la temàtica dalt esmentada, i que ens podeu fer arribar directament al Casal Popular de Castelló (C/d'Amunt 167) o bé via mail a xarxafeministadelaplana@gmail.com.
El resultat final s'ntegrarà en un mural col·lectiu que realitzarem en una de les parets cedides ‘expressament’ pel Casal Popular.
Si encara no enteneu molt bé de que va açò, no patiu, continueu llegint per saber com fer-lo ...
- 1r. Reflexiona entorn la crisi des del pensament creatiu i els sabers populars.
- 2n. Actua plasmant els teus pensaments sobre el paper de manera visual, escrita, amb collage, fotomuntatge o altres tècniques en primícia.
- 3r. Vine a muntar-lo tot en forma de mural a la paret del casal, aportant idees i mà d’obra (la data del mural encara no està confirmada, si ens deixeu el vostre mail us avisarem del gran dia).
Això és tot. Salut!
Ah!!!
i pel DISSABTE 7 de març ...
Esmorzar popular, refleacció col·lectiva i molta festa!! (12h. Plaça Santa Clara)
Taller de costura (17h.Casal Popular)
i soparet.
MANIFEST DEL DIA DE LA DONA
Un any més volem compartir amb tots vosaltres la celebració del 8 de març ‘dia de la dona’; Pensem que l’actual crisi financera és només una manifestació d’una crisi més profunda, el fet que l’ésser humà des de fa temps mercantilitza tot el que pot: la natura, el treball, la cultura, els desitjos, el temps i fins i tot la pròpia vida. La veneració del poder, el control i l’acumulació sense límits ens ha portat a un despropòsit absurd que fins i tot podria ser còmic si no fora per la seva desmesurada violència i les seves tràgiques conseqüències.
Front a la situació actual d’augment incontrolat de l’atur, precarització del treball i de la vida, d’endeutament desmessurat i generalitzat… assistim a un obscè balafiament de recursos públics i privats (monetaris, ambientals, culturals, fins i tot humans) en favor d’un lamentable espectacle que prioritza l’aparença i la desmesura en lloc de les necessitats socials i culturals que podrien millorar les condicions de vida i convivència de la comunitat.
I tot això ens passa en un moment on hi ha una falta de sentit comunitari i de confiança en els nostres poders i sabers per generar alternatives de vida possibles, la qual cosa limita la nostra capacitat d’acció i interacció social.
La crisi i el seu sistema generador ens colpeja fort a totes i a tots, però ho fa especialment als col·lectius ja exclosos, precaritzats i invisibles del que les dones no sols constituïm un de molt nombrós, sinó que, a la llarga, hi formem part de cada un d’ells.
Què podem fer nosaltres contra tot aquest contrasentit?
REFLEXIONAR, IMAGINAR, CREAR I ACTUAR
Davant situacions difícils s’aguditza l’enginy i la creativitat, surt la re-acció front a l’acció no desitjada, i el pensament col·lectiu ha de prevaler sobre l’individual. Es fa necessari tornar a creure en un projecte comú i mobilitzar les societats cap a un futur possible.
I és per això que avui volem:
- Retornar el sentit original a la paraula economia, que inicialment va significar “administració ordenada dels béns d'una comunitat” és a dir el que fem les mestreses de casa, i per tant va estar vinculada a l’administració de la llar per a cobrir amb equilibri les necessitats quotidianes.
- Apel·lar a l’experiència històrica de les dones posant en marxa pràctiques col·lectives per a transitar més lleugerament els moments difícils, sobreviure i garantir la supervivència.
- Donar un salt endavant posant la nostra creativitat i els nostres sabers al servei de les alternatives, per tal d’articular pràctiques col·lectives de transformació social.
Com a dones i com a part de la comunitat, convidar-nos a totes i tots a eixir de la paràlisi i l’aïllament i a reclamar el que ens pertoca, agrupant-nos, organitzant-nos, aprenent i actuant juntes, per que existeixen altres maneres de relacionar-se, altres sistemes de treball i altres camins per gaudir de la vida.
Volem decidir sobre la nostra vida!!! XARXA FEMINISTA DE LA PLANA
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada