hipocresia stop!!!!

FOTO CAMPAÑA ÁFRICA VIVA! Jóvenes Inkietxs
ESTA FOTO LA RECIBIMOS HACE TAN SOLO DOS DIAS.
LLEGARON 12 CAJAS DE MATERIAL ESCOLAR A LA COMUNIDAD DE HOMBORI, MALI (ÁFRICA).
LO CONSEGUIMOS GRACIAS A TODxS LxS QUE COLABORARON CON NOSOTxS TANTO EN LA "CAMPAÑA ÁFRICA VIVA!",EN LA RECOGIDA DE MATERIAL ESCOLAR, COMO EN LAS JORNADAS INKIETAS SOLIDARIAS QUE ORGANIZAMOS 20 Febrero 2010."colaboradores,grupos de música y a la gente que acudio"AL C.S.O.La Nau (Castellón), aquel dia.
REALMENTE ESTAMOS MUY CONTENTxS DE QUE EL ESFUERZO AYA VALIDO LA PENA Y DE HABERLO CONSEGUIDO.
ESTA FOTO SIGNIFICA MUCHO PARA TODxS NOSOTRxS. PODEÍS OBSERVAR DE QUE ESTxS NINxS TAMBIÉN LO ESTÁN.
"SOLIDARIDAD,ACTIVISMO,LUCHA SOCIAL Y CONCIENCIA DIARIAS HACEN POSIBLE NUESTRAS INKIETUDES"
gracias!!

CinetonePresentació del llibre: "TEXTOS ANTISIONISTAS" + actuació de REFLECTOR- Divendres 4 març al Casal Popular de Castelló:


DIVENDRES 4 MARÇ | Casal Popular de Castelló
................................................................................

19 Hores | Presentació del llibre: "TEXTOS ANTISIONISTAS"

AGUSTÍN VELLOSO, escriptor i professor de la UNED, ens visita per presentar-nos el seu darrer llibre “Textos antisionistas” (La Caida, 2011). Un interessant recull d’escrits al voltant de la situació a Palestina i la denúncia de la propaganda sionista que invaeix els mitjans de comunicació occidentals. Més info: www.lacaida.org

22 Hores | Actuació: REFLECTOR

Projecte musical del prolífic DSM (membre de l’editorial La Caida). Cançons senzilles, pop melòdic i polític, sonant a coses que van de Nacha Pop a Amusement Parks on Fire. Tot acompanyat de projeccions dels darrers viatges de “Castelló per Palestina”, així com de passatges sonors ambientals sobre els que es llegiran textos de poetes palestins.

*Després de la xerrada hi haurà sopar vegeta a preus populars | ENTRADA LLIURE.
Organitza: Castelló per Palestina i Distri Comú.

................................................................................
Casal Popular de Castelló | carrer d'amunt 167 · Castelló de la Plana | www.casalpopulardecastello.org

Entrevista a David SM (Editorial La Caida/Reflector)
David SM és membre del col·lectiu editor La Caida, així com la persona que està darrere del projecte musical Reflector, entre d'altres propostes sonores paral·leles. Aprofitant la seua visita a Castelló us acostem aquesta breu entrevista amb la intenció d'ampliar la informació del què us podeu trobar el proper divendres 4 de març al Casal Popular.

................................................................................

1.Ens pots comentar una mica què és La Caida, com funcioneu?

La Caida és una iniciativa desenvolupada per dos persones i algunes ajudes externes ocasionals, sorgida de projectes anteriors com SKP o Bajo Zero, abastant una experiència total d'uns dotze anys. Editem materials (llibres, discos, marxandatge) i organitzem esdeveniments (concerts, jornades de poesia, presentacions de llibres, etc). Ens situem dins de l'espectre llibertari, però treballem amb individus i col·lectius de diferents tendències i no ens definim com a anarquistes. No obstant, estem bastant relacionats amb el Ateneo Libertario de Villaverde Alto i el sindicat CNT.


2.Quins criteris seguiu a l'hora d'editar materials des del vostre col·lectiu?

A nivell de llibres, que se situen políticament en conflicte amb l'ordre establert, des de postures antiimperialistes, anticapitalistes, etc... Que estiguen d'acord amb la filosofia del projecte de la Caida. Tenim màniga ampla partint d'ací. Si després et trobes amb el plaer d'editar a algú com Agustín Velloso, que escriu de manera sorprenent i diu veritats com a punys, sense por a eixe ser políticament correcte basat en enganyoses equidistàncies... doncs mel de romer.


3.Tu portes ja uns anys posat al tema de l'edició i distribució alternativa. La Caida, encara que ve o es mou per aquest "circuit", funciona d'una manera bastant particular (edicions curtes, coses molt específiques, músiques que s'allunyen dels tòpics "del rotllo",...). Com veus l'evolució del "mundillo" de l'edició i distribució alternativa en l'actualitat?

Crec que els circuits de distribució/edició alternativa estan morts si els comparem amb els noranta. Un clic és molt més barat que un paquet de tabac o un litre de cervesa. També crec que amb aquest clic mai hem tingut més a mà aquest mateix tipus de continguts que abans precisaven enormes quantitats d'esforç, energia i recursos econòmics. Per això no em preocupa la possibilitat que desaparega la combativitat d'aquella època. Tot això sense oblidar que encara hi ha buit per a edicions físiques, encara que més reduïdes. Es tracta que la lluita genere la seua pròpia cultura genuïna, sense dependre del mitjà.


4.Per a la gent que no coneix Reflector, pots comentar una mica que és el que es trobarem a l'actuació del Casal Popular?

Doncs cançons sencilletes, de pop, que alguns els podrà sonar a Nacha Pop i a altres a Amusement Parks on Fire. Lletres que semblen parlar d'un amor que s'acaba i de sobte te n'adones que poden parlar del tancament d'Egunkaria, o dels xavals que s'enfronten amb pedres als Merkava israelians. A més prepararé uns passatges ambientals on llegir per damunt alguns poemes d'autors palestins.


5.L'actuació de Reflector vindrà precedida de la presentació del llibre d'Agustín Velloso,"Textos antisionistas". Des de La Caida, i tu particularment, veniu seguint de prop tot el que passa al món àrab. Com veus el que ha estat passant últimament a Tunísia, Egipte, Líbia...?

La veritat és que jo fa uns anys sí vaig caminar molt molt ficat en temes àrabs. Ara no sabria dir-te exactament què està passant a Egipte, ja que veig enormes contradiccions en aquests successos. Com deia el poeta afroamericà Gil Scott-Heron, "La revolució no serà televisada". De totes maneres, continue recomanant la pàgina web del CSCA per tenir info sobre el tema: www.nodo50.org/csca També la del CEPRID: www.nodo50.org/ceprid


6.Si vols afegir alguna cosa més...

Què més que agrair a la plataforma Castelló per Palestina, a la Comú i al Casal el seu interès i suport per organitzar un esdeveniment així!Recull Premsa Manifestació Volem Tv3 a CastellóVilaweb
http://www.vilaweb.cat/noticia/3854040/20110226/multitudinaria-marxa-castello-reclamar-tv3-pais-valencia.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/3854053/20110227/clam-multitudinari-castello-tancament-tv3.html

Tv3
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3394291

3cat24
http://www.3cat24.cat/noticia/1086886/societat/Unes-10000-persones-marxen-a-Castello-per-reclamar-el-retorn-del-senyal-de-TV3-al-Pais-Valencia

Ara
http://www.ara.cat/politica/TV3-Pais_Valencia-Castello-manifestacio-protesta-reivindicar_0_434357132.html

Avui
http://www.avui.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/376102-els-valencians-volen-tv3.html?piwik_campaign=twitter&piwik_kwd=twitter&utm_source=twitter&utm_medium=twitter&utm_campaign=twitter

Levante
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/02/27/miles-personas-exigen-calles-castello-recuperar-senal-tv3/786287.html

Racó Català
http://www.racocatala.cat/noticia/25551/manifestacio-massiva-castello-defensa-tv3?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Comarques Nord
http://comarquesnord.cat/2011/02/26/milers-de-persones-protesten-a-castello-per-haver-se-quedat-sense-senyal-de-tv3/

Mediterráneo
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=640149

Vídeos Solts
http://www.youtube.com/watch?v=1hAxhvQTSSc
http://yfrog.com/14i7bz
http://yfrog.com/4chmwz
http://yfrog.com/f35hdz
http://yfrog.com/5has6z
http://yfrog.com/1n8ndz
http://yfrog.com/4bbc7z
http://yfrog.com/7gskyz
http://yfrog.com/mrq4blz
http://yfrog.com/5ha0xz

DISSABTE MANIFESTACIÓ VOLEM TV3 A CASTELLÓ


Per la llibertat d'expressió i contra la censura
Dissabte 26 de febrer (19 hores)
a La Farola (Plaça de la Independència)
Castelló de la Plana

T'esperem !
(us adjuntem el cartell)


+ info sobre les concentracions del dissabte 19:

Castelló:
TV3 parla de la concentració per TV3 a Castelló al TN Vespre.
http://www.youtube.com/watch?v=Cdid7by-xDg

Presentació del llibre: “Elogio del Ateísmo”, de Mariano Chóliz, 26 de febrer a Castelló de la Plana

Presentació del llibre: “Elogio del Ateísmo”, de Mariano Chóliz, 26 de febrer a Castelló de la Plana.
Lloc: C/Prim s/n ( l'Espai d'Art)
Data: 26 de febrer de 2011.
Hora: 19:00

Participen:

· Mariano Chóliz, Professor de Psicologia de la Universitat de València, autor del llibre.
· Antonio Pérez Solís, President de l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors.

Vols queixart-te per la tallada de tv3 al Síndic de Greuges?


http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html

QUEIXA PEL TANCAMENT DE LA TV3

EXPOSE:

Que la Generalitat Valenciana a través de la DIRECCIÓ GENERAL DE PROMOCIÓ INSTITUCIONAL, ha obert diversos expedients sancionadors a l’entitat cultural Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Ramon Muntaner, per les emissions de la Televisió Pública Catalana en aquestes terres, a través de la xarxa de repetidors existents al País Valencià. Havent-se acordat com mesura provisional el cessament de les emissions.

Per això, el 9 de desembre de 2007 funcionaris de la Generalitat Valenciana entraren al repetidors situats a la Carrasqueta i el 28 de novembre de 2008 als repetidors d’Alginet i la Llosa de Ranes; i precintaren els equips electrònics, tallant-se lògicament des d’aleshores les emissions de la televisió pública catalana, que des de fa més de vint anys es rebia amb total normalitat en aquestes terres.

Que amb eixa acció s’han vulnerat els drets fonamentals recollits a l’article 20.1 a) i d) de la CE a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció i a comunicar o rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió, drets que d’acord amb la Constitució no poden restringir-se mitjançant cap censura prèvia, que tenen el seu límit en la resta de drets fonamentals, especialment l’honor, la pròpia imatge i la protecció de la joventut i la infantesa i només podrà acordar-se el segrest de comunicacions, enregistraments i altres mitjans d’informació en virtut de resolució judicial.

Que amb eixa acció s’ha vulnerat, igualment, La Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries ratificada per l’Estat espanyol, en ser les emissions en llengua catalana, anomenada valencià a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, també s’està afectant al dret a la reciprocitat de les emissions televisives realitzades en llengües minoritàries tal i com estableix l’article Art.11 2. “ Las Partes se comprometen a garantizar la libertad de recepción directa de las emisiones de radio y de televisión de los países vecinos en una lengua hablada de manera idéntica o parecida a una lengua regional o minoritaria, y a no oponerse a la retransmisión de emisiones de radio y de televisión de los países vecinos en dicha lengua…

Que la mesura de la Generalitat Valenciana resulta contrària a la llibertat de prestació de serveis reconeguda a l’article 59 i següents del Tractat UE, (actualment article 49 CE, després de la seua modificació) i a la Directiva 89/552/CEE de Televisió sense fronteres que garanteix la llibertat de difusió, la llibertat de recepció de les emissions de TV i la llibertat d’elecció de cadenes en l’àmbit de la UE., està prohibida la introducció de restriccions i s’haurien de suprimir les restriccions existents.

Que els Jutjats del Contenciós Administratiu núm. 2 de Castelló amb data 08/01/2008 respecte del repetidor situat al Bartolo; els jutjats núm. 2 amb data 20/04/2007 i núm. 4 de València amb data 20/02/2008 respecte del repetidor situat al Montdúver i núm. 5 de València amb data 13/10/2008 respecte del repetidor de la serra de la Perenxisa, deneguen en tots els casos respectius l’autorització d’entrada per resultar desproporcionada la mesura en relació a l’objectiu perseguit, perquè no s’apreciava cap dany per a l’interés públic pel fet de mantenir les emissions, perquè s’emeten programes d’una televisió pública d’una comunitat autònoma i no d’una televisió clandestina i perquè, per contra, si es tancaren, podrien veure’s afectats drets fonamentals com ara el dret a comunicar o rebre informació mitjançant qualsevol mitjà de difusió.

Que considerem un contrasentit i una burla de les institucions que al mateix temps que s’ha dut a terme l’execució forçosa d’eixa ordre de cessament, el Govern valencià i el Govern català exposen públicament als mitjans de comunicació que s’està negociant perquè les televisions respectives puguen veure’s a tot el territori.

És per tot l’anterior que,

SOL·LICITE la intervenció del Síndic de Greuges, perquè commine la Generalitat Valenciana a respectar els drets esmentats

ALMORRANES GARRAPINYAES PRESENTA: "DE TERME"

Podreu escoltar el seu nou treball el dissabte 26 de febrer en la Sala GOSSIP

Concert de Cambra Inkiet al Casal Popular


Dijous 24 Febrer Casal Popular (Castelló)
21:00h Sopar Popular 4e 1er,2n,amanida i postre.
21:30h Concert d'Eclèctics.
Repertori:
-1er i 2n Concert de Mendelssohn
-1L Convegno de Ponchielli
-Grettings from Balcans
-Polka de Bela Kovaes
Format per:
Lara Vecher (Clarinet)
Hector Diez (Clarinet)
Lucia Garcia (Piano)

assemblea Escletxa


Diumenge 27 · 19 hores crta. Vila-real

Concentració de denúncia dels pactes antisocials signats recentment pels sindicats majoritaris.

Dimecres 23 de febrer (19:30 hores) - Plaça de les Aules - Castelló de la Plana

Organitza: CNT

Concentració per TV3 a Nules. dijous 23, 19,30hores


Plaça Major. Nules


Concentració per TV3 a Nules!

El passat dijous 17 la Generalitat valenciana va fer tancar l'emissió de TV3 al nostre territori, negant-nos el dret a molts valencians de poder vore TV3 després de 26 anys a les nostres vides. Davant d'aquesta censura i greu atac a la llibertat d'expressió, volem fer-nos sentir davant les portes de l'Ajuntament, a la plaça major de Nules, el pròxim 24 de febrer a les 19:30 hores.

Hem de fer sentir la nostra veu! Tenim dret a continuar veient TV3!

Concentració per TV3 a València


Us convoquem a la concentració que tindrà lloc aquest dilluns dia 21 de febrer a les 19h a la Plaça de la Mare de Déu de València.

Tots aquells que vulgueu col·laborar ACTIVAMENT el dia de la concentració (performance, grups, cantautors, artistes..) envieu un correu a plataformasensesenyal@gmai
l.com

Esteu totes i tots convidats!
...
Per la llibertat d'expressió i els nostres drets!

Tots a la Plaça de la Mare de Déu!

ALTRES:
Dilluns 21:
-Alcoi 20h a la Pl. Espanya.
-CONCENTRACIÓ de protesta a REUS per l'apagada de TV3 al País Valencià 8 vespre al Mercadal.
-Concentració a Barcelona.19.30h. C/València amb passeig de Gràcia

Dijous 24:
-València davant de les Corts concentració dolcainera a les 18h.


Un recull de premsa de les concentracions contra el tancament dels repetidors de TV3


Recull de premsa sobre les concentracions que van tindre lloc el 21 de febrer de 2011. a València, Reus, Alcoi i Barcelona per protestar contra la censura que el govern del PP està exercint, impedint que els valencians tinguem acccés a TV3. Milers de persones acudiren a la Plaça de la Mare de Déu de València i a altres punts del territori per donar una resposta cívica als abusos de la Generalitat Valenciana:

TV3

http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3384410

REGIÓ7

http://www.regio7.cat/televisio/2011/02/22/milers-persones-clamen-volem-centre-valencia/129846.html?utm_source=rss

EL PAÍS

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/protesta/ciudadana/cese/TV3/llega/Palau/Generalitat/elpepuespval/20110222elpval_3/Tes

LA VANGUARDIA

http://www.lavanguardia.es/politica/20110221/54118154161/miles-de-personas-claman-queremos-tv3-en-el-centro-de-valencia.html

VILAWEB

http://www.vilaweb.cat/noticia/3851546/20110222/clam-valencia-tv3-camps.html

RACOCATALÀ

http://www.racocatala.cat/noticia/25497/milers-persones-manifesten-reclamar-tv3-pais-valencia

LA VOZ DE ASTURIAS

http://www.lavozdeasturias.es/politica/miles-valencianos-exigen-acceso-tv_0_431956918.html

AVUI

http://www.avui.cat/noticia/article/13-comunicacio/20-comunicacio/373726-milers-de-persones-es-concentren-a-valencia-per-tv3.html

L’INFORMATIU

http://www.linformatiu.com/portada/detalle/categoria/portada/articulo/milers-de-valencians-es-manifesten-al-crit-de-volem-tv3/?tx_ttnews[day]=22&cHash=4b873f92c8

LLIBERTAT.CAT

http://www.llibertat.cat/content/view/11975/29/

L’ACCENT

http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1507:milers-de-manifestants-per-la-llibertat-dexpressio&catid=52:actualitat-politica&Itemid=85


Xerrada col·loqui: Medi Ambient, Situació i Configuració del territori de Castelló

Divendres 25 de febrer, a les 19 hores - Casal Popular de Castelló

A càrrec de Paco Gonzales, activista i membre fundador del GECEN (Grup d'estudi i conservació dels espais naturals).

Junts i juntes podem salvar la Terra.
Libertat, Pau i Amor.

VOLEM TV3, SÍ A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ !ACTES DE DEFENSA DE LES NOSTRES LLIBERTATS A LES NOSTRES COMARQUES:

- Concentració dissabte 19 de febrer a les 11 hores al Centre de Cultura La Mercè de Borriana
(on acudirà Canal 9 a gravar un dels seus programes).

- Concentració dissabte 19 de febrer a les 19 hores a la Plaça Santa Clara de Castelló de la Plana,
en defensa de TV3.

Convocada de manera conjunta per Acció Cultural del País Valencià, Els Ports en Moviment i d'altres associacions i col·lectius.Com ja sabreu des d'ahir, dijous 17 de febrer de 2011, el Govern de la Generalitat Valenciana va forçar el tancament del senyal de TV3 a tot el País Valencià.
Aquesta persecució incansable fins aconseguir el tancament d'unes emissions televisives (recordem què vivim en un territori europeu i estem en ple segle XXI, l'era de la informació, diuen), no fa sinó recordar les maniobres d'ocultació de la informació i la diversitat de règims no democràtics.

Ací a casa nostra, el govern del Sr. Francisco Camps, afonat fins les celles en la corrupció, què ens ha deixat endeutats i endeutades per decennis, què està privatitzant i precaritzant a la carrera la sanitat i l'educació públiques, que ha malbaratat i malbarata a dojo el (nostres) recursos públics en obres faraòniques deficitàries i sense sentit (Aeroport de Castelló, Terra Mítica, circuit urbà de Fòrmula 1, etc ...), ha trobat en aquest atac a les llibertats de TOTES I TOTS els valencians i les valencianes una maniobra de distracció excel·lent, inventant-se unes lleis fetes a mida per imposar multes milionàries a l'associació propietària dels repetidors que emetien el senyal, Acció Cultural del País Valencià.

Volem TV3, perquè en l'era de la informació, amb la possibilitat de visionar centenars de canals de tot el món, no te cap explicació voler censurar l'accés a un canal veí.

Volem TV3, perquè (amb les crítiques que se li puguen fer) és un canal dels pocs que emet en llengua catalana, i emet programes i documentals què superen clarament en qualitat de continguts i pluralitat molts altres canals.

Volem TV3, perquè tenim dret, sí, tenim dret a tindre diferents mitjans i punts de vista, tenim dret a la informació i a la llibertat d'expressió, a veure altres mapes del temps i partits del Barça narrats amb sentiment.

Volem TV3, per respecte als milers de ciutadans anònims que fa vora 30 anys, i via subscripcions populars, van permetre la instal·lació dels repetidors ahir tancats; i volem TV3 per respecte als centenars de milers de valencians i valencianes que hem vist durant tots aquests anys "la catalana" i l'havíem fet nostra, part de la nostra vida.

Volem TV3, en definitiva, perquè no és de rebut que en una democràcia europea del segle XXI (en la qual diuen què vivim) se censuren canals de televisió, ENS AGRADEN O NO, se suposa què ens hem de tolerar uns i altres i promoure la diversitat cultural i el respecte per les minories ... i amb aquest tancament, senyores i senyors del Partit Popular de la Comunitat Valenciana: se n'han passat tres pobles, i ho saben.

La història i el poble, sens dubte, els jutjarà.

PER LES NOSTRES LLIBERTATS,
PER LA NOSTRA DIGNITAT,
PROU CENSURA !
VOLEM TV3, SÍ A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ !

Declaració pública d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)


València, divendres, 18 de febrer de 2011

Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer del 2011, ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això és provocat per les renovades amenaces de noves multes del govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer efectives dues multes més que sumen 600.000 euros. La data límit per a fer-ho és el 20 de març, si no volem que s’inicie el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats, com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.

Davant aquesta decisió, Acció Cultural considera:

Primer. Aquesta campanya de persecució contra Acció Cultural és obra del Molt Honorable Senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.
Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a encausat en el cas Gurtel.

Segon. Aquesta persecució contra Acció Cultural per part del Sr. Francisco Camps va contra l’esperit de tota la normativa europea.
Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals. Així s’evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tercer. El Sr. Francico Camps ha modificat arbitràriament i expressament la legislació valenciana per a poder forçar al tancament de TV3.
Ha arribat a l’extrem d’impulsar una modificació de llei, amb la nostra entitat com a únic objectiu i destinatari: es tracta de la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual, per la Llei 16/2010, del 27 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat. Subratllem que encara no han passat dos mesos de la modificació de la llei.

Quart. El Sr. Francisco Camps sap que sí que ha existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9
Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des del 1989, va ser la que impulsà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat pel Sr. Francisco Camps i es continuà la persecució de TV3.

Cinquè. El Sr. Francisco Camps nega als valencians una televisió en la seua pròpia llengua.
Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià, contra els interessos del nostre poble.

Per tot això, demanem

Que el Partit Popular substituesca el Sr. Francisco Camps com a candidat a les properes eleccions autonòmiques, perquè entenem que és una persona que no respon als interessos valencians. Només així es podran resoldre els preocupants nivells de degradació de la democràcia que actualment pateix el nostre país i aconseguirem que les institucions valencianes recuperen la seua dignitat.

Tot i això, Acció Cultural no considera tancada la història de TV3 al País Valencià. Primer, perquè el fons del conflicte jurídic resta pendent de resolució al Tribunal Suprem i, posteriorment, si cal a unes altres instàncies europees. Perquè tenim la raó.

Finalment, volem agrair l’esforç i la solidaritat que, tant durant els darrers 26 anys com en aquests moments, han mostrat cap a Acció Cultural del País Valencià els seus socis, centenars de milers de ciutadans dels País Valencià, Catalunya i les illes Balears i tota la societat civil del nostre país, siguen associacions, partits polítics, sindicats, etc. A tots, moltes gràcies.

Volem TV3. Concentració dissabte 11 hores a la Mercé!


concentració dissabte 11 hores a la Mercé! Feu difusió!!
Ja sabeu que des d'ahir dijous no es veu TV3 al País Valencià, per primera vegada des de fa quasi trenta anys. El govern de Camps, afonat fins les celles en la corrupció i el deute, ha trobat en aquest atac a les llibertats dels valencians una maniobra de distracció excel·lent. Per a protestar contra això, demà dissabte 19 de febrer a les 11 del matí estem convocats per Anonymous davant del Centre de Cultura La Mercè de Borriana, on acudirà Canal 9 a gravar un dels seus programes. Hem de fer sentir la veu de la gent, o ens l'acabaran tapant per a sempre. Fins demà.

La Plana al día
http://www.laplanaaldia.com/burriana/noticias/44089/500-persones-s-apleguen-a-borriana-a-favor-de-tv3

STOP CENSURA VOLEM TV3TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d’aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió.

La llibertat d'informació, la llibertat pura i nua, i l'espai de comunicació en llengua catalana reben, d’aquesta manera, un colp immens.

Vos convidem, doncs, a manifestar la vostra opinió sobre el fet a Twitter, etiqueta: #sensesenyal.


http://www.ara.cat/comunicacio/acpv-eliseu_climent-tv3-apagada-pais_valencia_0_429557218.html


http://www.levante-emv.com/opinion/2011/02/18/persecucion-muerte-tv3/783577.html

COMUNICAT DE LA "RED SOLIDARIA CONTRA LA OCUPACIÓN DE PALESTINA" (RESCOP) *

*Estructura que engloba a una treintena de organizaciones de todo el Estado Español.
"CAL CASTIGAR ALS CRIMINALS VIUS"


"Cal castigar als criminals vius. Els demane que facen tot el possible perquè se'ls aplique el càstig just a aquests criminals".


Poques persones manifestarien el seu desacord davant aquestes declaracions que feien referència a la persecució dels criminals nazis que encara romanen amb vida, subratllant també el perill intrínsec que suposen els "règims fanàtics que ignoren la Carta de les Nacions Unides".Aquestes paraules van ser pronunciades per l'actual President de l'Estat d'Israel, Simon Peres en una sessió especial del Bundestag [parlament federal alemany] el 27 de gener de 2010.


Simon Peres va arribar amb 13 anys a Palestina procedent de l'actual Bielorusia i deu anys després, en 1941, va començar a militar en l'organització paramilitar sionista Hagana, on prompte va assolir importants responsabilitats, entre elles les de reclutament i adquisició d'armes per al grup. La Hagana, al costat del Irgun i la Banda Stern, van anar els tres grups paramilitars que abans de la creació de l'Estat d'Israel van sembrar el terror en les poblacions palestines, assassinat civils, destruint cases i expulsant a l'exili a poblacions senceres.


Des de llavors fins als nostres dies Simon Peres ha anat ocupant llocs de responsabilitat participant en la creació en Nes Tziona del centre d'investigacions bacteriològiques amb fins bèl·liques –que encara existeix- i a l'aixecament a mitjan els 60 i amb ajuda de França de la primera central nuclear israelià en Dimona establint el programa d'armes nuclears de l'Estat d'Israel.


Simón Peres és també considerat com el pare de les colònies israelianes en els Territoris Ocupats de Cisjordània i la Franja de Gaza: en 1974 va promoure i va fundar la primera colònia israeliana, Kdumim, en ple cor de Cisjordània.


Sota el seu mandat es van efectuar diferents operacions militars com l'operació “Puny de Ferro” en els territoris del sud-est libanès, ocupats en aqueix moment per Israel, violant les ordres del Consell de Seguretat de l'ONU.


Després de rebre el Premie Nobel al costat de Rabin i Arafat, en 1994, Peres, com canceller de Sharon va continuar amb les polítiques repressives cap al poble palestí i amb la colonització israeliana de Palestina.Com Primer Ministre i titular de Defensa, va anar el màxim responsable del bombardeig israelià en Qana (Líban) el 18 d'abril de 1996, en el context de l'operació "Raïms de la ira". Ell va ser qui va ordenar al seu exèrcit bombardejar les instal·lacions de l'ONU on s'havien refugiat centenars de persones. 102 civils i 3 cascos blaus van morir trossejats i carbonitzats en poc més d'una quart d'hora. Va ser un acte deliberat de terror i càstig i l'informe posterior de l'ONU va suggerir que el bombardeig es va realitzar de forma conscient.Peres també va promoure les matances de palestins durant la Intifada del Aqsa (que va esclatar en 2000) i el cèrcol militar al president Arafat en la Muqata (Ramallah) durant els primers anys de la segona Intifada.


Simon Peres -Vinculat històricament al Partit Laborista –si bé en els últims anys ha pertangut al partit Kadima- va ser designat president d'Israel el 13 de juny de 2007. En aquests anys del seu mandat Israel va portar a terme la brutal agressió contra Gaza iniciada al desembre de 2008 i les conseqüències de la qual i responsabilitats han quedat reflectides en l'Informe Goldstone -van morir prop de 1.400 palestines i palestins- i l'atac contra la Flotilla humanitària que es dirigiria a la franja deGaza en 2010.


En dates recents, Peres ha mostrat obertament el seu suport -amb paraules i amb armes- a la repressió criminal que el règim dictatorial i agonitzant del seu aliat Hosni Mubarak ha intensificat contra el poble egipci.

Per tot això, la RESCOP (Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina) rebutja i denuncia la presència del màxim dirigent israelià en l'Estat espanyol el 24-25 de Febrer de 2011 en el març de la commemoració dels 25 anys de les relacions diplomàtiques entre l'Estat Espanyol i Israel i reitera el seu compromís amb la lluita contra la impunitat.


En aquest sentit volem recordar el missatge del Relator Especial per als Drets Humans en els Territoris Ocupats palestins, Richard Falk, qui al juny de 2010 demanava amb urgència als governs que implemen la jurisdicció universal i a perseguir als criminals de guerra israelianes en visita o escala en els seus territoris nacionals. La RESCOP denuncia la situació d'ocupació, colonització, annexió, neteja ètnica i apartheid que Israel, amb el suport dels governs occidentals, segueix implementant sobre el poble palestí. Mentre aquests parlen de drets humans i respecte al dret internacional, els seus actes avalen les polítiques colonials d'Israel. Entre aquests actes destacar la recepció amb honors d'estat a representants governamentals que cometen crims de lesa humanitat, com Simon Peres, acte que no contribueix, de cap manera, a l'assoliment d'una pau justa i sostenible en la regió.


Els criminals vius han de ser perseguits allà on es troben. Només un procés fonamentat en els drets humans, en la legalitat internacional i en la justícia universal, pot canalitzar el conflicte cap al camí d'una solució justa en la regió. Mentre açò no es produïsca, seguirem impulsant la campanya pel boicot, les desinversions i sancions (BDS) contra l'entitat sionista i vam exigir a les autoritats de l'Estat espanyol i de tota la Unió Europea la ruptura de tot tipus de relacions amb l'Estat d'Israel.


Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina
--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

Parem el genocidi a Palestina

Si no vols rebre més notícies nostres, torna-nos el mail indicant a l'assumpte: "no més notícies" i t'esborrarem de la llista de correu.--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

El Col.lectiu Betxí: DIVENDRES 25 ENCETEM ACTIVITATS TRIMESTRE


El divendres 25 de febrer parlarem de l'AVE. A les 19:30 i a la Fundació Novessendes a Betxí.

Voldriem un tren que ens servira per unir els pobles, que ens permetera deixar el cotxe, que fora barat i no contaminant.

Pero ens donen l'AVE. Un tren que ajunta ciutats llunyanes i divideix territoris propers. Un tren que paguem tots però que no ens beneficia.

T'interessarà. Vos ajuntem tarja.

La programamció del trimestre es completa amb:

11 de març: L’EMANCIPACIÓ FEMENINA A LA PLANA AL SEGLE XX: HISTÒRIES DE DONES (Parlarà Rosa Monlleó)

25 de març: LA BUENA MUERTE (Parlarà el Dr. Luís Montes, president de Derecho a Mortir Dignamente i perseguit pel PP a Madrid -¿recordeu l'hospital de Leganés?- per fer que la mort al seu hospital pugués ser sense dolor, amb intimitat i amb dignitat)

8 d'abril: TRANSFORMAR EL MÓN PER MITJANS PACÍFICS (Parlarà Vicent Martínez Guzmán)

PUERILFEST
...........................................
Dissabte 5 de març | 22:00H | CSO La Nau | Castelló de la Plana | 4 euros

Addenda | Barcelona HHHardcore
http://www.myspace.com/addendabcn

Dissort | Crust/punk/screamo Castelló
http://www.myspace.com/dissort

Terror Caníbal | Hardcore/punk Distriz School Castelló
http://www.myspace.com/terrorcanibal

Gargamboig | Hardcore-punk a dues veus Borriol/Vall d'Alba
www.myspace.com/gargamboig

Niu de Còlbies | Old school hardcore l'Alcora
http://www.myspace.com/atzavarahc

Los Muchachos | Punk/rock'n'roll València
http://www.myspace.com/los5muchachos

*Abans, a les 20:00H, concentració de distribuïdores alternatives

...........................................
Organitzen:

*Distri Magnicida http://www.myspace.com/distrimagnicida
*Play Fast Or Don't http://playfastordont.blogspot.com
*WE'VE GROWN 'zine http://www.mediafire.com/?bsp80roa4gaagja (descarrega'l) / http://issuu.com/xchristianx/docs/we_ve_grown__zine (en línia)


Se agradece la difusión.

ACTIVITATS PER A TOTES LES EDATS AL CASAL POPULAR

Dissabte 19 de febrer, des de les 17:30 hores

Hi haurà berenar i suqueria popular i a més a més, tindrem cinema, debats, jocs ... i moltes sorpreses més.

Vine a gaudir del Casal Popular amb els més menuts i menudes, t'esperem !


Organitza: Espai Llibertari Miguel Quintana.

NOTA: per respecte cap a nosaltres, els nens i nenes què hi anirem, durant la durada de les activitats declararem el centre social com a "espai lliure de fums".
Gràcies pel vostre suport.

Proposta article d'opinió de l'AJPB

Des de l'AJPB estem treballant en l'edició d'una publicació independent.
En ella hi haurà un apartat d'articles d'opinió. Si esteu interessats en
participar envieu el vostre article abans del 28 de febrer. Els articles
tindran que tenir una llargaria màxima de 500 caràcters i estar escrits en
català. Si hi han articles de temàtica pareguda es prioritzaran aquells
que arriven primer.

Moltes gràcies.


http://ajovespb.blogspot.com/

ALESDEU BUTLLETI TRIMESTRAL DE L'ASSOCIACIÓ D'ESPLAIS VALENCIANS, HIVERN 2011 NÚMERO 6


Ja està el següent número de la publicació ALESDEU, el butlletí trimestral de l'Associació Esplais Valencians, en la versió digital http://issuu.com/associacioesplaisvalencians/docs/alesdeuaevhivern2011

Donéu-li màxima difusió, imprimiu-lo, deixeu-lo a les vostres seus i disfruteu-lo!

Tirada actual: 250 exemplars en paper i 150 exemplars digitals.
Suscripcions a www.esplaicataflai.org

Polze De La Mort (Gravacions Encriptades)

Comencem amb un nou projecte en forma de segell i petita distri. Si vols saber-ne més pot fer-ho a polzedelamort@gmail.com .

Poc a poc aniran avant més coses per a distribuir, com per exemple de vinils, on anem a encarar-nos principalment, tant amb les edicions que hi anem a treure, com amb la distribució (no tanquem la possibilitat de moure les coses també de manera digital, tant amb CD com amb USB).

La crisi és la paraula de moda, però dins del DIY i del underground estatal, tota la vida hem estat en crisi, per tant no creiem que canvie molt la cosa al haver un segell més. Mals temps per comprar, però no són mals temps per editar, ja que hi han bandes d'un nivell molt alt que necessiten l'ajuda de petits segells com aquest.
Tota aquesta idea sorgeix del Col·lectiu Baix Terra ( http://myspace.com/baixterrabenissa ), on estem muntat mogudes per la comarca de La Marina Alta (País Valencià), estavem implicats ja amb els bolos i ara anem a encarar-nos també a editar a bandes amigues. Poc a poc anem fent...--
http://polzedelamortgravacions.blogspot.com/


http://www.myspace.com/baixterrabenissa
http://pluralitatmusical.blogspot.com/

baixterra@gmail.com

Polze De La Mort (Gravacions Encriptades)
Benissa (Alacant)

Article "Sobre el verde y sus distintas tonalidades" de Kevin Álvarez a la revista Money Monkey

Hasta hace poco, ser “verde” significaba representar a una minoría generalmente de izquierdas y comprometida con el medio ambiente, calzarse la etiqueta de progresista y tocar la guitarra a bordo de una lancha, algo así como Macaco pero sin el spanglish y la voz nasal. Después, como mucho, algún demócrata estadounidense podía llevarse por la jeta el Nobel de la paz, pese a haber sido partícipe de la guerra contra Serbia, pero esto es una verdad incómoda que no conviene recordar ahora. Lo que sí conviene que recordemos es que el color verde tiene varias tonalidades, unas más claras, otras más oscuras, y algunas más llamativas que el resto, no solamente la madre naturaleza o el increíble Hulk son representantes del color de la esperanza, también lo es el patrimonio que genera a costa de todo y de todos el loado capitalismo que ahora parece empeñado en salvar boques, también lo es el dinero.

llegir més
http://www.monemonkey.es/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=60&lang=es

II Cicle documental: "La Historia de las Cosas" i "Comprar, Tirar, Comprar"
DILLUNS 14 FEBRER, 19 HORES: Curtmetratge LA HISTORIA DE LAS COSAS Louis Fox, E.U.A. (2007) + COMPRAR, TIRAR, COMPRAR. LA HISTORIA SECRETA DE LA OBSOLESCENCIA PROGRAMADA Cosima Dannoritzer, França i Espanya (2011)

El curtmetratge previ al documental introdueix, en vint minuts, el cicle lineal pel qual passen totes aquelles coses que formen part del sistema consumista del que som part. El que fa a aquest documental realment especial i diferent, és l'èmfasi per mostrar-nos aquells factors ocults que es troben darrere de cadascuna de les fases d'aquest sistema. A més descriu el que es coneix com economia dels materials, un sistema constituït per extracció, producció, distribució, consum i residu. Cadascuna d'aquestes fases està descrita profunda i didàcticament mostrant què hi ha darrere del que sembla a primera vista.

Tot seguit, el documental ‘Comprar, tirar, comprar’: bateries que es 'moren' als 18 mesos de ser estrenades, impressores que es bloquegen a l'arribar a un nombre determinat d'impressions, bombetes que es fonen a les mil hores... Perquè, malgrat els avanços tecnològics, els productes de consum duren cada vegada menys? Aquest documental desenvolupa el motor de l'economia moderna: l'obsolescència programada.

Recorrent la història d'una pràctica empresarial que consisteix en la reducció deliberada de la vida d'un producte per a incrementar el seu consum perquè, com ja publicava en 1928 una influent revista de publicitat nord-americana, "un article que no es desgasta és una tragèdia per als negocis", aquest documental aporta proves i mostra les desastroses conseqüències mediambientals que es deriven d'aquesta pràctica. També presenta diversos exemples de l'esperit de resistència que està creixent entre els consumidors i recull l'anàlisi i l'opinió d'economistes, dissenyadors i intel·lectuals que proposen vies alternatives per a salvar l'economia i el medi ambient.

Més enllà de la denúncia, el documental tracta de donar visibilitat a emprenedors que posen en pràctica nous models de negoci i escolta les alternatives proposades pels intel·lectuals com Serge Latouche, que parla de emprendre la revolució del 'decreixement', de la de reducció del consum i la producció per a alliberar temps i desenvolupar altres formes de riquesa, com l'amistat o el coneixement, que no s'esgoten en usar-les.

Proposta PREGÓ ALTERNATIU (Magadalena'11)

Com cada any la Magdalena s'acosta!!

Aquest any volem convidar-vos a participar!!


Des de l'assemblea del Casal Popular de Castelló em pensat en fer un PREGÓ ALTERNATIU. L'acte consistiria en eixir pels carrers de Castelló tots junts per a fer-nos escoltar com cadascú crega convenient (pancartes, performance, pamflets, etc.).

La raó d'aquest acte és donar veu als diferents moviments, col·lectius i lluites de la província de Castelló i els seus voltants. A més, serviria per a fer un dia d'encontre per a contar-nos experiències, passar-ho bé i donar canya.

Per a la realització d'aquest acte ens agradaria saber amb qui contem i qui vol participar. En un principi, l'acte seria el dissabte 25 de març, però aquesta data pot variar segons la gent que siguem i la implicació de tots.

Us agraïriem que contestareu abans del dia 28 de febrer, per a poder concretar l'acte.

A més, convidar-vos a vindre i participar en tots els actes que hi hauran durant tota la setmana de la Magdalena en el Casal, una festa alternativa i popular.

Salut i gràcies!!

Signa: Assemblea del Casal Popular de CastellóCicle Sons: NdP concierto Laetitia Sadier (Stereolab) en Four Seasons

El Sons reúne en el Four Seasons a dos compositoras
con pedigrí y en estado de gracia: Laetitia Sadier
(Stereolab) y Emma Pollock (The Delgados)

La asociación Septiembre Recuerdos ofrece su primer concierto del Cicle Sons en
2011 el próximo domingo 13 de febrero a las 19.00 con entrada a 12 euros

Miércoles, 9 de febrero | Castellón

Laetitia Sadier y Emma Pollock, dos compositoras que están refrendando con sus
carreras en solitario el peso específico que tuvieron en bandas referentes del pop
y el rock independientes de los 90, Stereolab y The Delgados respectivamente,
compartirán escenario en la sala Four Seasons de Castellón. Apenas dos semanas
después de haber cerrado un exitoso Tanned Tin, la asociación cultural
Septiembre Recuerdos –organizadora del festival junto al sello Acuarela- presenta
el primer concierto del Cicle Sons de Músiques Independents a Castelló en 2011,
en esta ocasión con la colaboración del blogzine nomepierdoniuna.net.

La doble actuación será el próximo domingo 13 de febrero a partir de las 19.00
con entradas anticipadas a 12 euros y 14 euros en taquilla. Emma Pollock, quien
ya participara en la fiesta de presentación del festival Tanned Tin el pasado
diciembre en el Paranimf de la UJI, vendrá acompañada de su banda al completo;
mientras que Laetitia Sadier lo hará en solitario, para defender con su preciosa
voz y su guitarra las excelentes canciones de su disco de debut.

Ante todo, la francesa Laetitia Sadier es, junto a Tim Gane, la columna vertebral
de Stereolab, una banda que dos décadas después de su fundación conserva su
frescura inicial, gracias a su constante experimentación con el fondo y la forma, y
también a lo visionario de un estilo en el que el compromiso político se funde
con art rock, kraut, pop, lounge y bossa nova.

Hasta el momento, Sadier sólo había compaginado su trabajo en el grupo con
escarceos al frente de Monade y puntuales colaboraciones con Blur, The High
Llamas, Common, Mouse on Mars, Atlas Sound o Luna. Es ahora, a raíz de un
parón indefinido de Stereolab, cuando ha decidido entregar The Trip, un primer y
delicioso disco en solitario dedicado a la memoria de su hermana, en el que pese
a un tono quizá más introspectivo de lo habitual, queda patente que el glorioso
sonido de Stereolab es el de Sadier y viceversa.

Su particular voz brilla de forma especial en un disco en el que se encarga de
teclados, percusiones, guitarras y vientos, y en el que ha contado en tareas de
producción con miembros de Momotte y con el cada vez más cotizado Richard
Swift.

Completa el cartel del próximo domingo Emma Pollock, la que fuera cantante y
guitarrista del grupo escocés The Delgados, disuelto de forma amistosa en 2005.
Acompañada por varios miembros de su ex banda, como el batería -además de su
marido- Paul Savage, Emma Pollock presentará su segundo disco para el
prestigioso sello norteamericano 4AD, The Law of Large Numbers, en el que
sigue transitando entre el indie rock que caracterizó a los Delgados hasta terrenos
más intimistas y almidonados, mezclando música con raíces y experimentación,
con multitud de matices que, como ya demostró en el Paranimf, son pura
elegancia en directo.

Sin alejarle demasiado de la carta de estilo definida en su ex grupo, la escocesa se
aproxima a otros nombres femeninos como los de Lisa Germano, Cat Power o
Nina Nastasia. Y, además, saca tiempo para continuar al frente de Chemikal
Underground, el prestigioso sello creado por The Delgados para editar sus discos
(y de paso los de artistas como Mogwai, Arab Strap, o BIS) y formar parte de The
Burns Unit, una suerte de supergrupo canadiense-escocés formado también por
Karine Polwart, King Creosote, Future Pilot, Kim Edgar, Mattie Foulds, Michael
Johnston y MC Soom T.


Para ampliar información:

www.myspace.com/laetitiasadier
www.stereolab.co.uk/news/
www.emmapollock.com/
www.4ad.com/emmapollock/

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL SOBRE GAZA "MIND THE STRIP"


DISSABTE 12 DE FEBRER A LES 12 H Casa de la Cultura de Castellón. C/ Antonio Maura 4
...

INTERVENEN:

Ayman Qwaider. Gazauí i estudiant del Master de la Pau a la UJI. Parlarà en primera persona de la situació de bloqueig que viu Gaza.

Membres del Col·lectiu Castelló Per Palestin, contaran la Campanya de BDS (Boicot, desinversions i sancions a L'Estat D'Israel) i la campanya Rumbo a Gaza.


Mind the Strip és un documental realitzat per tal de donar a conèixer la història d’Ayman Qwaider –estudiant palestí de Gaza− i les dificultats que es va trobar superar el bloqueig de les fronteres de Gaza a fi de cursar els seus estudis a Espanya. No és gens comú que l’estudiantat aconsegueixi sortir de l’assetjada Franja de Gaza per realitzar estudis superiors a l’estranger. Ayman es va trobar amb nombrosos obstacles per aconseguir el seu objectiu i estudiar un màster a Espanya. Després d’un esgotador treball, d’haver contactat amb tota aquella persona que escoltés la seva història i d’una exhaustiva campanya mediàtica, obtingué l’anhelat permís de trànsit d’Israel per poder eixir de la Franja i viatjar fins Castelló, on ha realitzat a la Universitat Jaume I el Màster Internacional en Estudis de Pau, Conflictes i Desenvolupament .

--
CASTELLÓ PER PALESTINA

castelloperpalestina@gmail.com
http://www.castelloperpalestina.blogspot.com/

Parem el genocidi a Palestina

CONCERT DE CAMBRA AL FLOW


DIJOUS 10 DE FEBRER 21 HORES

Quintet per a clarinet i Quartet de Corda
Lara Vercher, Àngels Muñoz, Cristina Benavent, Vicenta Fuster, Beatriz Aguado
K.581 de Mozart en quatre temps

Trio de clarinet i piano “Eclèctic”
Hèctor Díez, Lara Vercher, Lucía García
KV.498 de Mozart (andante)
Adagio Cantabile Opus 38 de Beethoven
Concert Piece nº.1 de Mendelssohn

http://flowborriana.blogspot.com/Assemblea Urgent al CSO La Nau


DIMECRES 17 HORES CSO LA NAU

Comunicat de suport amb el CSO la Nau

En qüestió de dues setmanes, el Centre Social Ocupat La Nau, a la ciutat de Castelló, ha patit quatre robatoris, l'últim –i més seriós– la passada nit de dilluns a dimarts. En tota la sèrie d'atacs s'han furtat eines de treball, neveres, una bicicleta, beguda, material d'obra, i en la darrera, a més a més, han destrossat les instal·lacions. Així, han fet malbé les habitacions, la barra, el rocòdrom, i la inundació provocada ha deixat quasi inservible el centre social. S'ha convocat una assemblea per al proper dimecres 9 de febrer a les 17h a La Nau per a veure quina decisió es pren al respecte.

Des de l'Assemblea de Joves de la Plana Baixa – CAJEI denunciem els fets ocorreguts i volem donar tot el nostre suport a l'assemblea del CSO La Nau. Estem convençuts que no es tracta d'un simple robatori, sinó d’un atac directe al projecte d'ocupació i al conjunt de moviments socials de la Plana. A més, cal tenir en compte que el passat cap de setmana es van dur a terme unes jornades de treball al centre social per rehabilitar-lo i per construir-hi el rocòdrom destruït. És per això que no creiem que la casualitat o la coincidència hagen sigut factors d’aquesta acció menyspreable. En qualsevol cas, reiterem el nostre suport a l’assemblea del CSO La Nau i al projecte que aquesta representa. Cap colla de covards mai no ens podrà enderrocar.

Jornada als masos del Monlleó (Vistabella) 8 de gener de 2011

L’excursió als masos del Monlleó (Molí Nou, Los Castillejos, Torre Belenguer) és la més reconfortant i formativa que he fet últimament per la bellesa de la seua agosarada geografia i les històries de maquis que hi van ocórrer.

L’excursió als masos del Monlleó (Molí Nou, Los Castillejos, Torre Belenguer) és la més reconfortant i formativa que he fet últimament per la bellesa de la seua agosarada geografia i les històries de maquis que hi van ocórrer.

L’objectiu de la caminada era visitar una sèrie de masos que havien estat escenari de l’activitat del maquis dels anys quaranta. El guia era Jaume, d’edat imprecisa, al voltant dels setanta, suposo, que de molt jove, dotze o tretze anys, havia estat a la zona i la coneixia molt bé, doncs havia viscut a Los Castillejos més de vint anys, essent jove protagonista d’aquells succeïts al seu mas en el moment de l’enfrontament de la Guàrdia Civil amb el maquis que sobtadament estava menjant al mas.

La caminada va començar en una pista que eixia a mà dreta de la carretera de Vistabella a Puetomingalvo abans d’arribar al túnel. Una zona espessa de pins i roure, que es veien secs, caient la fulla de l’ hivern, un sotobosc frondós, humit, de molsa amb la terra tova, apareixent rosers silvestres, gaverneres deia Jaume, i l’ Alcover, però també gavarreres, que mostraven ací i allà el color roig dels fruits com una gran constel·lació a mitja alçada entre la secor de les branques. També hi havia falgueres seques preparant-se per a l’ hivern.

La baixada cap al llit del riu tenia certa pendent. Enmig d’aquesta quedava una construcció que era la resta d’un molí ( de blat més que res) que va precedir a l’arribada al Molí Nou a la vora del mateix llit del riu format per un pedregam eixut. El mas donava mostres d’haver estat habitat recentment. Allí Jaume ens referia la forta riuda d’octubre de 1957 (la mateixa de València), pluja que ací també va fer de les seues, omplint d’ample en ample el llit inundant el molí produint moltes calamitats davant de la impotència dels que hi habitaven. Actualment no hi ha sembrats i la terra està ja colonitzada per arbusts i pins incipients.

Des del Molí Nou varem iniciar la muntada per l’altra vesant del Monlleó a través de sendes pedregoses, de formes calcàries per tot, de roures gal·lers, de més pins, alguns d’ells amb brots de vesc d’un verd clar especial que em va produir una grata impressió doncs feia temps que no n’havia vist.

Des d’aquesta senda rampant vam poder contemplar formes calcàries espectaculars en forma de grans merlets de castell produïdes per l’erosió. Aquesta era la zona que precedia al mas de Los Castillejos, no debades es diu així; on va nàixer i viure els primers anys de la seua vida el nostre guia i acompanyant Jaume.

Los Castillejos és un mas amb varis edificis, modestos, ben enfilats en dos panys, amb l’era entre ells. La construcció abandonada actualment encara presenta bon estat de conservació. Aquí és on va tenir lloc l’enfrontament entre el maquis i la Guàrdia Civil en una nit de molta boira, en què no es sabia ben bé qui era cadascú. Es el que ens referia Jaume mentre esmorzàvem, atenent les preguntes que anàvem fent-li.

Los Castillejos està enclavat en una plana envoltada de forts desnivells cap al Monlleó. Des d’ací es pot veure un gran panorama del paisatge destacant els meandres encaixats que forma el riu, malauradament sense aigua. Abans, pels voltant hi havia cirerers i figueres que farien la delícia entre tota aquesta aspror. Ara sols hem vist alguna figuera arraconada.

Encara hem seguit muntant per la vesant. No portàvem altímetre però estarien a més de 1300 metres, suposo.

Hem seguit per la pendent ara, més suau, amb arbustos de poca altura, savines no molt altes però de gran perímetre, coixins de monja i altres, arribant a una zona plana fuetejada pel vent moltes vegades, amb una taca de pins entre els quals destacava el pi capador, que segons Jaume feien servir per capar bous, lligant-los allí, que després eren destinats a treballs de força.

Des d’ allí, al fons, es veia la Torre Belenguer envoltada d’un ramat de vaques blanques, negres, pasturant sense pastor.

La Torre Belenguer és un mas gran de bona construcció en el que destaca, en altura sobre tot, un cos quadrangular amb una base molt ampla, d’ açò suposo el tom de torre. En la planta baixa es poden veure uns grans arcs de mig punt de bona factura que serveisen actualment d’entrada a una estança coberta per resguardar el ramat. Tota la construcció de pedra que es veu te molt bona pinta com una bassa d’aigua per al ramat, aïllada allí prop, avui seca, que te una paret perfectament bastida. No hem pogut entrar a veure les grans estances on van habitar gent que van tenir contactes amb el maquis, en altre succeït d’aquella època, que ara sols podem imaginar pels referits de Jaume i la duresa de la geografia.

Tot el conjunt sembla una masada magnífica, en bon estat de conservació però quasi abandonada que va pertànyer a D. Ramón, un gran hisendat de Vistabella. Hi haurà arribada per pista?

A partir d’aquí hem de baixar una altra vegada al Monlleó i muntar per l’altra vesant a la carretera on tenim els vehicles, que per cert brillen des d’aquí allà lluny entre l’espessor dels pins.

La baixada fins el Monlleó és molt treballada per la forta pendent. La senda està poc trafecada i el paisatge segueix amb els mateixos trets calcaris amb pins que de vagades sembla que hagen nascut de la mateixa roca.

Baixant per aquestes roques varem veure una filera de sis cabres que corretejaven per parets quasi verticals mig confoses pel color que nosaltres envejàvem per la seua lleugeresa i facilitat de potes. A poc a poc hem aconseguit arribar al llit del Monlleó, humit en algun racó entre jonqueres. A partir d’ací iniciàrem l’ última muntada cap a la carretera entre pins, per un sòl més còmode, tou per la pinassa, però amb una pendent continuada que no pareixia acabar, enganxant –nos amb els rosers silvestres.

Ara sols tenien que desfer la carretera fins arribar als vehicles. No obstant encara vam tenir l’ agradable sorpresa de trobar un grèvol al costat mateix de la carretera que aguaitava des de baix amb el verd fosc i brillant de les fulles entre els fruits rojos. Era la visió perfecta pel final de la caminada en el que havíem conreat la història i el paisatge.


F. Mezquita Broch

EL REVÉS DEL TAPIZ DE LA LOCURA


Diumenge 13 de febrer 18.00 h:

Passi del documental EL REVÉS DEL TAPIZ DE LA LOCURA i debat. En acabar es cel·lebrarà una assemblea oberta del Grup crític de salut mental.

Ens veiem al Casal Popular de Castelló (C/ d'Amunt, 167)

Festa Hortera al Casal Popular


Dissabte 5 de febrer (20 hores)
Casal Popular de Castelló

En 5 anys i per primera vegada, l’AJPB-CAJEI creuarà el Millars per dur a tots els castellonencs i castellonenques la festa més hortera. Vingueu tots preparats amb la vostra disfressa i amb ganes de cantar en el nostre karaoke, de ballar les cançons més coentes de tots el temps i de gaudir de tapes i begudes a preus populars. Recordeu que qui vinga disfressat tindrà dret a una consumició. Així que ja ho sabeu: vos esperem el dissabte 5 de febrer a partir de les 20h al Casal Popular de Castelló.

Obert el termini d'inscripcions al Taller de Video i al Taller de Comics

Us informem que ja esta obert el termini d’inscripcions per als tallers formatius de l’Aula de Cinema i Creació Juvenil:

Taller de Video – Trastorn Visual

Del 14 de febrer al 20 d’abril de 2011

+ info.: http://www.uji.es/bin/asc/cinema/1011/tvisual2.pdf

Taller de Cómics

Del 14 de febrer al 5 d’abril de 2011

+ info.: http://www.uji.es/bin/asc/cinema/1011/comic2.pdf

Esperem que siga del vostre interès,

Salutacions,

Sergio Ibáñez

Coordinador de l'Aula de Cinema i Creació Juvenil

Servei d'Activitats Socioculturals (SASC)

Universitat Jaume I

Av. Sos Baynat, s/n

12071 Castelló de la Plana (Spain)

+34 964 72 88 72

sibanez@sg.uji.es

http://www.uji.es/CA/asc/cinema/